Zoekresultaat 31 - 40 van 40 resultaten

  • Vastgoedinformatie opvragen

    Wilt u informatie over een pand of adres, dan kunt u bij de gemeente informatie over vastgoed opvragen.

    Kijk voor gratis informatie over een perceel op de website van het Kadaster of Ruimtelijkeplannen.nl.

  • Recreatiebedrijf beginnen of overnemen

    Als u een recreatiebedrijf gaat runnen, moet u dat doorgeven aan de gemeente. Een recreatiebedrijf is bijvoorbeeld een camping, strandtent of hotel.

  • Digitaal Opkopers Loket

    Wat is het Digitaal Opkopers Loket

    Als u handelt in tweedehands goederen dan bent u verplicht om u bij ons aan te melden als handelaar en een registratie van uw aankopen te maken. Bijvoorbeeld als u handelt in tweedehands fietsen, mobiele telefoons, laptops of sieraden. Het melden gaat vanaf nu via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Dit loket maakt melden gemakkelijk, is betrouwbaar en veilig.

    Via het DOL kunt u zich eenvoudig aanmelden als handelaar. U maakt een account aan en vult uw gegevens in. Hiervan ontvangen de gemeente en politie een melding. Het DOL voldoet aan de wetgeving van de algemene verordening gegevensbescherming. Daarnaast heeft het DOL heeft een koppeling met het DOR. Door deze koppeling hoeft u zich maar één keer te registreren en kunt u uw aankopen eenvoudig registreren in het DOR. 

     

     

  • Fraude meldpunt

    Uitkeringen en ondersteuning vanuit de Wmo of jeugdhulp moeten terechtkomen bij mensen die daar recht op hebben. Heeft u een vermoeden van zorg- en/of bijstandsfraude? Dan kunt u dat melden bij de gemeente. Als u dit wilt, kunt u dit anoniem doen.

  • Parkeervergunning bewoners, kentekenwijziging

    Bent u in het bezit van een parkeervergunning? 
    Wanneer u uw auto vervangt en het kenteken wijzigt, moet ook uw parkeervergunning worden vervangen.

    U kunt de kentekenwijziging digitaal doorgeven of hiervoor langskomen bij de balie Burgerzaken van het stadhuis. Digitaal doorgen kan via de link bij Formulieren of bovenaan deze pagina.

    Om uw parkeervergunning te kunnen aanpassen dient u mee te brengen naar het stadhuis:

    • de huidige parkeervergunning
    • het kentekenbewijs met tenaamstelling
    • in het geval van een lease-auto: leaseverklaring/-contract

  • Graf (eigen)

    De gemeente Oosterhout heeft geen gemeentelijke begraafplaats. Gedenkpark Leijsenakkers is een bijzondere begraafplaats die fungeert als algemene begraafplaats voor de gemeente. Ook kent de stad enkele begraafplaatsen die in kerkelijk beheer zijn.

     

    Op sommige delen van gedenkpark Leijsenakkers bestaat de mogelijkheid om maximaal twee overledenen in één graf te begraven. De rechthebbende van het graf beslist wie hierin  worden bijgezet. Bij overlijden van de rechthebbende moet binnen één jaar het recht op het graf worden overgeschreven. Meestal is dat aan een erfgenaam of familielid.

     

    De begraafplaats kent twee soorten graven:
    - Een algemeen graf, dat wordt uitgegeven voor de duur van 10 jaar. Verlenging is niet mogelijk;
    - Een particulier graf, dat wordt uitgegeven voor een periode van 20 tot 100 jaar en na afloop van deze periode kan worden verlengd. Meer info over de mogelijkheden op www. leijsenakkers.nl.

    Maakt u geen gebruik van de mogelijkheid van verlenging, dan kan het graf na afloop van de afgesproken periode worden geruimd. Het ruimen van een graf geschiedt op last van de houder van de begraafplaats. Dit gebeurt niet eerder dan tien jaar nadat in het graf het laatste lijk is geplaatst en indien het een particulier graf betreft met toestemming van de rechthebbende op het graf. Ruiming van een graf kan eveneens geschieden op eigen verzoek.

     

    Het recht op een particulier graf vervalt, als het niet tijdig wordt verlengd of als wordt verzuimd het graf over te schrijven op naam van een nieuwe rechthebbende. De rechthebbende kan ook vrijwillig afstand doen van het recht op een particulier graf.

     

    Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Gedenkpark Leijsenakkers, die gevestigd is aan de Veerseweg 42, 4901 ZE Oosterhout. Telefoon 0162-455117.

  • Vervoersvoorziening

    De gemeente Oosterhout heeft drie vormen van een vervoersvoorziening:
     
    1. een collectieve vervoersvoorziening (bijvoorbeeld de deeltaxi): dit is een wmo-voorziening die aan u toegekend kan worden als u lichamelijke beperkingen ervaart, waardoor u niet meer aan het normale maatschappelijke verkeer kunt deelnemen. Iedereen (dus niet alleen mensen met een Wmo-indicatie) kan van deze algemene voorziening gebruik maken;
    2. een individuele vervoersvoorziening (bijvoorbeeld een driewielfiets, een scootmobiel): dit is een wmo-voorziening die aan u toegekend kan worden als een algemene of collectieve vervoersvoorziening geen passende oplossing voor u biedt. De individuele vervoersvoorziening kan ook als aanvulling op een algemene of collectieve voorziening worden verstrekt;
    3. een vervoersvoorziening in natura: dit is een wmo-voorziening die door Welzorg aan u in bruikleen verstrekt kan worden. Onderhoud en reparaties zijn dan volledig geregeld. Welzorg biedt een 24-uurs service aan huis of op lokatie.

  • Subsidie voor volwasseneneducatie aanvragen

    Onderwijsinstellingen kunnen subsidie krijgen van de gemeente voor het inkopen van opleidingen en trainingen. U krijgt de subsidie voor volwassenenonderwijs.

  • Grafuitgifte

    Momenteel geen abstract beschikbaar

  • Woning- of kamerbemiddelingsbureau beginnen

    U kunt een bemiddelingsbureau beginnen voor de verhuur van woningen of kamers. Hiervoor moet u een woning- en kamerbemiddelingsvergunning hebben. Deze vraagt u aan bij de gemeente.

    Mogelijk moet u ook andere vergunningen aanvragen, zoals een exploitatievergunning.