Resultaten 111 - 120 van 122 resultaten

  • Huishoudelijke hulp

    Kunt u zelf uw huishouden niet meer doen, zoals schoonmaken en de was doen? En is er in uw omgeving niemand die u hierbij kan helpen. Hier vindt u tips en meer informatie over de mogelijkheden voor u.

  • Bezwaar maken tegen aanslag WOZ beschikking

    Als u het niet eens bent met de aanslag of WOZ-beschikking, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. U moet dan binnen zes weken na dagtekening van de aanslag schriftelijk of digitaal bezwaar maken. Om bezwaar te maken kunt u inloggen met uw DigiD op de digitale belastingbalie.

  • Subsidies en leningen

    Het verduurzamen van uw huis met zonnepanelen of isolatie kost geld. Hier vindt u een overzicht van subsidies of leningen die u daarbij kunnen helpen.

  • Subsidie Maatschappelijke Effecten

    De gemeente Oude IJsselstreek kan subsidies verstrekken aan organisaties die op maatschappelijk gebied een toegevoegde waarde leveren aan onze inwoners. De activiteiten komen voort uit eigen initiatief en dragen bij aan onder andere eigen regie en verantwoordelijkheid; maximale ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen en jongeren; optimale vitaliteit en een samenleving waaraan iedereen zijn of haar steentje bijdraagt.

  • Geheimhouding persoonsgegevens

    Verzoek aan gemeente om persoonlijke gegevens geheim te houden

  • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

    Het uittreksel basisregistratie personen is een officieel document waarop in ieder geval uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum staan. Het uittreksel vraagt u aan in de gemeente waar u woont. U kunt het uittreksel om verschillende redenen nodig hebben. Bijvoorbeeld als u zich wilt inschrijven voor een woning of een examen.

  • Vreemdelingenpaspoort

    Woont u hier zonder de Nederlandse nationaliteit? En kunt u geen paspoort uit het land van herkomst krijgen? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Het is ook een identiteitsbewijs. U kunt met het vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve uw land van herkomst. Voor veel landen heeft u nog wel een visum nodig. De ambassade van het land waar u heengaat heeft daarover meer informatie. Wij werken op afspraak. U kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak te maken. De aanvraag van een vreemdelingenpaspoort duurt 2 tot 4 maanden. De procedure duurt lang omdat de IND en het ministerie van Buitenlandse Zaken meebeslissen over uw aanvraag.

  • Briefadres aanvragen

    Als u geen vast woonadres heeft kunt u een briefadres aanvragen bij de gemeente. Een briefadres is een huisadres waar u uw post laat bezorgen. De hoofdbewoner van het briefadres is verplicht de post aan u door te geven.

  • Planschade

    Planschade is schade die veroorzaakt wordt door een planologisch (ruimtelijk) besluit. Dat kan een bestemmingsplan zijn, maar ook andere planologische besluiten kunnen schade veroorzaken. Krijgt een locatie door een bestemmingsplanprocedure een andere bestemming? Dan kan dat schade voor u opleveren. Bijvoorbeeld doordat uw onderneming minder inkomsten heeft of omdat uw woning of pand minder waard wordt. Is dit bij u het geval? Dan kunt u aan de gemeente een tegemoetkoming aanvragen voor de geleden planschade.

  • Uittreksel burgerlijke stand

    De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document, een akte. Elke akte blijft in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U kunt van de volgende akten een kopie (ook wel: afschrift) bestellen: geboorteakte, huwelijksakte, akte van geregistreerd partnerschap of echtscheiding en overlijdensakte. U kunt alleen een uittreksel of een afschrift van een akte van de Burgerlijke Stand aanvragen bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden.