Zoekresultaat 41 - 50 van 52 resultaten

 • Een kind erkennen en naam kiezen

  Als u niet automatisch de wettelijk ouder van een kind bent, kunt u een kind erkennen. U kunt dan ook kiezen welke achternaam het kind krijgt. U gaat hiervoor persoonlijk langs bij de gemeente.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Vraag een paspoort of identiteitskaart aan bij de gemeente waarin u woont. Bij de afspraak moet u zelf aanwezig zijn. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

  Vraagt u een reisdocument aan voor uw kind? Uw kind moet dan zelf aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het reisdocument.

 • Informatie in de basisregistratie personen (BRP)

  In de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens. U kunt gegevens uit de BRP van iemand anders opvragen. U kunt ook geheimhouding van uw eigen persoonsgegevens aanvragen. Voor beide doet u een verzoek bij de gemeente.

 • Verhuizen naar het buitenland

  Woont u in Nederland en verhuist u naar een ander land? U meldt dit bij de gemeente als u in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden naar een ander land gaat.

 • Geregistreerd partnerschap beëindigen

  Een geregistreerd partnerschap beëindigt u via een advocaat of notaris. Heeft u minderjarige kinderen of bent u het niet met elkaar eens? Dan moet u naar de rechter. De advocaat of notaris meldt de beëindiging bij de gemeente.

 • Ouderlijk gezag en voogdij aanvragen

  Ouderlijk gezag of voogdij hebben betekent dat u beslissingen mag nemen over een kind. Meestal krijgen ouders automatisch het gezag over hun kinderen. Soms moeten ze het ouderlijk gezag bij de rechtbank regelen. Het aanwijzen van een voogd kan online bij de rechtbank of via uw testament.

 • Automatische incasso voor gemeentebelastingen

  Het aanvragen van een automatische incasso, het wijzigen van uw gegevens of het intrekken van uw machtiging kunt u eenvoudig op belasting.kampen.nl doen. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. U kunt ook een machtigingsformulier downloaden.

 • Uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand aanvragen

  Een uittreksel of afschrift van de burgerlijke stand is een schriftelijk bewijs van bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk. U vraagt dit aan bij de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond.

 • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

  Instanties kunnen vragen om een schriftelijk bewijs dat u nog leeft. Er zijn twee soorten: een bewijs van in leven zijn of een attestatie de vita. U vraagt deze documenten aan bij de gemeente waarin u woont of verblijft.

 • Bewijs van Nederlanderschap aanvragen

  Soms moet u bewijzen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Daarvoor vraagt u een bewijs van Nederlanderschap aan. Dit doet u bij de gemeente waar u bent ingeschreven.