Zoekresultaat 51 - 56 van 56 resultaten

 • Elektrische apparaten

  Je kunt afgedankte elektrische en elektronische apparatuur gratis inleveren bij de milieustraat in Schijndel. Elektrische en elektronische apparaten zijn apparaten met een stekker of batterij. Twee keer per jaar halen wij koelkasten en diepvriezers aan huis op. 

 • Uittreksel Basisregistratie Personen

  Heb je een bewijs nodig dat je bent ingeschreven in onze gemeente? Vraag een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) aan. 

 • Afkoppelen regenwater

  Door veranderingen in het klimaat zijn er steeds vaker lange droge periodes. Maar er valt ook in korte tijd veel regen. Het meeste regenwater verdwijnt in de riolering. Dat is niet alleen zonde van het schone regenwater, maar ons riool raakt bij hevige regenval ook overbelast. Hierdoor ontstaat wateroverlast. Daarom proberen we het regenwater (langer) vast te houden in het gebied. Bijvoorbeeld door gescheiden riolering en watertuinen aan te leggen.

 • Rioolheffing

  Via rioolheffing betaal je mee aan het onderhoud en het goed functioneren van het gemeentelijk rioleringsstelsel. Het bedrag vind je op de jaarlijkse aanslag gemeentelijke heffingen. Ben je het niet eens met de aanslag of kun je deze niet betalen? Maak dan bezwaar of vraag om kwijtschelding.

 • Adviescommissies

  In onze gemeente bestaan verschillende commissies die het bestuur adviseren. De Rekenkamer is een onafhankelijke commissie en werkt alleen voor de gemeenteraad.

 • Tijdelijke verhuur leegstaande woning

  Je kunt jouw leegstaande woonruimte tijdelijk verhuren. Dit staat in de Leegstandwet. Je moet dan een vergunning aanvragen bij de gemeente waar de woning staat. Ook heb je toestemming nodig van jouw hypotheekverstrekker.