Resultaten 11 - 20 van 219 resultaten

  • Onderhoud openbaar groen

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van al het openbaar groen. Hieronder vallen de plantsoenen, openbare groenstroken, groenbakken, bermen en parken. Maar ook vijvers, sloten en waterpartijen. Onderhoud vindt plaats via een planning. Een melding maakt u met Fixi.

    Onderhoud bestaat onder andere uit snoeien en straten vegen. Bomen worden opgekroond zodat er geen overlast voor het vrachtverkeer is. Overhangende takken worden vanwege de veiligheid weggehaald. Ook worden gevels beschermd door bladeren en takken te verwijderen.

  • Rijbewijs aanvragen

    U vraagt een rijbewijs aan als u voor het eerst geslaagd bent voor een rijexamen of een nieuwe rijbewijscategorie. Maar ook als uw rijbewijs verloopt of gestolen is. U kunt een rijbewijs aanvragen bij de gemeente.

    Met een rijbewijs laat u zien dat u een motorvoertuig mag besturen. Ieder voertuig heeft een eigen rijbewijscategorie. Op uw rijbewijs staat voor welke categorieën u voertuigen mag besturen. Lees meer over rijbewijscategorieën op Rijksoverheid.nl.

    U vraagt een rijbewijs aan als:

    • u voor het eerst geslaagd bent voor een rijexamen;
    • u geslaagd bent voor een nieuwe categorie;
    • uw rijbewijs bijna verloopt of al verlopen is;
    • uw rijbevoegdheid ingeperkt is (bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte);
    • u een rijbewijs wilt omwisselen (bijvoorbeeld een buitenlands of militair rijbewijs);
    • uw rijbewijs kwijt of gestolen is;
    • uw rijbewijs beschadigd is.

    Wilt u uw rijbewijs verlengen of uitbreiden met een categorie? Dat kunt u ook online aanvragen. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Rijbewijs online verlengen.

    Geldigheid

  • Handtekening laten legaliseren

    Met een gelegaliseerde handtekening bewijst u dat uw handtekening echt is. Een bedrijf of organisatie kan hierom vragen. De legalisatie bewijst alleen dat uw handtekening echt is. Het zegt niets over de inhoud van het document of ingevulde formulier.

    U ondertekent het document of formulier waar de ambtenaar van de gemeente bij staat. De ambtenaar vergelijkt die handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs.

  • Maatwerkvoorziening chronisch zieken en gehandicapten

    Heeft u hoge zorgkosten en een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de maatwerkvoorziening chronisch zieken en gehandicapten.

    Hoogte

    De vergoeding is € 252,- per jaar.

    Duur

    U ontvangt de vergoeding voor een kalenderjaar.

  • Achternaam voor uw kind kiezen

    Als ouders kiest u welke achternaam uw eerste kind krijgt: die van u of van uw partner. Vanaf 1 januari 2024 kan uw eerste kind een dubbele achternaam krijgen. De volgorde maakt niet uit. Een dubbele achternaam is niet verplicht. Als u later meer kinderen krijgt, krijgen die dezelfde achternaam.

    Ook oudere kinderen kunnen een dubbele achternaam krijgen. Het oudste kind moet dan geboren zijn op of na 1 januari 2016. En alle jongere kinderen van dezelfde ouders moeten dezelfde achternaam krijgen.

  • Inrit aanleggen

    Als u een inrit wilt laten maken bij uw bedrijf of huis, dan moet u dit melden bij de gemeente. U mag niet zelf een inrit aanleggen. Wilt u ook bouwen of verbouwen? Dan moet u hiervoor een vergunningsaanvraag doen bij het Omgevingsloket. U kunt ervoor kiezen om dit samen te doen met de melding van de aanleg van een inrit.

  • Mantelzorgvergunning

    Wilt u uw mantelzorgers laten parkeren in het gebied waar u woont, dan kunt u een mantelzorgvergunning aanvragen. Dit is een parkeervergunning voor inwoners met mantelzorg.

  • Sociale onveiligheid melden

    Met dit formulier meldt u sociale onveiligheid. Geef aan waaruit deze onveiligheid bestaat en waar dit plaatsvindt. Wij nemen uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling.

  • Buitenreclame

    Er zijn verschillende vormen van buitenreclame. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

     

    Citydisplays

    Wilt u uw lokale evenement, circus, kermis, beurs of braderie onder de aandacht brengen? Dit kan alleen via de permanente reclameborden (Citydisplays). De Citydisplays hangen aan de lichtmasten en hebben twee zijden waarop affiches getoond worden.

    De gemeente heeft met Hoffman Outdoor Media B.V. een overeenkomst gesloten voor de exploitatie van 80 Citydisplays in Amstelveen. Hoffman Outdoor Media B.V. verzorgt voor u het plaatsen en verwijderen van de affiches. U kunt via hen ook uw affiche laten ontwerpen en/of drukken. Voor de voorwaarden, prijzen en de beschikbaarheid kunt u contact opnemen via het telefoonnummer: (050) 525 05 25, of per e-mail: info@hoffman.info.

    Reclame op bushokjes en reclamezuilen

    In Amstelveen worden door ExterionMedia B.V. reclame-uitingen aangebracht op bushokjes en reclamezuilen. Daarnaast heeft ExterionMedia B.V. een zelfreinigend invalidentoilet bij het busstation op het Stadshart in exploitatie. Voor informatie kunt u de website van ExterionMedia B.V. bekijken. 

    Lichtmastreclame

    Bedrijven of instellingen kunnen de route naar hun vestiging verduidelijken door middel van (on)verlichte verwijzingsborden aan lichtmasten. De gemeente heeft de mogelijkheid voor het aanbrengen van reclame aan lichtmasten uitbesteed aan het Nationaal Publiciteits Bureau (NPB) zij zijn telefonisch te bereiken op: (023) 5384844

    Vrije plakzuilen

    U kunt affiches voor niet-commerciële doeleinden plakken op de hiervoor bestemde vrije plakzuilen. Hiervoor kunt u behangplaksel gebruiken. Het is echter geen vrijbrief om alles te kunnen zeggen wat u maar wilt. Er wordt van u verwacht dat uw uitingen passen binnen de kaders van de Nederlandse wetgeving. De overtuigingen dienen dus vrij te zijn van beledigingen en ongewenst taalgebruik. 

    Flyers

    Het is in Amstelveen toegestaan om onder bepaalde voorwaarden gedrukte of geschreven stukken, afbeeldingen of proefmonsters aan het publiek uit te reiken of te flyeren zonder vergunning. Op de pagina Reclamemateriaal verspreiden kunt u zien aan welke voorwaarden u zich moet houden.

  • Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

    Heeft u een eigen bedrijf en tijdelijk financiële problemen? Bent u net gestart en kunt u daar nog niet van rondkomen, of moet u stoppen met uw eigen bedrijf? Misschien heeft u recht op bijstand voor zelfstandigen. Dit is een uitkering en/of lening via de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). De bijstand kan nodig zijn om uw gezin te onderhouden. 

    Begint u een eigen bedrijf en ontvangt u een bijstands- of WW-uitkering? Ook dan kunt u misschien ondersteuning krijgen. Als ondernemer heeft u geen recht op een gewone bijstandsuitkering.