Zoekresultaat 61 - 70 van 71 resultaten

  • Provinciale subsidies

    Er zijn verschillende provinciale subsidies beschikbaar.

  • Koninklijke onderscheiding

    Kent u iemand uit gemeente Zevenaar die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt een lintje voor deze persoon aanvragen via de gemeente. Een Koninklijke onderscheiding wordt ook wel een lintje genoemd. Het is een erkenning voor iemand die – minimaal 15 jaar - iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport, wetenschap of werk. Houd er rekening mee dat deze persoon recent nog als vrijwilliger actief moet zijn geweest.

  • Bijstandsfraude

    Heeft u een bijstandsuitkering? Dan moet u verschillende zaken op tijd bij RSD de Liemers melden. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen, gaat werken of dure spullen krijgt. Doet u dat niet? Dan pleegt u fraude.

  • Rioolaansluiting

    De gemeente zorgt voor aansluiting van het openbare riool op privéterrein. U kunt dit via een formulier aanvragen.

  • Slachtofferhulp

    Bent u slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp? Slachtofferhulp biedt slachtoffers en nabestaanden hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Zij bieden emotionele hulp, begeleiding in een strafproces en hulp bij eventuele schadevergoeding.

  • Legaliseren handtekening

    Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak.

  • Waarmerken kopie of afschrift

    Heeft u een verklaring nodig dat de kopie van een document er precies hetzelfde uitziet als het origineel? Bijvoorbeeld een kopie van een paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning? Vraag dan de gemeente om de kopie te waarmerken. Daarvoor maakt u online een afspraak.

  • Melding psychische hulp

    Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de betrokkene geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg ingezet worden. Maakt u zich zorgen over iemand? Denkt u dat deze persoon dringend verplichte psychische hulp nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte ggz (Wvggz). Wij onderzoeken dan of verplichte zorg nodig is. Als wij vinden dat dit noodzakelijk is, dan vragen we de officier van justitie een zorgmachtiging bij de rechter aan te vragen. De rechter beslist of verplichte zorg wordt ingezet. Deze gang van zaken is geregeld in de Wvggz.

  • Registratie niet-ingezetenen (RNI)

    Als u korter dan 4 maanden in Nederland verblijft en met de Nederlandse overheid te maken heeft, bent u niet-ingezetene. Dan kunt u zich laten inschrijven bij een van de 18 RNI-loketten in Nederland. Als u bent ingeschreven, krijgt u een burgerservicenummer (BSN). Dit nummer heeft u bijvoorbeeld nodig voor uw contacten met de Nederlandse overheid.

  • Afval aanbiedplaatsen

    Aanbiedplaatsen zijn verzamelplekken waar een aantal huishoudens de afvalcontainer of plastic zak op de ophaaldag plaatst. Dat werkt efficiënter en is ook beter voor het milieu. Op de kaart kunt u de aanbiedplaatsen zien. Bij het aanwijzen van de aanbiedplaatsen hebben wij rekening gehouden met: bereikbaarheid, loopafstand, verkeersveiligheid en de bestaande situatie. We hebben geprobeerd om op plaatsen waar al aanbiedplaatsen in gebruik zijn, deze te behouden. U mag zelf kiezen op welke aanbiedplaats u uw afvalcontainer of plastic zak aanbiedt.