Zoekresultaat 81 - 90 van 91 resultaten

  • Projectsubsidie

    Een projectsubsidie is een subsidie aan vrijwilligersorganisaties voor een eenmalige activiteit of evenement.

  • Aanmelden woonwagenstandplaats

    Wilt u wonen op een woonwagenstandplaats in de gemeente Horst aan de Maas? Dan kunt u zich inschrijven voor een wachtlijst. Vraag het inschrijfformulier aan bij de gemeente. U krijgt het met de post thuisgestuurd.

  • Informatieverzoek omgeving

    Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Heeft u een vergunning nodig? Overleg dan eerst met de gemeente of uw plannen kans maken op een vergunning. Of misschien heeft u wel geen vergunning nodig. U voorkomt dan teleurstellingen en u maakt geen onnodige kosten.

  • Hulp nodig? Vraag een gesprek aan

    Heeft u een vraag over werk, geld of zorg? Bijvoorbeeld de Wmo, jeugdhulp, maatschappelijk werk, gehandicaptenparkeerkaart, geldzorgen of werk en inkomen? Vraag of wij u terugbellen. We bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen terug en bespreken uw vraag met u in een telefoongesprek.

  • Omgevingsplan bekijken en reageren

    Wilt u weten of u op een bepaalde plek in Horst aan de Maas mag bouwen? Een winkel mag openen? Een bedrijf mag beginnen? Of hoe u een stuk grond mag gebruiken? Dit staat in het omgevingsplan.

  • Klacht indienen

    Vindt u dat u niet goed behandeld bent door een medewerker of bestuurder van de gemeente? U kunt hierover een klacht indienen.

  • Melden problemen met verhuurders

    Zoekt of huurt u een woning? En vindt u dat de verhuurder zich niet netjes gedraagt? Bijvoorbeeld omdat de verhuurder u discrimineert of bedreigt. Of een te hoge borg vraagt of oneerlijke servicekosten rekent. U kunt ongewenst gedrag van verhuurders melden.

  • Studietoeslag

    Krijg je studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren? En kun je niet bijverdienen door een chronische ziekte of handicap? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente. Vraag of wij je terugbellen. We bellen je binnen 3 tot 5 werkdagen terug. We bespreken dan samen of je een studietoeslag kunt krijgen en hoe je die aanvraagt.

  • Leerlingenvervoer

    Kan uw kind niet zelfstandig naar school? U kunt dan aangepast vervoer aanvragen. Of een bijdrage in de reiskosten. Bijvoorbeeld voor een busabonnement, een begeleider of vervoer met eigen auto.

  • Jeugdhulp

    Jeugdhulp is hulp voor kinderen tot 18 jaar. U kunt bij ons terecht voor hulp bij opvoeden, jeugdbescherming, jeugdreclassering, aanpak van kindermishandeling, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Jongeren kunnen ook zelf contact opnemen.