Zoekresultaat 41 - 50 van 66 resultaten

  • Informatie opvragen of Woo-verzoek

    Per 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. Deze wet vervangt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het doel van de Woo is om informatie openbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Zo krijgen burgers inzicht in het handelen van de gemeente. Sommige informatie staat al op onze website. Voor informatie die wij nog niet online hebben staan, kunt u een verzoek tot openbaarmaking doen. Dit heet een informatieverzoek. Als deze informatie niet alleen voor eigen gebruik is, heet dit een Woo verzoek.

  • Inburgeren

    Bent u een statushouder of gezinsmigrant? Dan moet u waarschijnlijk inburgeren. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) stuurt u een brief waarin staat of u moet inburgeren en vanaf welke datum. Bent u inburgeringsplichtig geworden op 1 januari 2022 of daarna? Dan valt u onder de nieuwe inburgeringswet en gaat de gemeente u helpen om uw inburgering te halen. Op deze pagina vind u daarover meer informatie.

  • Bouwdossier opvragen

    U kunt bij ons tegen betaling verschillende soorten stukken uit een bouwdossier opvragen, bijvoorbeeld de bestektekening van een schuur, de constructietekeningen van een woning of een verleende vergunning.

  • Trouwen

    Als u wilt trouwen, doet u minimaal twee weken van tevoren een melding bij de gemeente waar u wilt trouwen, bij voorkeur eerder. Vroeger heette een melding doen 'in ondertrouw gaan'. U kunt uw voorgenomen huwelijk registreren op afspraak bij de afdeling Publiekszaken in Didam of online:

  • Milieuvervuiling melden

    Is er sprake van geluid-, geur- of stofoverlast door een bedrijf bij u in de buurt? U kunt een milieuklacht indienen.

  • Infoscan (t.b.v. makelaars)

    Wilt u informatie over een gebouw of perceel? Dan kunt u gebruik maken van de infoscan. De infoscan geeft u informatie over de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden, een eventuele monumentenstatus en lopende aanschrijvingen. Voor de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden kijken wij in het geldende bestemmingsplan (dat heet nu het Omgevingsplan). Voor bodeminformatie kunt u een omgevingsrapportage opvragen bij de provincie Gelderland.

  • Afschrift (uittreksel) burgerlijke stand

    De burgerlijke stand maakt en bewaart officiƫle documenten van belangrijke gebeurtenissen. Deze documenten worden akten genoemd. Voorbeelden van akten zijn een geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte en een overlijdensakte.

  • Groen-/reststrook aanvragen

    Een reststrook is onderdeel van het gemeentelijk groen dat niet als waardevol is gekwalificeerd op basis van het gemeentelijk structuurplan, het beeldkwaliteitsplan, of anderszins door haar uitstraling, omvang en inhoud, of door de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, als bijzonder groen kan worden aangemerkt.

  • Studietoeslag

    Kunt u naast uw school of studie niet bijverdienen en komt dit door een medische beperking? Misschien kunt u dan Studietoeslag krijgen. De Studietoeslag is een maandelijkse inkomensaanvulling naast de studiefinanciering (WTF) of tegemoetkoming scholieren (WTOS) die u al krijgt.

  • Algemene informatie Europese verkiezingen 2024

    Bent u inwoner van de Europese Unie (EU)? En woont u in Nederland, maar heeft u de nationaliteit van een ander land van de EU? In dat geval kunt u kiezen in welk land u stemt bij de verkiezing voor het Europees Parlement.