Zoekresultaat 31 - 38 van 38 resultaten

  • Afval, plastic, blik en drinkpakken

    Container wordt aan huis opgehaald (oranje deksel) Flat of appartement: container voor plastic bij brengparkjes met ondergrondse containers Is uw container kapot of vermist? Neem dan contact op met Meerlanden Rijsenhout. Wat wel/niet bij plastic? Zie de voorwaarden Vergeten uw container buiten te zetten? U kunt altijd uw plastic in ondergrondse containers afvoeren. Vul uw adres in en bekijk het kaartje voor locaties bij u in de buurt.

  • Klacht indienen

    U kunt een klacht indienen als u ontevreden bent over een medewerker of bestuurder U kunt uw klacht online of schriftelijk indienen Het is niet mogelijk om uw klacht via de mail in te dienen Let op: gebruik de groene knop 'online indienen' alleen voor een klacht over een medewerker of bestuurder. Als u een klacht of melding heeft over de openbare ruimte (scheef paaltje, kapotte stoeptegel, hondenpoep, zwerfvuil of parkeeroverlast), meldt u dit via Fixi.

  • Afval, restafval

    U kunt restafval afvoeren via verzamelcontainer, ondergrondse inzamelcontainer of grijze container Bewoners van het buitengebied hebben grijze container Is uw container niet geleegd of is er storing aan verzamelcontainer? Zie kopje Werkwijze Medisch afval/incontinentiemateriaal: vrijstelling voor gratis inleveren aanvragen Luiers moeten bij het restafval. De luierpas wordt niet meer verstrekt. Luiers in relatie met medisch afval, zie hierboven. Vuilniszakken met restafval inleveren bij de milieustraat als grof huisvuil Container Is uw container kapot of vermist? Neem dan contact op met Meerlanden Rijsenhout Afvalpas Voor de ondergrondse verzamelcontainer heeft u een afvalpas nodig Meer informatie over de afvalpas: Website Meerlanden Aanvragen afvalpas: stuur een mail naar PI@meerlanden.nl 

  • Bezwaar maken besluit gemeente

    U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente Maak bezwaar binnen zes weken na de datum waarop het besluit bekend gemaakt is Dien het bezwaar schriftelijk of via het digitale formulier in (via DigiD) Het is niet mogelijk om uw bezwaar via de mail in te dienen 

  • Parkeerontheffing blauwe zone inwoners

    Ontheffing is alleen mogelijk onder specifieke voorwaarden Bewoners die ingeschreven staan op een aangewezen adres in de parkeerschijfzone kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing. Wilt u voor het eerst iets aanvragen? Doe dan eerst de vergunningcheck om te kijken of u een aanvraag moet doen. Weet u al zeker dat u een aanvraag moet indienen? Dan kunt u de knop ‘online regelen’ gebruiken.

  • Waardering vrijwilligers

    Kent u iemand die al lange tijd vrijwilligerswerk doet? Iemand die echt van betekenis voor de omgeving? U kunt deze persoon of groep voordragen voor een waardering Voor een heel uitzonderlijke inzet kunt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding

  • Omgevingsvergunning, bouwen

    Omgevingsvergunning is de vervanger van onder andere de bouwvergunning Om te bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen. Doe de vergunningcheck op de website van het Omgevingsloket om te controleren of u voor uw bouwplan een omgevingsvergunning nodig heeft. Voor bouw- of verbouwingsplannen aan monumenten of panden in een beschermd stads- of dorpsgezicht heeft u altijd een omgevingsvergunning nodig.

  • Ja-sticker

    Wilt u geen ongewenst drukwerk in uw brievenbus? Haal dan een gratis NEE/NEE- of JA/NEE-sticker aan de balie bij de gemeente Lisse.