Zoekresultaat 41 - 48 van 48 resultaten

 • Inzameling van afval

  In Amersfoort haalt ROVA het huishoudelijk afval op. Hoe dat precies bij jouw woning gebeurt, leggen we hier verder uit.

 • Akte geboorte, huwelijk, overlijden

  Een akte is een bewijs van een belangrijke, officiële gebeurtenis in je leven. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Je kunt een afschrift (kopie van de akte) bestellen.

 • Leerlingenvervoer

  Ouders of verzorgers moeten er zelf voor zorgen dat hun kind iedere dag op school komt. In sommige situaties is dat lastig. Bijvoorbeeld als je kind door een beperking naar een speciale school gaat die een eind uit de buurt ligt. De gemeente kan dan mogelijk helpen met ‘leerlingenvervoer’. Hieronder lees je in welke situaties je kind gebruik kan maken van leerlingenvervoer en hoe je leerlingenvervoer kunt aanvragen.

 • Evenement organiseren

  Organiseer je een evenement of festival? Dan heb je daar vaak een vergunning voor nodig. Soms is het voldoende om een melding te doen.

 • Individuele inkomenstoeslag voor inwoners van Amersfoort

  Een jaarlijks geldbedrag voor inwoners die al 5 jaar of langer een laag inkomen hebben.

 • Asbest verwijderen

  Asbest in je omgeving hoeft geen probleem te zijn, zolang er maar voorzichtig mee wordt omgegaan. Ga je aan het werk in een gebouw dat is gebouwd vóór 1994? Dan kan er asbest in verwerkt zijn. Als je asbest wilt verwijderen, moet je altijd een sloopmelding doen. In bijna alle gevallen mag je asbest niet zelf verwijderen.

 • Uittreksel persoonsgegevens (BRP)

  Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een verklaring van de gemeente dat je in Amersfoort woont. Op het uittreksel staan onder andere je naam en adres.

 • Betalingsregeling voor gemeentelijke belastingen

  Wanneer je moeite hebt de gemeentelijke belasting(en) op tijd te betalen, kun je kiezen voor betaling via automatische incasso. Je betaalt de belastingen dan in 10 termijnen in plaats van in 2. Heb je nog openstaande bedragen over voorgaande jaren en wil je dit in termijnen betalen? Tref dan een betalingsregeling met de gemeente.