Resultaten 161 - 170 van 217 resultaten

  • Evenement organiseren, melding of vergunning

    Heeft u een evenementenvergunning nodig? Dan vult u het aanvraagformulier evenementenvergunning in. U hoeft geen aparte aanvraag in te dienen voor een ontheffing geluidhinder en een ontheffing Drank- en Horecawet. Dit is verwerkt in de evenementenvergunning. U betaalt wel apart kosten hiervoor.

  • Bijstandsuitkering voor jongeren

    Ben je tussen de 18 en 27 jaar en heb je geen of te weinig werk? Dan kun je bij ons een bijstandsuitkering aanvragen. Je hebt wel eerst 4 weken naar werk gezocht of gekeken of je een opleiding kunt doen.

  • De gemeente aansprakelijk stellen

    Denkt u dat u schade heeft aan uw eigendom(men) of heeft u een ongeval gehad door schuld van de gemeente? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. In dat geval kunt u de gemeente vragen om een vergoeding van de door u geleden schade.

  • Verhuizing doorgeven

    Gaat u verhuizen naar of binnen Albrandswaard, geef dan uw adreswijziging aan ons door. Doe dit maximaal 5 dagen nadat u verhuisd bent. U kunt uw verhuizing ook al eerder doorgeven. Dit kan maximaal 4 weken voor de datum van uw verhuizing. Verhuist u naar een andere gemeente? Meld uw verhuizing dan bij uw nieuwe gemeente.

  • Contactpersoon voor ondernemers

    Als ondernemer kunt u met uw vragen terecht bij de bedrijfscontactfunctionaris. Of u nu mkb'er of zzp'er bent. Onze bedrijfscontactfunctionaris, Raoul Verhagen, helpt u antwoord te vinden op uw ondernemersvraag. Dit kan zijn door u de juiste informatie te geven, of door u met de juiste mensen in contact te brengen. Contactgegevens bedrijfscontactfunctionaris Raoul Verhagen E-mail: r.verhagen@albrandswaard.nlTelefoon: 010 506 11…

  • Venten

    Venten is het verkopen van goederen van huis tot huis. Voorbeelden van venters zijn kaartverkopers, koekverkopers, ijsverkopers of groenteboeren met mobiele wagens. Verkoopt u spullen langs de weg of aan huis, steeds op een andere plek? Dan heeft u geen vergunning nodig.

  • Warmtevisie, de route naar 2050

    Iedere gemeente in Nederland heeft een warmteplan, de Warmtevisie. In dit plan staat hoe we per wijk van het aardgas af kunnen gaan. En welk alternatief voor aardgas we gaan gebruiken. Ook staat in het plan bij welke wijken we het beste kunnen starten met aardgasvrij maken.

  • Nadeelcompensatie of planschade

    Planschade ontstaat als een woning of ander gebouw minder waard wordt door een planologische maatregel, zoals de aanleg van nieuwe woningen, een weg of een brug. De planschade kan bestaan uit waardevermindering van uw woning of verlies van uw inkomsten. Hiervoor kunt u een tegemoetkoming aanvragen.

  • Leningen en subsidies voor duurzame maatregelen

    Energiebesparing bestaat vaak uit een verzameling van maatregelen die u kunt nemen. Goed uitgevoerde maatregelen zorgen voor meerwaarde van uw huis, verhogen het comfort en zorgen voor een lagere energierekening. Voor een aantal van de initiatieven kunt u subsidie krijgen.

  • Privacyreglement wijkteams Sociaal Domein

    Met ingang van 1 januari 2015 geeft het Rijk aan gemeenten meer taken en verantwoordelijkheden op het terrein van de jeugdzorg, werk, participatie en inkomen en persoonlijke begeleiding en verzorging. Doel van de zogenaamde “decentralisaties” is dat gemeenten in staat zullen zijn om de ondersteuning en dienstverlening aan individuele burgers en huishoudens in het sociale domein beter op elkaar af…