Zoekresultaat 51 - 58 van 58 resultaten

  • Omgevingsvergunning of bouwdossier inzien

    Wilt u een (ingediende) aanvraag voor een omgevingsvergunning, een omgevingsvergunning of bijvoorbeeld een bouwdossier inzien? Dat kan, op afspraak bij de gemeente. U kunt ook een mail sturen aan info@gemeentewesterveld.nl. Vermeld daarbij het adres van de locatie waarvoor u stukken wilt inzien, wat u precies zoekt en uw gegevens waarop wij u kunnen benaderen.   In de omgevingsvergunning kunnen vergunningen die betrekking hebben op de leefomgeving worden samengevoegd. Hierbij kunt u denken aan bouw-, sloop-, kap- en inritvergunningen, maar ook aan vergunningen op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening/omgevingsplan. Eerder verleende vergunningen zijn soms nog niet digitaal maar nog op papier. In dat geval kan een bouwdossier opgevraagd worden.  De gemeente publiceert alle aanvragen en vergunningen in de lokale krant De Westervelder-Wolder courant. Deze is te lezen via Digitale Krant (westervelder.nl)  . Ook worden alle aanvragen en vergunning gepubliceerd op Gemeenteblad | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl). In de publicaties leest u in welke fase de aanvraag zich bevindt, hoe lang de aanvraag ter inzage ligt en welke inspraakmogelijkheden u heeft.  U kunt ook digitaal op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en aanvragen in uw omgeving. Dit kunt u aanvragen door te gaan naar: Berichten over uw Buurt - Rondom uw woonadres (overheid.nl). 

  • Glas

    Glas gooit u in de glascontainer. De glascontainers vindt u verspreid over de gemeente. Hier kunt u het glas scheiden in wit-, groen- en overig glas. Op de website van ROVA staat waar u de verschillende soorten afval naartoe kunt brengen. Om geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen, gebruikt u de glascontainer niet tussen 20.00 uur 's avonds en 08.00 uur 's ochtends.

  • Vuurwerk afsteken

    Wanneer u vuurwerk wilt afsteken moet u zich aan een aantal regels houden voor de veiligheid en het voorkomen van onnodige overlast.

  • Verkennen initiatief - verken uw idee

    Als u een (bouw)plan heeft, bijvoorbeeld u wilt iets veranderen aan uw huis, tuin of bedrijf of u wilt een bedrijf starten, dan kunt u in het Omgevingsloket een aanvraag voor een omgevingsvergunning doen. U kunt ook de Vergunningcheck doen om te controleren of u een vergunning nodig heeft. Het kan ook zijn dat u een idee heeft voor een project, maar nog niet zo ver bent om al een vergunning aan te vragen. U wilt eerst uw idee verkennen. Of u heeft een plan, maar wilt u eerst de mogelijkheden verkennen voordat u het verder uitwerkt. U kunt dan een verzoek indienen voor een "verkennend initiatief" door midden van het formulier.    Dit verzoek houdt in dat u aan het college van burgemeester en wethouders verzoekt een voorlopige uitspraak te doen over de haalbaarheid van een plan. Dit doet u door het formulier in te vullen en samen met de gevraagde bijlagen in te dienen. 

  • Conceptaanvraag of vooroverleg omgevingsvergunning

    Wilt u een omgevingsvergunning aanvragen? Dan is het verstandig om eerst een vooroverleg aan te vragen. Dit kunt u doen door een conceptaanvraag in te dienen via het Omgevingsloket via Aanvraag of melding indienen - Aanvragen - Omgevingsloket (overheid.nl) De gemeente stelt dan vast of uw plan voldoet aan de redelijke eisen van welstand, het past binnen het omgevingsplan, en zo niet, of er medewerking verleend kan worden.  Daarnaast krijgt u in het vooroverleg informatie over wat u nodig heeft en wat u precies moet doen voor een definitieve aanvraag omgevingsvergunning.

  • Slopen

    Wilt u iets slopen? Dan moet u in de meeste gevallen een sloopmelding doen. Als het gaat om rijksmonumentale bebouwing dan heet een aanvraag "een rijksmonumentenactiviteit" en is die activiteit, dus ook het slopen, omgevingsvergunningplichtig. 

  • Omgevingsvergunning

    De omgevingsvergunning is een vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Met de aanvraag voor een omgevingsvergunning kunt u een vergunning of meerdere vergunningen in één keer aanvragen en hoeft u maar één aanvraagformulier bij de gemeente in te dienen. Dat bespaart u tijd en geld. Activiteiten De vergunningen worden activiteiten genoemd. Niet alle activiteiten zijn vergunningplichtig. Soms heeft u helemaal geen vergunning nodig of hoeft u slechts een melding te doen. Met de omgevingsvergunning kunt u de volgende activiteiten aanvragen: Bouwen; Werk of werkzaamheden uitvoeren (aanlegvergunning); Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening; Alarminstallatie aanleggen; Bouwwerk brandveilig gebruiken; Inrichting of mijnbouwwerk oprichten of veranderen (Milieu); Uitrit aanleggen of veranderen; Kappen; Natuurvergunning  Reclame plaatsen; Roerende zaken opslaan.

  • Bezwaar maken gemeentelijke belastingen

    Bent u het niet eens met een belastingaanslag of WOZ-beschikking van de gemeente? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet of de WOZ-beschikking door u zijn verzonden. Als u na die zes weken bezwaar maakt, zal de gemeente uw bezwaarschrift 'niet-ontvankelijk' verklaren. Uw bezwaarschrift zal dan ambtshalve worden afgehandeld. Tegen een ambtshalve uitspraak is beroep niet mogelijk.