Resultaten 11 - 20 van 149 resultaten

  • Meldpunt Bijzondere Zorg

    Inwoners uit de regio Gelderland-Zuid die zich zorgen maken om iemand met verward gedrag, kunnen dit melden. De GGD heeft hiervoor het Meldpunt Bijzondere Zorg opengesteld. Inwoners kunnen bij het meldpunt van de GGD hun zorgen delen over mensen met verward gedrag. Bijvoorbeeld iemand in hun omgeving die ronddoolt op straat, zichzelf vervuilt of wartaal uitslaat. Medewerkers van het meldpunt schatten…

  • Ingebrekestelling

    Op 1 oktober 2009 is de ‘Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen’ in werking getreden. Met deze wet kunt u actie ondernemen als de gemeente niet op tijd een besluit neemt. De bedoeling van deze wet is dat de overheid zich houdt aan de periode waarbinnen ze een besluit moet nemen. Hoe lang die periode is, is in…

  • Bezwaar maken

    Niet eens met een besluit? Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente dan kunt u hiertegen bezwaar maken. U kunt bezwaar maken tegen schriftelijke besluiten. Denk aan bijvoorbeeld een verleende of geweigerde vergunning, een bijstandsuitkering, een subsidiebesluit en een handhavingsbesluit. U kunt ook bezwaar maken tegen WOZ-waarde of belastingen. Dit kunt u doen via het…

  • Begraafplaatsen

    Als een naaste van u overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats of laten cremeren waarna de urn op de begraafplaats wordt bijgezet. Om een lichaam te mogen begraven, is toestemming (verlof) nodig van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze toestemming wordt afgegeven na overlegging van een verklaring van een arts of gemeentelijke lijkschouwer,…

  • Briefadres aanvragen

    Heeft u tijdelijk geen woonadres? Dan kunt u zich door de gemeente laten inschrijven op een briefadres. Dit is een adres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken. U kunt als briefadres geen postbus gebruiken. Een briefadres is iets anders dan een postadres. Een postadres wordt niet geregistreerd in de basisregistratie personen (BRP). Wilt u dat bepaalde instanties de…

  • Vergunning kansspelautomaat

    Wilt u een kansspelautomaat in uw horecabedrijf neerzetten? Dan heeft u een aanwezigheidsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Voor een behendigheidsautomaat heeft u geen aanwezigheidsvergunning nodig.

  • Scootmobiel of rolstoel

    In de gemeente Buren zijn vijf uitleenpunten voor scootmobiels. In Maurik, Buren, Kerk-Avezaath, Lienden en Beusichem/Zoelmond kunnen bewoners een scootmobiel lenen. Snel, eenvoudig en gratis! Slecht ter been Inwoners van gemeente Buren die slecht ter been zijn kunnen gratis een scootmobiel lenen om erop uit te gaan. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, langs familie en vrienden te gaan of een…

  • Vakantie doorgeven uitkering

    Krijgt u een bijstandsuitkering, geef uw vakantie of tijdelijk verblijf altijd aan ons door. U kunt dit vermelden op uw verantwoordingsformulier of doorgeven aan uw casemanager.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk op bij de gemeente. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen van hun identiteitsbewijs. Standaard ligt het paspoort na 5 werkdagen klaar. Iedereen vanaf 14 jaar moet zich kunnen legitimeren. Let op! Bent u jonger dan 18 jaar? Dan moet er toestemming gegeven worden door de ouders die…

  • Ontheffing verwijzingsborden evenement

    U kunt verwijzingsborden langs de weg (laten) plaatsen als u een groot evenement organiseert. Bijvoorbeeld een kermis, beurs of braderie. U mag dit alleen doen als u bij de gemeente een tijdelijke ontheffing aanvraagt op het verbod tot het plaatsen van verwijzingsborden. U vraagt de ontheffing aan bij de gemeente. Geef bij uw aanvraag de volgende informatie: de diverse locaties…