Zoekresultaat 41 - 47 van 47 resultaten

 • Klacht indienen

  Het kan zijn dat bepaald handelen van de gemeente u benadeelt. Bijvoorbeeld door gedrag of optreden van een bestuurder of medewerker van de gemeente. Dan wil de gemeente dat graag weten. Niet alleen om de klacht te verhelpen, maar ook omdat de gemeente van uw klacht wil leren, door bijvoorbeeld de uitvoering van werkzaamheden te verbeteren. Ook als u een idee heeft over hoe wij zaken beter kunnen doen horen wij dat graag. U kunt dan een klacht indienen.

 • Melden bijstand

  Heeft u te weinig inkomen om van te leven en zijn er geen andere voorzieningen? Dan kunt u mogelijk een bijstandsuitkering krijgen. Leest u deze pagina eerst goed. Als u hierna de bijstandsuitkering wilt aanvragen dan kunt u klikken op onderstaande groene knop 'Aanvragen'.

 • Festiviteit bedrijf, vereniging of school

  De gemeente Montferland heeft ruimere geluidsnormen opgesteld voor een aantal festiviteiten.

 • Handhavingsverzoek

  Wanneer er in uw omgeving een gevaarlijke of voor de gezondheid schadelijke situatie is ontstaan en een klacht of bemiddeling niet voldoende of niet tijdig tot verbetering heeft geleid, kunt u een handhavingsverzoek indienen. U vraagt ons dan om een handhavingsbesluit.

 • Subsidies Recreatie en Toerisme

  In de gemeente Montferland worden subsidies verstrekt op basis van de Algemene Subsidieverordening. Voor de subsidies in de sector recreatie en toerisme zijn de regels verder uitgewerkt in een aparte subsidieregeling. Onderaan deze pagina vindt u de links naar zowel de verordening als de regeling.

 • Transport gevaarlijke stoffen

  Het is verboden om gevaarlijke stoffen in de gemeente te vervoeren, laden of lossen. Voor een aantal gevaarlijke stoffen geldt in Nederland een routeplicht. Sommige provincies en gemeenten geven de verplichte route met verkeersborden aan. Informatie over deze routes kunt u krijgen bij de gemeentelijke of de regionale brandweer. Wilt u binnen de gemeente van de verplichte route afwijken, bijvoorbeeld om te laden of lossen? Dan moet u een ontheffing aanvragen bij de gemeente.

 • Eikenprocessierups

  De processierups geeft in de periode half mei tot augustus, ook in Montferland, overlast. Deze rups heeft brandharen, die jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Als u de eikenprocessierups tegenkomt, laat deze met rust en maak een melding bij de gemeente.