Zoekresultaat 31 - 40 van 40 resultaten

 • Bezwaar maken

  Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan raden wij u aan uitleg te vragen bij de gemeente. Meestal maakt dat veel duidelijk. Mocht u het niet eens blijven, dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Een bezwaar kunt u online indienen.

 • Briefadres aanvragen

  U moet zich inschrijven bij de gemeente waar u woont. Heeft u geen vast woonadres? Dan kunt u onder voorwaarden een tijdelijk briefadres krijgen. Dit kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn. Of van de instelling waar u verblijft. Een briefadres vraagt u schriftelijk aan.

 • Administratief beroep indienen

  Heeft u een Tegemoetkoming Woonlasten Kamerhuurders aangevraagd? Of kwijtschelding voor de kosten van een paspoort, identiteitskaart of huisvestingsvergunning? En wijst de gemeente uw aanvraag af? Dan kunt u administratief beroep indienen als u het hier niet mee eens bent. Dit kan ook als de gemeente uw aanvraag buiten behandeling stelt. Het beroep kunt u online indienen.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een Verklaring omtrent gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. De verklaring heeft u soms nodig voor een nieuwe baan, een visum of als u vrijwilligerswerk gaat doen. Uw werkgever kan de verklaring online aanvragen via de Dienst Justis. Dit is sneller en goedkoper.

 • Verklaring huwelijksbevoegdheid

  Gaat u trouwen in het buitenland? Dan heeft u mogelijk een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Hierin staat dat u volgens de Nederlandse wet in het buitenland mag trouwen met uw partner. De verklaring is in meerdere talen. Een verklaring vraagt u aan bij het stadskantoor.

 • Uittreksel BRP

  Op een uittreksel BRP (Basisregistratie Personen) staan uw persoonlijke gegevens. Zoals uw naam, adres en woonplaats. Het uittreksel vraagt u aan in de gemeente waar u woont. Inloggen doet u met DigiD. Betalen kan via creditcard of iDEAL.

 • Aangifte huwelijk

  Wilt u trouwen of een partnerschap aangaan? Dan moet u hiervan eerst aangifte doen. Hierbij controleert de gemeente of u voldoet aan de voorwaarden van een huwelijk of partnerschap. De aangifte doet u in de gemeente waar de ceremonie plaatsvindt. In Delft kunt u online aangifte doen. Vul allebei het formulier in.

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Komt u uit het buitenland? En blijft u langer dan 4 maanden in Nederland? Dan moet u zich in persoon bij de gemeente inschrijven. Dit geldt ook voor alle gezinsleden die met u meeverhuizen. Schrijf u binnen 5 dagen na uw aankomst in. Bel 14015 om een afspraak te maken bij de gemeente.

 • Verhuizing melden

  Gaat u in Delft wonen? Of verhuist u binnen Delft naar een ander adres? Geef uw verhuizing dan door aan de gemeente. Dit kan vanaf 4 weken vóór tot uiterlijk 5 dagen na de verhuisdatum. De gemeente schrijft u in op uw nieuwe adres. Uitschrijven bij uw oude gemeente is niet nodig.

 • Bewijs van in leven zijn

  Het 'bewijs van in leven zijn' is een uittreksel waarin de gemeente verklaart dat iemand in leven is. Een bewijs van in leven zijn vraagt u online aan. Inloggen doet u met uw DigiD. Een gratis bewijs van in leven zijn kunt u niet online aanvragen.