Zoekresultaat 51 - 53 van 53 resultaten

  • Begraven en cremeren

    Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het overlijden van een dierbare. Nabestaanden moeten dan beslissingen nemen met betrekking tot de uitvaart. Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden die er zijn en wat er geregeld moet worden. Meestal regelt de uitvaartverzorger alle zaken rondom de begrafenis of crematie. U kunt echter ook zelf zaken regelen. Een begrafenis, verstrooiing of bijzetting van urn of asbus kan in de gemeente Veendam plaatsvinden van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur. Op zaterdag is dat van 09.00 tot 12.00 uur. Op zaterdag wordt het tarief verhoogd met een toeslag voor buitengewone uren. Begraven Bij een begrafenis is er voor langere tijd een gedenkplek in de vorm van een graf. Een medewerker van de begraafplaats zal de nabestaanden en de uitvaartleider begeleiden naar de graflocatie. U bepaalt zelf of de kist wel of niet daalt in uw aanwezigheid. Bij de uitgifte van een graf heeft u de keuze voor een termijn van 20 of 40 jaar, of voor onbepaalde tijd. Deze termijn kan steeds weer worden verlengd. Een verlof tot begraven is nodig voor de uitvaart. De uitvaartverzorger zorgt voor het krijgen van dit verlof. Daarnaast is het nodig om het aanmeldformulier begraven aan te leveren. Cremeren/asbestemming Na de crematie moet de as minimaal één maand in het crematorium blijven. Na deze periode kunnen de nabestaanden de as ophalen. Wilt u de as een bestemming geven op 1 van de gemeentelijke begraafplaatsen, dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kan een urn met as zowel bovengronds (urnennis of urnenzuil) of ondergronds (urnengraf) worden bijgezet of kan de as worden uitgestrooid op het strooiveld. Om de as een definitieve bestemming te geven heeft u naast het aanmeldformulier asbestemming ook een crematieverklaring nodig. Deze verklaring ontvangt u van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden. Begraafplaatsen U kunt een aanmelding indienen voor begraafplaats Buitenwoelhof aan de Langeleegte en begraafplaats Dalweg 36 in Wildervank. Een aanmelding voor de Algemene begraafplaats Centrum bij de Grote Kerk in Veendam kan alleen worden ingediend wanneer hiervoor al rechten liggen bij de nabestaanden.

  • Demonstratie of betoging houden

    Iedereen mag een betoging of demonstratie organiseren. Meld uw plannen 48 uur van te voren bij de gemeente. Dit is verplicht. Zo kunnen we veiligheidsmaatregelen nemen. In de melding staat: de datum het tijdstip de omvang (hoeveel deelnemers u verwacht) het doel maatregelen die nodig zijn, bijvoorbeeld veiligheidsmaatregelingen, ordedienst of verkeersbegeleiding. U meldt een demonstratie of betoging bij de burgemeester. De burgemeester kan een betoging of demonstratie verbieden.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Als u voor een nieuw huis een aansluiting op het rioolstelsel wilt, moet u een aansluitvergunning riolering aanvragen bij de gemeente. Dat geldt ook wanneer u het riool wilt vervangen. Wij geven aan waar de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het rioolstelsel gemaakt kan worden. De daadwerkelijke aansluiting zelf voert u uit. Wij houden toezicht op een juiste uitvoering.