Zoekresultaat 81 - 88 van 88 resultaten

  • Ontheffing geluidhinder

    Bij bepaalde activiteiten die u uitvoert, kunt u overlast van geluid veroorzaken. Bijvoorbeeld als u bouwmachines of geluidsapparatuur gebruikt. U heeft een ontheffing nodig van de gemeente. Ook bij nachtelijke werkzaamheden is ontheffing nodig. Kijk op Bouwbesluitonline.nl voor alle regels. Voorwaarden Het is verboden in de openlucht een geluidsapparaat, een (recreatie)toestel of een (bouw)machine in werking te hebben of handelingen te verrichten op een zodanige wijze, dat voor omwonenden of overigen in de omgeving geluidshinder wordt veroorzaakt. De gemeente kan ontheffing verlenen voor het in gebruik hebben van geluidsapparatuur. Kosten Voor het in behandeling nemen van de aanvraag kunnen leges in rekening worden gebracht. Het tarief voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een ontheffing voor geluidshinder in de open lucht bedraagt € 51,80.  Aanvraag U moet de ontheffing schriftelijk of via het contactformulier bij de gemeente aanvragen. Geef bij uw aanvraag de volgende informatie: omschrijving van de activiteit waarvoor u de ontheffing aanvraagt plaats, datum en tijdstip waarop de activiteit plaatsvindt.

  • Gehandicaptenparkeerplaats opzeggen

    Als de gehandicaptenparkeerplaats niet meer wordt gebruikt dan moet u deze opzeggen. Bijvoorbeeld door verhuizing, overlijden of verkoop van de auto. Wij verwijderen daarna het bord met het kenteken. Gehandicaptenparkeerplaats opzeggen via onlineregelen.kaagenbraassem.nl U logt in via DigiD. Vermeld hierbij: de locatie parkeerplaats (straat, dichtstbijzijnde huisnummer en wijk of kern) het kenteken voertuig (zie verkeersbord) reden van opzeggen datum van ingang opzeggen. U ontvangt binnen 2 weken een reactie. Kosten Geen. Tips Als u verhuist binnen in de gemeente, dan moet u uw huidige gehandicaptenparkeerplaats opzeggen en kunt u een nieuwe gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. U betaalt dan wel opnieuw voor de aanleg. Wanneer u een andere auto heeft, dan kunt u dit doorgeven via Kenteken gehandicaptenparkeerplaats wijzigen. Meer informatie Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, neem dan contact op met het Kernteam Kaag en Braassem via e-mail info@kernteamkb.nl of bel met 088 900 45 67.

  • Bestemmingsplan inzage

    De gemeente regelt in bestemmingsplannen waar mag worden gebouwd en hoe grond en gebouwen mogen worden gebruikt. Op de website Ruimtelijkeplannen.nl staan alle bestemmingsplannen en beheersverordeningen. U zoekt op adres, plannaam of plannummer. U vindt uitleg over de status en welk plan u nodig hebt. Een expert kan u ook begeleiden om het bestemmingsplan te toetsen. Ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan wordt 6 weken ter inzage gelegd, zowel in gedrukte vorm als digitaal. Alle bestemmingsplannen die ter inzage liggen, worden bekend gemaakt via de website Overheid.nl - Berichten over uw buurt. U kunt de ontwerpbestemmingsplannen ook zien op een plattegrond.

  • Verordeningen en beleid

    De gemeente heeft regelingen waarin de rechten en plichten van inwoners, bedrijven en instellingen staan omschreven. Het gaat om twee soorten regelingen, verordeningen en beleidsregels. De lokale wetten en beleidsregels van de gemeente Kaag en Braassem vindt u op overheid.nl. Verordeningen Verordeningen zijn door de gemeenteraad of door burgemeester en wethouders opgestelde voorschriften die voor iedereen gelden. Met behulp van de verordeningen houden we onze gemeente netjes en leefbaar voor iedereen. Sommige verordeningen (bijvoorbeeld de Algemene Plaatselijke Verordening) roepen verplichtingen in het leven. Aan andere, zoals de subsidieverordening, kunnen rechten worden ontleend. De belangrijkste en meest omvattende verordeningen zijn de: Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2012 op overheid.nl, inclusief aanvullende wijzigingen Legesverordening op overheid.nl. Beleidsregels Beleidsregels zijn algemene regels over het gebruik van een bevoegdheid door een bestuursorgaan van de gemeente. Een beleidsregel vertelt hoe een bestuursorgaan belangen moet afwegen, feiten moet vaststellen of wettelijke voorschriften moet uitleggen. Zoeken De verordeningen en beleidsregels worden geplaatst op de landelijk website overheid.nl. U kunt via het zoekscherm de lokale wet- en regelgeving opzoeken.

  • Hangplekken

    Net als andere groepen in de samenleving, willen jongeren een plek of voorziening waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen naar de Hangout aan de Weteringlaan 20 in Oude Wetering en De Box aan de Kerklaan 100 in Leimuiden. Er zijn jeugdwerkers aanwezig waarmee de jongeren activiteiten kunnen ondernemen en in gesprek kunnen gaan.  Overlast Jongeren spreken ook vaak met elkaar af op straat. Meestal gaat dit zonder problemen, maar soms kunnen buurtbewoners hier overlast door ervaren. Wat kunt u zelf doen? Probeer zelf in gesprek te gaan met jongeren. Toon interesse en geef hen niet het gevoel dat ze niet welkom zijn. Jongeren staan vaak niet stil bij wat hun gedrag voor u betekent. Als we erin slagen een gesprek op gang te brengen waarbij we samen een probleem hebben en wat we samen proberen op te lossen, dan blijkt er vaak meer mogelijk dan we denken. Hoe simpel ook, maar een praatje of vriendelijk gedag zeggen in het voorbijgaan heeft vaak een positieve invloed op de situatie. Melding doen Ervaart u overlast van een hangplek bij u in de buurt, dan kunt u dat melden. Gaat het om overlast, neem dan contact op met de jongerenwerker van De Driemaster. Gaat het om strafbare zaken, meld het dan via www.politie.nl. Dit is uitsluitend bedoeld voor meldingen zonder spoed. Bij spoed, bel 112. Kijk voor meer informatie op de website van De Driemaster. 

  • Koninklijk predicaat, aanvragen

    Het predicaat 'Koninklijk' is een onderscheiding voor een vereniging, stichting, instelling of onderneming. Dit predicaat kunt u aanvragen bij de burgemeester. U mag dan de titel 'Koninklijk' toevoegen aan de naam van uw organisatie. Ook mag u de Koninklijke kroon gebruiken, bijvoorbeeld op briefpapier. Voorwaarden Het predicaat 'Koninklijk' kunt u krijgen als u voldoet aan de volgende eisen: Uw organisatie moet minimaal 100 jaar bestaan. Uw organisatie is van oorsprong Nederlands. Uw organisatie heeft een belangrijke positie binnen uw vakgebied. Uw organisatie is helemaal zelfstandig. Uw organisatie voert goed beleid en heeft een sterke financiële positie. Bestuurders en managers zijn van onbesproken gedrag. Het predicaat 'Koninklijk' mag u alleen bij de naam van uw organisatie gebruiken. U mag het predicaat maximaal 25 jaar gebruiken. Wordt uw organisatie overgenomen of zijn er grote structurele wijzigingen? Dan mag u het predicaat niet meer gebruiken. U kunt het predicaat niet krijgen voor een vereniging met als doel het verspreiden van politieke, commerciële, religieuze of levensbeschouwelijke opvattingen. Aanvraag Dien een aanvraag in bij de burgemeester. Doe dit in de gemeente waar uw organisatie gevestigd is. Leg duidelijk uit waarom uw organisatie het predicaat verdient. Voeg documenten bij die uw uitleg ondersteunen. U krijgt vanzelf bericht of uw organisatie het predicaat krijgt. Meestal krijgt u de bijbehorende oorkonde tijdens een speciale feestelijke bijeenkomst.

  • Klacht over ambtenaar of bestuurder

    Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de manier waarop u bent behandeld. Dan kunt u een klacht indienen. Een klacht gaat over gedrag van een ambtenaar of bestuurder van de gemeente. U kunt een klacht hebben over bijvoorbeeld: niet beantwoorden van een brief niet nakomen van een toezegging een slechte behandeling of benadeling door een ambtenaar of bestuurder. Voorwaarden Uw klacht gaat over een gedraging van een ambtenaar of bestuurder van de gemeente De gedraging waar de klacht betrekking op heeft, is niet ouder dan 1 jaar. Kosten Geen. Aanvraag Vermeld op uw aanvraag: of de klacht over een ambtenaar of bestuurder gaat naam van betrokken ambtenaar of bestuurder reden van de klacht, datum en toelichting. Klacht indienen via onlineregelen.kaagenbraassem.nl U logt in met DigiD of eHerkenning. U ontvangt binnen 6 weken een reactie. Gerelateerde informatie Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u een klacht indienen via de nationaleombudsman.nl Heeft u bezwaar tegen een beslissing van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken tegen een gemeentelijk besluit Heeft u een klacht over zaken in de openbare ruimte? Dan kunt u een melding doen via een melding openbare ruimte.

  • Caravan parkeren op de openbare weg

    Meestal mag u uw caravan, kampeerwagen, camper, aanhanger of vouwwagen maar 3 dagen op de openbare weg parkeren. Wilt u langer parkeren? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente. Voorwaarden U krijgt de ontheffing onder de volgende voorwaarden: u neemt niet te veel parkeerruimte in het straatbeeld wordt er niet slechter van de gemeente wijst een parkeerplek voor u aan het levert geen overlast of gevaar op voor weggebruikers en de mensen die in de buurt wonen. Aanvraag Aanvraagformulier gebruik gemeentegrond via onlineregelen.kaagenbraassem.nl U logt in met DigiD of e-Herkenning.