Resultaten 71 - 80 van 81 resultaten

  • Trouwlocaties

    Er zijn in de gemeente Tilburg veel mooie locaties waar u op uw grote dag gebruik van kunt maken. De gemeente heeft zelf 5 trouwzalen. In het Paleis-Raadhuis in het centrum zijn er 3 en het oude gemeentehuis in Udenhout heeft 2 trouwzalen. U kunt ook kiezen voor een trouwlocatie buiten het gemeentehuis

  • Financiële steun

    Heeft u tijdelijk financiële hulp nodig en woont u in de gemeente Tilburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek of Oisterwijk? Dan zijn er mogelijkheden voor ondersteuning afhankelijk van uw situatie. Bijvoorbeeld een aanvulling op uw inkomen in de vorm van een renteloze lening of een rentedragend (starters)krediet.

  • Wmo

    Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen en anderen kunnen ontmoeten. Ook ouderen, mensen met een verstandelijke beperking, chronisch zieken, gehandicapten of mensen met psychische problemen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) helpt daarbij. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo.

  • Naamgebruik

    Bent u getrouwd (geweest) of heeft u een geregistreerd partnerschap (gehad) dan kunt u de geslachtsnaam (achternaam) van uw partner gebruiken. Dit heet naamgebruik.

  • Geboorteaangifte

    De geboorte van een kind moet u binnen 3 dagen aangeven in de gemeente waar het kind is geboren. De vader of moeder doet aangifte.

  • MijnOverheid

    Sinds 2016 biedt gemeente Tilburg haar inwoners de aanslag gemeentelijke belastingen ook digitaal aan, via de Berichtenbox van MijnOverheid. Inwoners ontvangen de aanslag dan niet meer via de post. Hiermee wil de gemeente de digitale dienstverlening aan haar inwoners vergroten.

  • Garantstelling

    Om een visum te kunnen krijgen, hebben niet-Europeanen die kort in Nederland willen verblijven een bewijs van garantstelling nodig. Met een garantstelling verklaart u dat u garant staat voor de eventuele kosten van het verblijf

  • Trouwambtenaren

    De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Een paar weken van te voren heeft het bruidspaar een gesprek met de BABS om in detail de grote dag door te praten. Hier stellen de Tilburgse BABS'en zich voor.

  • Bijzondere bijstand

    Bijzondere bijstand is voor noodzakelijke kosten die u zelf niet kunt betalen. Iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen kan bijzondere bijstand aanvragen. Dus ook mensen met een minimumloon of AOW.

  • Melding maken

    Verlichting in uw straat kapot? Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Een omgewaaide boom? Andere meldingen, tips over uw buurt of een compliment geven? Maak een melding!