Resultaten 11 - 20 van 94 resultaten

  • Ceremonie bij naturalisatie

    De naturalisatieceremonie is een speciale bijeenkomst voor mensen die Nederlander worden. Bij de ceremonie legt u een verklaring van verbondenheid af. Bij de verklaring van verbondenheid belooft u: de vrijheden en rechten te respecteren die bij het Nederlanderschap horen de plichten te vervullen die bij het Nederlanderschap horen  Daarna krijgt u het besluit van Nederlanderschap. Dit is de laatste stap in het proces voor het krijgen van de Nederlandse nationaliteit. Het besluit van Nederlanderschap geldt zodra u het besluit krijgt tijdens de ceremonie. Als u niet bij de ceremonie bent, wordt u geen Nederlander. Aanwezigheid is verplicht voor mensen vanaf 16 jaar die Nederlander willen worden. Elke gemeente organiseert een naturalisatieceremonie op de nationale naturalisatiedag (15 december). Daarnaast mogen gemeenten extra ceremoniedagen organiseren op andere dagen in het jaar.

  • Melding wijziging leidinggevende horecabedrijf

    Voordat u de melding gaat invullen adviseren wij u om de verplichte bijlagen te digitaliseren zodat u deze direct kunt toevoegen:  Kopie geldig legitimatiebewijs Kopie verklaring Sociale Hygiëne Kopie ondertekend arbeidscontract

  • Loonkosten of proefplaatsing

    Als u mensen in dienst neemt vanuit een bijstandsuitkering of WW-uitkering, kunt u loonkostensubsidie ontvangen. Met deze subsidie ondersteunen we enthousiaste kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun aansluiting op uw vacature. U ontvangt loonkostensubsidie afhankelijk van wie u aanneemt en voor hoe lang. Een proefplaatsing is een plaatsing van een uitkeringsgerechtigde op een plaats bij een werkgever met behoud van uitkering. Tijdens de proefplaatsing betaalt u geen loon. Het leren werken dient centraal te staan. Gedurende een periode van 3 maanden bekijkt u samen met de werknemer of hij of zij het werk aankan en leuk vindt. U moet dan wél de intentie hebben om deze persoon een contract aan te bieden voor minimaal een half jaar.

  • Verslavingszorg, begeleiding

    U kunt hulp krijgen als u verslaafd bent of als iemand die u kent dat is. Meer informatie vindt u op onze Hulpwijzer.nl/verslaving.      

  • Klacht dienstverlening gemeente indienen

    U kunt bijvoorbeeld een klacht indienen als: U vindt dat u het antwoord, de oplossing of een product niet op tijd heeft gekregen of U niet tevreden bent over de kwaliteit van het antwoord, de oplossing of het product of U niet correct bent behandeld door een medewerker  

  • Persoonsgegevens inzien of wijzigen op basis van de AVG

    Als u wilt weten welke persoonlijke gegevens de gemeente van u heeft, dan kunt u een verzoek doen op basis van de wet Algemene verordening gegevens bescherming (AVG). U kunt bijvoorbeeld uw dossier inzien, laten wijzigen, verwijderen enzovoort. Lees hier hoe het werkt en wat uw rechten zijn rondom privacy.

  • Subsidie, incidenteel en structureel

    Incidentele subsidie is ten behoeve van (bijzondere) incidentele projecten en/of activiteiten die niet horen tot de reguliere bezigheden van de aanvrager. Structurele subsidie wordt per boekjaar aan een instelling verstrekt en de activiteit ervan wordt op reguliere/structurele basis gedurende het jaar uitgevoerd door de subsidieontvanger. 

  • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aanvragen

    U vraagt een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Op een afschrift staat uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en adres. Ook andere gegevens zijn mogelijk. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft.

  • Brandveilig gebruik van gebouwen

    Er zijn landelijke richtlijnen voor het brandveilig gebruiken van gebouwen. Wilt u een gebouw gaan gebruiken? Soms moet u dit melden. Er zijn extra eisen aan de brandveiligheid van basisscholen, dagverblijven en verzorgingstehuizen. Voor deze gebouwen vraagt u een omgevingsvergunning aan. U mag het gebouw niet gebruiken voordat u de vergunning heeft. Heeft u een brandveiligheidsinstallatie, zoals een sprinklerinstallatie? Zorg dat u kunt laten zien dat de installatie aan de gestelde eisen voldoet.

  • Dwangsom bij niet tijdig beslissen

    Een dwangsom is een boete die de gemeente aan u moet betalen. Deze boete kan de gemeente krijgen als zij te laat is met het nemen van een beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift. De boete wordt opgelegd per dag dat de beslissing te laat is.