Zoekresultaat 31 - 40 van 40 resultaten

 • Parkeervergunning aanvragen

  In sommige delen van Wageningen heeft u een parkeervergunning nodig, om uw auto (tijdelijk) te mogen parkeren. Bekijk de digitale kaart om te zien of u in een vergunninggebied woont of werkt. Er zijn verschillende soorten parkeervergunningen voor bewoners, hun bezoekers, bedrijven, zorgverleners en mantelzorgers.  

 • Demonstratie melden

  Wilt u in Wageningen een demonstratie houden? Dan moet u dat minimaal 2 werkdagen van tevoren bij ons melden. Stuur een e-mail naar vergunningen@wageningen.nl. U heeft geen vergunning nodig. De burgemeester kan wel extra regels of beperkingen opleggen. Het melden van een demonstratie is gratis. Extra maatregelen zoals het plaatsen van bijvoorbeeld afzettingen kunnen u wel geld kosten.

 • Bijstand voor ondernemers aanvragen

  Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u na 1 oktober 2020 nog financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. U kunt de ondersteuning op 2 manieren krijgen: met een tijdelijke bijstandsuitkering en/of met bedrijfskapitaal. Welke ondersteuning u krijgt, hangt af van uw bedrijfs-, inkomens- en woonsituatie.

 • Huisnummer aanvragen of veranderen

  De gemeente moet elk gebouw een nummer geven. Hebt u een nieuwbouwhuis gekocht of gehuurd en weet u niet wat uw huisnummer is? Dan vraagt u dit op bij de gemeente. Dit doet u ook als u een extra huisnummer nodig hebt, omdat u uw woning splitst

 • Subsidie voor culturele festivals aanvragen (afgeschaft)

  Festivalorganisatoren kunnen subsidie aanvragen wanneer zij een nieuw festival organiseren wat vooral bedoeld is voor jongeren. Bestaande festivals komen ook in aanmerking voor deze stimuleringsregeling. Zij moeten dan laten zien dat ze jongeren als doelgroep hebben. Dat kan bijvoorbeeld door hun programmering voor jongeren te verbeteren. Door deze regeling hebben Wageningse jongeren meer te kiezen als het om cultuur gaat.

 • Hulp voor ondernemers met financiële problemen

  Heb je als ondernemer ondersteuning nodig? De gemeente Wageningen heeft een aantal mogelijkheden om je te ondersteunen en helpt je graag in deze lastige tijd. Er zijn meerdere manieren waarbij wij u kunnen helpen. In een gesprek gaan we dat samen bekijken.

 • Taxatieverslag met WOZ-waarde aanvragen

  In het taxatieverslag staat hoe de gemeente de WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken) van uw huis of bedrijf heeft bepaald. Wilt u dit verslag bekijken? Stuur een e-mail naar belastingen@wageningen.nl.

 • Iets melden dat kapot, vies of onveilig is in de buurt

  Is er iets kapot, vies of onveilig bij u in de straat? Bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, scheve stoeptegel of rondslingerend afval? Meld het ons direct online. Zo helpt u uw buurt schoon, veilig en heel te houden. Het is fijn als u een foto of filmpje van de situatie meestuurt.

 • Vergunning gokautomaat neerzetten aanvragen

  Wilt u een gokautomaat in uw horecaonderneming neerzetten? Dan heeft u een vergunning nodig. Voor een behendigheidsapparaat zoals een flipperkast of een videospel heeft u geen vergunning nodig.

 • Ondernemersverenigingen in Wageningen

  Er zijn verschillende ondernemersvereningingen in Wageningen: WOC, SOW en BSPW.