Zoekresultaat 61 - 70 van 75 resultaten

  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

    Je hebt een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) nodig als je in je (nieuwe) baan gaat werken met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. Als je werkgever eHerkenning heeft en aan de voorwaarden voldoet, kan deze online een VOG aanvragen. Als je werkgever de VOG heeft aangevraagd en het werkgeversdeel heeft ingevuld, krijg je een e-mail met een link om de vragenlijst online af te ronden. Zie voor meer informatie over de VOG aanvraag de website van Dienst Justis, justis.nl.

  • Omgevingsvergunning buitenplanse omgevingsplan activiteit

    Wil je bouwen, verbouwen of het gebruik van een bouwwerk wijzigen maar past dit niet in het omgevingsplan? Dan kun je in bepaalde gevallen toch een omgevingsvergunning krijgen. Dit heet een buitenplanse omgevingsplanactiviteit (BOPA).  Vragen over bouwwerken? Voor vragen over bouwwerken kun je terecht bij bouwbalie@eindhoven.nl Heb je een vraag over een ontwikkeling van 8 of meer woningen of het wijzigen van bijvoorbeeld de functie bedrijf/horeca naar wonen? Je kunt een plan indienen via Intake nieuwe bouwinitiatieven.  Wil je weten of je een vergunning nodig hebt? Doe de vergunning check in het Omgevingsloket. Je kunt je hier ook een vergunning aanvragen.  

  • Ontheffing busbaan, parkeerverbod en inrijverbod

    In Eindhoven gelden diverse regels rondom parkeren en het inrijden in bepaalde gebieden. Voor het parkeren op plaatsen met een parkeerverbod en voor het inrijden in verkeersvrije gebieden als de paaltjes omhoog zijn, heb je een ontheffing nodig. Vraag deze ontheffing Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) online aan.

  • Verhuizen naar een andere gemeente

    Vertrek je uit Eindhoven naar een andere Nederlandse woonplaats? Dan hoef je dat niet aan ons door te geven.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Je kunt de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen als bestuurder of passagier. Kun je als bestuurder van een auto minder dan 100 meter aan één stuk lopen met een hulpmiddel, zoals bijvoorbeeld een rollator? En zal die beperking meer dan 6 maanden duren? Vraag dan een bestuurderskaart aan. Of heb je als passagier deze beperkingen en kun je niet zelfstandig wachten totdat de bestuurder de auto heeft weggezet? Vraag dan een passagierskaart aan. Aan de aanvraag zijn kosten verbonden, ook als de aanvraag wordt afgewezen. Bekijk alle voorwaarden verderop op deze pagina. 

  • Omgevingsvergunning voor een omgevingsplanactiviteit aanleggen

    Wil je op je erf een sloot dempen? Of wil je jouw terrein als opslagplaats gebruiken? Bekijk dan eerst het omgevingsplan in het Omgevingsloket. Hierin staat voor welk gebruik van je grond je een vergunning nodig hebt. Je hebt een omgevingsvergunning voor een omgevingsplanactiviteit aanleggen nodig, voor werkzaamheden die niet als bouwen zijn aan te merken, wanneer het omgevingsplan dit voorschrijft. 

  • Ontheffing winkeltijdenwet

    In Eindhoven moeten winkels op werkdagen tussen 22:00 's avonds en 6:00 's ochtends zijn gesloten. Als winkelier kun je een incidentele ontheffing vragen van deze vaste winkeltijden, waardoor je langer open kunt zijn.

  • Zorgfraude melden

    Zorgfraude is: op een oneerlijke manier voordeel halen uit de Nederlandse gezondheidszorg, door mensen die zorg vragen, zorgverleners of budgethouders. Bijvoorbeeld wanneer zorg niet geleverd, maar wél gedeclareerd wordt. Ken je iemand die fraudeert, of heb je een vermoeden? Meld dit online.

  • Betaald parkeren woonwijken

    In woonwijken die dicht bij het centrum liggen is vaak sprake van parkeeroverlast. Woon jij in zo'n wijk en heb je overlast, dan kun je ons vragen een betaald parkeren regeling in te voeren. Zijn er genoeg mensen in de straat of buurt het hiermee eens, dan voeren we betaald parkeren in. Doel hiervan is de overlast te verminderen en de parkeerruimte goed te benutten.

  • Exploitatievergunning

    Als je een bedrijf (openbare inrichting) start waarin je géén alcoholhoudende dranken schenkt, vraag je een exploitatievergunning aan. Daarnaast moet je een nieuwe exploitatievergunning aanvragen als je bedrijf van rechtsvorm verandert, of als een of meerdere ondernemers binnen je bedrijf wijzigen.