Resultaten 111 - 120 van 122 resultaten

  • Natura 2000-activiteit

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Een Natura 2000-gebied is een natuurgebied dat onderdeel uitmaakt van een Europees netwerk aan beschermde natuurgebieden.

    Als u iets wilt doen dat mogelijk een belangrijke impact heeft op een Natura 2000-gebied dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Het kan dan gaan om activiteiten in het gebied zelf, maar het kan ook gaan om activiteiten in de buurt van een Natura 2000-gebied (bijv. als door uw activiteit stikstof vrijkomt).

    U hoeft geen vergunning aan te vragen als:

    • uw activiteit maar een kleine, onbelangrijke impact heeft op een Natura 2000-gebied;
    • uw activiteit nodig is voor het beheer van een Natura 2000-gebied.   

    Heeft uw activiteit mogelijk impact op een Natura 2000-gebied, dan vraagt u in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor de activiteit: Natura 2000-activiteit.

  • Impuls Klassieke Muziek, subsidie

    De doelstellingen van de (nadere regels) Impuls Klassieke Muziek zijn:

    • Het versterken van het aanbod en de kwaliteit van klassieke muziek in Flevoland;
    • het vergroten en verbreden van het publieksbereik voor klassieke muziek;
    • Het versterken van de infrastructuur rond klassieke muziek in Flevoland;
    • Het verbinden van de Flevolandse infrastructuur aan de landelijke infrastructuur klassieke muziek;
    • Het versterken van het netwerk rond klassiek muziek en de verdere professionalisering.

  • Vaarweg activiteiten uitvoeren

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Een vaarwegactiviteit is een activiteit in of nabij een vaarweg met impact voor het vaarverkeer. Door uw activiteit is er een versmalling van de vaarweg of de vaarweg kan tijdelijk helemaal niet worden gebruikt. Ook als uw activiteit alleen een risico inhoudt dat het vaarverkeer wordt gestremd geldt dat als een vaaractiviteit.

    Voorbeelden van vaarwegactiviteiten zijn baggeren, zeilwedstrijd, leggen van kabels en leidingen, bouwen van een aanmeervoorziening, permanent aanleggen van een vaartuig etc.

    Voor vaarwegactiviteiten moet u een vergunning aanvragen. Een aantal specifieke vaarwegactiviteiten kunt u terugvinden in het Omgevingsloket met een specifieke naam (bijv. Vaarweg gebruiken voor evenement of wedstrijd).

    Kunt u uw specifieke vaarwegactiviteit niet terugvinden in het Omgevingsloket, dan vraagt u via het Omgevingsloket een vergunning aan voor Vaarweg activiteiten uitvoeren.

    Daarnaast moet u een aanmelding doen voor stremming als uw activiteit voor hinder van het vaarverkeer zal zorgen. De verwachte stremming moet u ook tijdig publiceren zodat scheepvaartbedrijven er rekening mee kunnen houden.

  • Rijden in stiltegebied

    Let op
    Op 1 januari 2024 hebben de regels voor rijden in een stiltegebied een andere juridische basis gekregen. De regels kunt u nu terugvinden in de Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Verbod
    Een stiltegebied is een natuurgebied of een deel van een natuurgebied waar wilde dieren rust kunnen vinden. Alleen geluiden die bij dit gebied horen, zijn toegestaan. Naast geluiden van flora en fauna kunt u dan bijvoorbeeld ook denken aan een tractor die over een akker rijdt van een nabijgelegen landbouwbedrijf.

    Het is in een stiltegebied verboden om met een motorvoertuig of bromfiets te bevinden buiten de openbare weg of buiten andere voor bestemmingsverkeer openstaande wegen of terreinen.

  • Woo-verzoek indienen

    De Wet open overheid (Woo) regelt uw recht op informatie over alles wat de overheid doet. Het uitgangspunt is dat overheidsinformatie openbaar is, tenzij er een reden is waarom dat niet kan.

    Als provincie maken we steeds meer publieke informatie openbaar. Hoe en waar u deze informatie kunt vinden, dat leest u op de pagina Openbare documenten.

    Zoekt u documenten die we (nog) niet openbaar hebben gemaakt? Dan kunt u een Woo-verzoek indienen. Met een Woo-verzoek vraagt u ons om documenten openbaar te maken.

    Een Woo-verzoek kunt u op verschillende manieren indienen. Bijvoorbeeld door het formulier hieronder in te vullen en eventuele bijlagen mee te sturen. Of per brief: Provincie Flevoland, ter attentie van Woo-team, Postbus 55, 8200 AB Lelystad. Of via e-mail: woo@flevoland.nl.

  • Gelegenheid bieden tot zwemmen of baden in overige badwaterbassin

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Minimaal 4 weken voordat u een badwaterbassin in gebruik neemt, moet u bij ons een melding doen. 

    Nu zijn er verschillende soorten badwaterbassins:

    • badwaterbassins waarin het badwater wordt gedesinfecteerd (bijv. sportbaden, zwemlesbaden)
    • badwaterbassins voor eenmalig gebruik (bijv. badkuipen in een wellnesscentrum)
    • zwemvijvers: dat zijn badwaterbassins in de openlucht waarbij met een biologische zuiveringsmethode het water schoon wordt gehouden
    • overige badwaterbassins (bijv. een peuterspeelbad in een park of ompelbaden met koud water in een sauna)

    Voor alle soorten badwaterbassins doet u een melding via het Omgevingsloket. In het Omgevingsloket moet je dan kiezen voor de juiste activiteit. Voor overige badwaterbassins doet u een melding voor de activiteit Gelegenheid bieden tot zwemmen of baden in overige badwaterbassin.

  • Bestrijdingsmiddelen gebruiken grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Verboden, tenzij…
    Het is verboden om bestrijdingsmiddelen, gewasbescherming of biociden te gebruiken in een grondwaterbeschermingsgebied.

    Er geldt een uitzondering voor middelen waar uit de toelatingsbeschikking van de ctgb blijkt, dat het middel wel mag worden gebruikt in een grondwaterbeschermingsgebied. U kunt dit nazoeken in de database van het ctgb.

  • Toekomstbestendig Maritiem Cluster Urk, subsidie

    Het Maritiem Cluster Urk draagt bij aan de structuurversterking van de regio op het gebied van nautische en maritieme diensten en producten.

    Het cluster is de motor van de brede welvaart op Urk en in de regio, een hefboom voor een sterkere economie en een vliegwiel voor meer innovatiekracht. Het Maritiem Cluster Urk staat onder druk vanwege externe invloeden zoals de Brexit, het verbod op pulsvisserij en de aanlandplicht. Ook is er de noodzaak om te verduurzamen.

    Omdat groei, verbreding en vernieuwing van het cluster cruciaal zijn om in de toekomst concurrentiekrachtig te blijven, zijn hierover afspraken gemaakt in de Regio Deal Noordelijk Flevoland, in 2019 ondertekend door het Rijk en de Regio. Voor het onderdeel duurzame inrichting bedrijventerrein heeft provincie Flevoland de subsidieregeling ‘Toekomstbestendig Maritiem Cluster Urk – duurzame inrichting Port of Urk’ ingesteld.

  • Werken en handelingen uitvoeren in grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Soorten grondwaterbeschermingsgebieden
    In Flevoland wordt een onderscheid gemaakt in verschillende soorten grondwaterbeschermingsgebieden:

    • waterwingebied
    • beschermingsgebied voor grondwater
    • boringsvrije zone Zuidelijk Flevoland

    Een lijst van alle grondwaterbeschermingsgebieden in Flevoland vindt u in artikel 4.2 van de Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Vergunning aanvragen
    Voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden in een waterwingebied of een beschermingsgebied voor grondwater moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Het gaat om de volgende werkzaamheden:

    • aanleggen, wijzigen of verwijderen van leidingen, opslagtanks en andere installaties voor schadelijke stoffen, tenzij het gaat om:
      • niet-bedrijfsmatig vervoer van schadelijke stoffen
      • verwijderen van binnen het gebied vrijgekomen schadelijke stoffen
    • aanleggen, wijzigen of verwijderen van infrastructurele werken voor gemotoriseerd verkeer (wegen, parkeerterreinen, spoorwegen, vaarwegen etc.)
    • aanleggen, wijzigen, verwijderen of exploiteren van kampeergelegenheden, kampementen of recreatiecentra
    • lozingen op of in de bodem, tenzij het gaat om:
      • lozingen waarvoor de regels gelden van hoofdstukken 2 t/m 5 van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal)
      • lozingen op een zuiveringtechnisch werk
    • het verstoren van de bodem onder een oppervlakte water, tenzij het gaat om:
      • baggeren in het kader van regulier onderhoud

    Als u een van deze activiteiten wilt uitvoeren in een waterwingebied of in een beschermingsgebied voor grondwater, dan vraag u in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor de activiteit Werken en handelingen uitvoeren in grondwaterbeschermingsgebieden.

  • Opheffing school voor voortgezet (speciaal) onderwijs, meldingsplicht

    Een school voor voortgezet (speciaal) onderwijs is verplicht om opheffing van de school te melden aan diverse instanties en personen. U doet als directeur een melding van de opheffing aan:

    • de minister
    • de provincie
    • de Inspectie van het Onderwijs

    Gaat het om een school voor speciaal onderwijs? Dan meldt u dit ook aan de burgemeester en wethouders van de gemeente waarin de school is gelegen. U meldt de opheffing uiterlijk 2 weken nadat het besluit is genomen.