Resultaten 381 - 388 van 388 resultaten

  • Storing straatverlichting melden

    Gemelde defecten worden gemiddeld binnen tien werkdagen gerepareerd door de aannemer.

    Wilt u een gevaarlijke situatie melden, bijvoorbeeld een aangereden lichtmast die plat ligt, Bel dan rechtstreeks naar de publieksbalie, telefoon 0548-630 000.

    Een defecte lamp kunt u snel rechtstreeks aan de aannemer doorgeven.

     

  • Tilliften

    Misschien kunt u klusjes in huis niet meer zelf doen. Of komt u niet meer zelfstandig naar de tweede verdieping van uw huis. Of u heeft moeite met het doen van uw administratie. Of u dreigt door problemen dakloos te worden.

     

    Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Bijvoorbeeld uw partner, kinderen, familie, vrienden of buren. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt, zoals een klusjesdienst. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen.

     

    Of meld uw hulpvraag bij de gemeente. De gemeente gaat dan met u in gesprek. Ze kijkt naar wat u nog zelf kunt en of mensen in uw omgeving kunnen helpen. Komt uit het onderzoek dat u extra hulp nodig heeft? Dan kan de gemeente u een maatwerkvoorziening aanbieden. Dit is bijvoorbeeld een traplift of maatschappelijke opvang.

  • Collectieve zorgverzekering

    Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Ook kinderen moeten een eigen basisverzekering hebben. Tot zij 18 worden is de basisverzekering gratis. Ook geldt er dan nog geen eigen risico. Met een basisverzekering kunt u naar de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. U kunt zelf uw zorgverzekeraar kiezen.

    Heeft u zorgkosten die de basisverzekering niet vergoedt? Dan is een aanvullende ziektekostenverzekering een oplossing. U bent dan bijvoorbeeld verzekerd voor de tandarts, de psycholoog, een nieuwe bril of een beugel.

    Heeft u een minimuminkomen? Dan kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van de gemeente.

  • Verslag energie-audit indienen

    Een energie-audit is een onderzoek naar het energieverbruik van uw bedrijf. Bijvoorbeeld hoeveel energie uw gebouwen verbruiken. Ook bekijkt u hoe u energie kunt besparen en welke maatregelen u daarvoor moet nemen. Als u verplicht bent om een energie-audit uit te voeren, dan moet u dit ten minste elke 4 jaar doen.

  • Ongewoon voorval melden

    Er kunnen ongewone voorvallen in uw bedrijf gebeuren. Dit zijn incidenten waarbij milieuschade ontstaat of dreigt te ontstaan. Bijvoorbeeld branden, explosies, ongevallen of storingen.

    U neemt meteen maatregelen om de milieugevolgen te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ook kijkt u hoe u herhaling kunt voorkomen

    Door het voorval te melden kan de omgevingsdienst:

    • de mogelijke gevolgen voor de omgeving snel in kaart brengen en beperken
    • beter inzicht krijgen in de processen en installaties binnen bedrijven

  • Gevonden of verloren voorwerpen melden

    Paspoorten, rijbewijzen en id-kaarten

    Id. kaarten, paspoorten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten zijn en blijven eigendom van de staat, als u deze vindt. U bent verplicht die bij de gemeente af te geven. Bij verlies of vermissing doet u ook aangifte bij de gemeente.

    Sleutels

    Van verloren en gevonden sleutels wordt geen melding opgenomen. Gevonden sleutels levert u in bij de receptie in het gemeentehuis. Als u sleutels kwijt bent, kunt u daar kijken of die zijn gevonden.

    Fietsen

    Het melden van verloren en gevonden fietsen doet u via deze website. Als digitaal voor u niet mogelijk is, kunt u bellen met loket bouwen milieu en openbare ruimte telefoon 0548-630214. Een gevonden fiets kunt u zelf bewaren of naar de gemeentewerf brengen Kerkstraat 140 in Nijverdal.

    Dieren

    Voor aangifte van honden en katten neemt u contact op met dierenopvang centrum 't Noordbroek in Almelo, telefoon 0546-453901. De gemeente heeft met dit centrum een contract afgesloten.Het gevonden dier wordt door dit pension opgehaald.

    Algemeen

    Uw persoonlijke gegevens komen niet op het internet. Als u het voorwerp bij de gemeente afgeeft en de waarde van het voorwerp is lager dan € 450,= dan kunt u geen eigenaar worden. Deze voorwerpen worden na drie maanden door de gemeente verkocht of vernietigd. Is de waarde € 450,= of meer dan wordt het voorwerp door de gemeente één jaar bewaard. Daarna wordt u eigenaar.

    Gestolen voorwerpen

    Als u denkt dat uw eigendom is gestolen doet u aangifte bij de politie. U kunt aangifte doen via www.politie.nl/aangifte

    Id. kaarten, paspoorten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten zijn en blijven eigendom van de staat, als u deze vindt. U bent verplicht die bij de gemeente af te geven. Bij verlies of vermissing doet u ook aangifte bij de gemeente.

  • Brievenbussticker ophalen

    Er zijn drie type brievenbusstickers:

    Type brievenbussticker

           Wat ontvangt u?

     Ja-sticker

    • Ja, wél ongeadresseerd reclamedrukwerk
    • Ja, wél huis-aan-huisbladen

     Nee/Nee-sticker

    • Nee, géén ongeadresseerd reclamedrukwerk
    • Nee, géén huis-aan-huisbladen (wel publicaties van de overheid)

    Nee/Ja-sticker

    • Nee, géén ongeadresseerd reclamedrukwerk
    • Ja, wél huis-aan-huisbladen

     Geen sticker

    • Nee, géén ongeadresseerd reclamedrukwerk
    • Ja, wél huis-aan-huisbladen

      Dit is hetzelfde als de nee/ja-sticker. Een brievenbus zonder sticker zal geen ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangen.

  • Een evenement organiseren

    Een evenement kan vergunningplichtig, meldingsplichtig of vergunningvrij zijn. In de bijgevoegde documenten staat veel informatie over het organiseren van evenementen.