Zoekresultaat 31 - 34 van 34 resultaten

  • Gevels reinigen

    Van gebouwen of bruggen moet af en toe de buitenkant schoongemaakt worden. Dit kan zorgen voor milieuoverlast. Bijvoorbeeld als u het afvalwater laat wegstromen in de bodem of het riool. Ook kunnen anderen last hebben van het geluid van de schoonmaakapparaten. Of van het vrijkomende stof. Daarom moet u dit melden bij de gemeente.

    Werkt u vlak bij open water, zoals een sloot? Het afvalwater mag daar niet in terechtkomen. Kunt u dit niet voorkomen, dan doet u een melding bij het waterschap.

    Schoonmaakwerk dat vaak terugkomt, hoeft u niet melden. Bijvoorbeeld ramen lappen.

    De leidraad ‘Wet- en regelgeving gevelreiniging' geeft aan wat er mag en onder welke condities.

    Deze leidraad is in opdracht van Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) en de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV) samengesteld door Royal HaskoningDHV. De leidraad bestaat uit drie factsheets. Op basis van de factsheets is het mogelijk om zowel voorafgaand aan de werkzaamheden als in de praktijk ter plaatse, een beoordeling te maken. Zodat men weet hoe de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden volgens de geldende milieuregels.

    Deze leidraad is opgenomen op de website van Infomil (infomil.nl, zoekterm gevelreinigen). Wat er wel niet en niet mag is afhankelijk van wat men gaat doen, waar en hoe.

  • Crisisplan

    U kunt een veiligheidsregio om informatie vragen over crisisplannen. Dit zijn plannen voor het voorkomen van branden, rampen en crisissen.

    Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. In een veiligheidsregio werken brandweer, gemeente, politie en de medische hulpverlening samen. Veiligheidsregio’s bestrijden rampen en ongevallen. Ook zorgen ze voor crisisbeheersing.

    Een veiligheidsregio maakt crisisplannen (ook wel rampenbestrijdingsplannen) op voor bedrijven en instellingen. Hierin staat in ieder geval:

    • welke personen en instanties betrokken zijn
    • wie welke maatregelen neemt
    • wie de bevolking informeert en welke maatregelen daarvoor nodig zijn

    Er zijn bijvoorbeeld crisisplannen voor chemische bedrijven, ziekenhuizen, vliegvelden of voor een overstroming door een dijkdoorbraak.

  • Ontheffing aanvragen voor geluidsoverlast bij bouwen en slopen

    Als u bouw- en sloopwerkzaamheden uitvoert, moet u geluidsoverlast zoveel mogelijk voorkomen. Het maakt niet uit of u de werkzaamheden uitvoert als bedrijf of als particulier. U moet zich houden aan de geluidsnormen. Zo mag u meestal alleen op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur geluid maken van 60 dB(A) of hoger. Dit mag een maximumaantal dagen. Hoeveel dagen dat zijn, hangt af van het aantal dB(A) geluid dat u maakt. Lees meer op de website van InfoMil.

    U kunt ontheffing aanvragen als u geluid wilt maken op een dag of tijdstip waarop dit niet is toegestaan. Of als u langer dan het maximumaantal dagen geluid wilt maken.

  • Vooroverleg voor een omgevingsvergunning aanvragen

    Een aanvraag voor een omgevingsvergunning kost tijd en geld. Daarom is het een goed idee om eerst uw plannen met de gemeente te bespreken. Zeker als uw aanvraag ingewikkeld is. Bijvoorbeeld omdat u uitgebreide bouw- of verbouwplannen heeft. U kunt dan een vooroverleg met de gemeente aanvragen. 

    Een vooroverleg is niet verplicht. Het is een informeel en informatief gesprek. De gemeente laat in het vooroverleg weten hoe groot de kans is dat u de vergunning krijgt.