Zoekresultaat 31 - 40 van 41 resultaten

  • Geluidsapparatuur in horecabedrijven

    Als u in een horecabedrijf vaak geluidsapparatuur wilt gebruiken, dan moet u een geluidsonderzoek laten uitvoeren. Daarmee bewijst u dat uw geluid niet te hard is. Zo voorkomt u overlast voor omwonenden en de omgeving.

    Het rapport van het geluidsonderzoek geeft u door aan de gemeente via het Omgevingsloket.

  • Gebouw of woning slopen

    Als u een gebouw of woning deels of geheel gaat slopen, dient u een sloopmelding in. Dit is bedoeld om de veiligheid en gezondheid van mensen te beschermen.

    Gaat het om een monument, een gebouw in een beschermd stads- of dorpsgezicht of een gebouw dat beschermd is in het omgevingsplan ? Dan gelden er extra voorwaarden.

    Als de sloop slecht is voor beschermde planten- en diersoorten, dan moet u een ontheffing bij de provincie aanvragen.

  • Veel dieren houden

    Als u meer dan 5 zoogdieren of meer dan 25 vogels wilt houden, dan meldt u dit eerst bij de gemeente. Het gaat hier om het houden van dieren voor educatieve en recreatieve doelen. Zoals een kinderboerderij, hertenpark of manege. Maar ook als het gaat om het fokken en het opvangen van huisdieren. Zoals een dierenasiel of hondenfokkerij.

    Houdt u op uw terrein meerdere wilde of zeldzame dieren, dan heeft u ook een dierentuinvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  • Geluidswagen gebruiken

    Het is verboden om met een geluidswagen muziek of reclameboodschappen in het openbaar te laten horen. Als u dit toch wilt doen, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen.

  • Geluidsapparatuur op straat gebruiken

    Als u geluidsapparatuur op straat wilt gebruiken, dan mogen omwonenden daar geen last van hebben.

    Om te bewijzen dat u aan de normen zult voldoen, moet u een geluidsonderzoek laten uitvoeren. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dit voor u kunnen doen. U moet laten onderzoeken hoeveel van uw geluid hoorbaar is aan de gevels van omliggende gebouwen met een woonfunctie. Dit zijn bijvoorbeeld woningen, verpleeghuizen, woonboten, enzovoort.

    Het rapport van het geluidsonderzoek moet u aan de gemeente doorgeven via het Omgevingsloket. Dit moet minimaal 4 weken voordat u de geluidsapparatuur gaat gebruiken.

  • Gevels reinigen

    Van gebouwen of bruggen moet af en toe de buitenkant schoongemaakt worden. Dit kan zorgen voor milieuoverlast. Bijvoorbeeld als u het afvalwater laat wegstromen in de bodem of het riool. Ook kunnen anderen last hebben van het geluid van de schoonmaakapparaten. Of van het vrijkomende stof. Daarom moet u dit melden bij de gemeente.

    Werkt u vlak bij open water, zoals een sloot? Het afvalwater mag daar niet in terechtkomen. Kunt u dit niet voorkomen, dan doet u een melding bij het waterschap.

    Schoonmaakwerk dat vaak terugkomt, hoeft u niet melden. Bijvoorbeeld ramen lappen.

  • Mobiele puinbreker gebruiken

    U heeft vaak veel afval als u gaat slopen, bouwen of verbouwen. U kunt een mobiele puinbreker gebruiken om het afval klein te maken. Omdat een mobiele puinbreker overlast kan geven, meldt u het gebruik bij de gemeente.

  • Fraude plegen

    Als u een bijstandsuitkering krijgt, bent u verplicht om veranderingen op door te geven. Doet u dit niet, dan pleegt u fraude.

    Voorbeelden van uitkeringsfraude zijn:

    • niet doorgeven van een wijziging in uw inkomen (werken) of vermogen (erfenis, loterij, dure auto);
    • niet doorgeven dat u in de gevangenis verblijft;
    • niet doorgeven dat uw gezinssamenstelling gewijzigd is (trouwen, scheiden, samenwonen, schijnverlating);
    • het opgeven van een vals adres.

  • Spandoek

    Het is verboden om op, in, over of boven de weg voorwerpen of stoffen waarop gedachten of gevoelens worden geopenbaard te plaatsen, aan te brengen of te hebben indien deze gevaar opleveren voor de veiligheid en bruikbaarheid van de weg of indien het beheer en onderhoud hierdoor wordt belemmerd. Voor meer informatie kunt u de Algemene Plaatselijke Verordening raadplegen.

  • Reclame aanbrengen aan pand

    Momenteel geen abstract beschikbaar