Filters
Zoekresultaten 1 - 20 van 25 resultaten
Externe link: Afvalwater lozen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-02-08 | Thema:
Als u afvalwater kwijt wilt, kunt u het lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool. U moet zich daarbij houden aan de regels. Er zijn verschillende regels voor particuliere huishoudens, inrichtingen, of andere gevallen (‘lozen buiten inrichtingen’). Lees de regels goed door. Want soms moet u nog iets regelen bij het Omgevingsloket online: Soms moet u het melden voordat u afvalwater loost. Soms heeft u een watervergunning nodig.
Ga naar websiteExterne link: Begrafenis of crematie uitstellen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2018-02-07 | Thema:
U moet een overledene uiterlijk 6 werkdagen na overlijden begraven of cremeren. Wilt u de overledene later begraven of cremeren? Vraag dan om toestemming voor uitstel van de begrafenis of crematie. Dit kan alleen in bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld bij een misdrijf of omdat familieleden niet op tijd aanwezig kunnen zijn.
Ga naar websiteExterne link: Radicalisering melden
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-05-31 | Thema:
Signalen Personen die radicaliseren keren zich af van de maatschappij. Zij kunnen afwijkend en extreem gedrag laten zien. Hiermee willen ze een bepaald doel bereiken. Deze personen kunnen bijvoorbeeld: extreme ideeën plaatsen op sociale media plannen maken om naar strijdgebieden af te reizen geweld gebruiken afstand nemen van persoonlijke relaties en contacten verbreken Contact Merkt u dat iemand in uw omgeving radicaliseert? Of heeft u overlast van deze persoon of heeft u vragen over radicalisering? Neem dan contact op met de met de ambtenaar openbare orde en veilgheid van uw gemeente via teleefoonnummer: 14 0114 of via email: openbareveiligheid@gemeentehulst.nl.
Ga naar websiteExterne link: Klacht over de gemeente indienen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-06-06 | Thema:
Iedere burger heeft het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop de gemeente of een medewerker zich in een bepaalde kwestie jegens hem of haar of een rechtspersoon heeft gedragen. In de praktijk gaat het vaak om gedragingen van bestuurders of medewerkers. Een klacht indienen is bijvoorbeeld mogelijk als u onheus bent behandeld, als u geen (tijdige) reactie heeft ontvangen op een brief of email of als u verkeerd bent geïnformeerd. Het bestuursorganaan is niet verplicht de klacht te behandelen als het belang van de klager of het gewicht van de gedraging kennelijk onvoldoende is.
Ga naar websiteExterne link: Het pachten van gemeentegrond
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-05-09 | Thema:
De gemeente Hulst heeft percelen los land in eigendom.U kunt deze pachten. De gemeente Hulst sluit geliberaliseerde pachtovereenkomsten.
Ga naar websiteExterne link: Reclamebelasting
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-05-30 | Thema:
De gemeente kan reclamebelasting heffen. Deze belasting heft de gemeente over reclame die vanaf de openbare weg zichtbaar is. Denk hierbij aan een bierreclame aan de gevel van een café of een billboard. Belangrijk om te weten is dat: het belastinggebied betreft: het gebied dat omstoten wordt door de grenzen van de gemeentelijke buurten Binnenstad Hulst, Absdaalseweg en Zoetevaart de berekening: hoe groter de reclame uiting hoe hoger het tarief. Het belastingtarief is ingedeeld in een aantal categorieen waarbij een progressief tarief gehanteerd wordt. de gemeente geen onderscheid maakt tussen particuliere en openbare grond u meestal ook een omgevingsvergunning nodig heeft om reclame te plaatsen u voor reclame boven grond van de gemeente ook precariobelasting moet betalen U kunt voor verdere informatie ook zoeken naar de verordening reclamebelasting met de juiste postcode op de volgende website: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/zoeken
Ga naar websiteExterne link: Informatieaanvraag Wet open overheid
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-07-28 | Thema:
U mag de gemeente vragen om informatie over beleid of uit andere documenten. Dit staat in de Wet open overheid (Woo). De gemeente kan de informatie op de volgende manieren geven: U krijgt een kopie. U mag het document bekijken. U krijgt een samenvatting van de inhoud. U krijgt informatie over de inhoud. U krijgt de informatie via internet. De gemeenten en andere overheden gaan zelf ook actief informatie openbaar maken. U vindt deze informatie op het Platform open overheidsinformatie.Iedereen kan een verzoek indienen voor informatie. Er zijn uitzonderingen op de stukken die u mag inzien. Dit zijn bijvoorbeeld documenten: die over de staatsveiligheid gaan waardoor de koning en regering in gevaar komen waarin vertrouwelijke gegevens van bedrijven staan waarin informatie staat over het privéleven van anderen (Wet bescherming persoonsgegevens) Ook kan de gemeente ervoor kiezen de informatie niet openbaar te maken als er een gevaar dreigt voor: handelsrelaties met andere landen of organisaties, en de economische belangen van de overheid strafzaken inspectie, controle en toezicht door de overheid als de aanvrager voordeel krijgt door voorkennis
Ga naar websiteExterne link: Verloren en gevonden voorwerpen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-05-30 | Thema:
Heeft u een voorwerp gevonden? U kunt via verloren of gevonden een melding doen. Heeft u uw verloren voorwerp teruggevonden? Meld dit dan bij de gemeente. Zij verwijderen de registratie van het voorwerp. Thuis bewaren of inleveren? U kunt er voor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. Als u het voorwerp zelf bewaart, dan bent u de beheerder en moet u voor het eventuele onderhoud zorgen. Het voorwerp moet namelijk in de staat blijven waarin u het gevonden heeft. Levert u het voorwerp liever in bij de gemeente? Dan wordt het volgens de regels bewaard en beheerd. Sleutels en sleutelbossen Gevonden en verloren sleutels en sleutelbossen worden niet geregistreerd en vindt u dus niet terug in onderstaande lijst. Heeft u sleutels of een sleutelbos gevonden? Geeft u deze dan af bij de receptie van de gemeentewinkel te Hulst. Als u uw sleutels of sleutelbos bent verloren, kunt u bij de receptie van de gemeentewinkel te Hulst informeren of deze gevonden zijn. Brom(fietsen) Treft u een (brom)fiets onbeheerd of verwaarloosd aan op de openbare weg en valt het u op dat deze langer dan gebruikelijk blijft staan? Meld dit dan via de melding openbare ruimte. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening wordt het object verwijderd. Is uw fiets gestolen, doe dan aangifte bij de politie. Dit kan bij het politiebureau, maar u kunt uw aangifte ook online doen. Huisdieren Een gevonden of kwijtgeraakt huisdier kunt u niet via het formulier verloren of gevonden voorwerpen melden. Kwijtgeraakte of gevonden dieren meldt u bij stichting Amivedi, via de website kunnen dieren online geregistreerd worden. Dode dieren Ziet u een dood dier? Meld dit bij de gemeente via de melding openbare ruimte.
Ga naar websiteExterne link: Inzameling bedrijfsafval
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-12-23 | Thema:
Bedrijven en instellingen moeten hun afval scheiden en gescheiden afvoeren. U kunt dit zelf doen. Ook kunt u een contract afsluiten met een erkende inzamelaar of erkende afvalverwerker. Erkende inzamelaars vindt u op de VIHB-lijst van de Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO).
Ga naar websiteExterne link: Kinderopvang, Peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-02-20 | Thema:
De eerste levensjaren van een kind zijn belangrijk voor de totale ontwikkeling. Veel kinderen brengen een aantal uren per week door op een voorschoolse voorziening. Een veilige speelomgeving waarin de ontwikkeling gestimuleerd wordt, is van groot belang. Alle locaties zijn opgenomen in het Landelijk register KinderopvangDeze organisaties bieden voorschoolse educatie aan, waarbij peuter spelenderwijs dingen wordt geleerd, gericht op een brede ontwikkeling van kinderen. Naast taal komen bijvoorbeeld ook motoriek en sociale ontwikkelingen aan bod. Wanneer u geen recht heeft op kinderopvang toeslag, kunt u bij een van deze organisaties toch tegen een lager, vaak inkomensafhankelijk tarief twee keer per week gebruik maken van peuterspeelzaalwerk. U kunt bij de locatie van uw keuze een berekening laten maken van de precieze kosten. Soms komt de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau samen met u als ouder/opvoeder tot de conclusie, dat het belangrijk is voor uw peuter om meer dan twee dagdelen naar de peutergroep te gaan voor voorschoolse educatie. In dat geval zorgen we er voor, dat u nooit meer dan het laagste tarief voor kinderopvang moet betalen. Kinderopvangtoeslag Staat het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang (bso) of de gastouder van uw kinderen ingeschreven bij het Langdelijk register Kinderopvang? Dan kunt u een deel van de kosten terug vragen bij de belastingdienst. Dit heet kinderopvangtoeslag. De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt af van uw inkomen en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Meer informatie over Kinderopvangtoeslag vindt u op de website van de belastingdienst.
Ga naar websiteExterne link: Milieumelding doen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-05-24 | Thema:
Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu, moeten voor sommige activiteiten een milieumelding doen. Dit zijn bijvoorbeeld cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels. Soms heeft u daarvoor ook een omgevingsvergunning beperkte milieutoets nodig. Bedrijven die het milieu op grote schaal belasten, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig.
Ga naar websiteExterne link: Bouwgrond aanvragen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-12-23 | Thema:
De gemeente regelt de uitgifte van bouwgrond voor haar eigen projecten. Op een stuk bouwgrond kunt u bijvoorbeeld een huis of een bedrijf bouwen.
Ga naar websiteExterne link: Precariobelasting
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2016-04-19 | Thema:
Precario is de belasting die u betaalt voor gebruik van gemeentegrond. U moet deze belasting betalen als u een terras, container, uithangbord of bouwsteiger op grond van de gemeente heeft staan. Bijvoorbeeld op de stoep. Wilt u iets op gemeentegrond doen? Meld het bij de gemeente. U krijgt dan ook te horen of u misschien een omgevingsvergunning nodig heeft.
Ga naar websiteExterne link: Melding voor het brandveilig gebruik van gebouwen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2019-03-29 | Thema:
Als u een gebouw gebruikt om veel mensen samen te laten komen, moet dit brandveilig zijn. Voordat u het gebouw gaat gebruiken moet u een gebruiksmelding doen bij de gemeente. Met een gebruiksmelding laat u zien dat uw gebouw brandveilig is. Per gebouw doet u 1 melding. Als het gebruik van het gebouw verandert, doet u opnieuw een melding. Bij sommige gebouwen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Dit is bijvoorbeeld nodig bij basisscholen en verzorgingstehuizen.
Ga naar websiteExterne link: Industrie- of bedrijfsterrein van de gemeente kopen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-04-26 | Thema:
Gemeenten kunnen industrie- of bedrijfsterreinen te koop aanbieden. Als u deze wilt kopen, moet u zich aan regels houden. Deze regels staan in het omgevingsplan en het beeldkwaliteitsplan. De gemeente houdt hier rekening mee bij het te koop aanbieden van bedrijfsterreinen. Een beeldkwaliteitsplan gaat over hoe een gebied eruit komt te zien. Zo staat bijvoorbeeld de inrichting van wegen en groen beschreven.
Ga naar websiteExterne link: Verzoek tot beoordelen verjaren grondgebruik
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-05-16 | Thema:
Wanneer een burger te goeder trouw bezitter is van een stuk grond dan geldt een verjaringstermijn van 10 jaar en indien hij niet te goeder trouw is, bedraagt die termijn 20 jaar. Als u een beroep doet op verjaring, dan beoordeelt de gemeente of dit inderdaad het geval is. Daarvoor moet u bewijsmateriaal aanleveren (denk aan oude foto's, luchtfoto's, verklaringen, kadastrale tekeningen etc.). Als de gemeente instemt met de verjaring, dan bent u eigenaar van de strook grond. Dan kunt u de verjaring inschrijven in de openbare registers van het Kadaster. Als de gemeente niet instemt met de verjaring, dan gaat de gemeente met u in gesprek over de mogelijkheden.
Ga naar websiteExterne link: Standplaatsvergunning aanvragen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-06-24 | Thema:
Onder een standplaats wordt verstaan: het vanaf een vaste plaats op een openbare en in de openlucht gelegen plaats te koop aanbieden, verkopen of afleveren van goederen dan wel diensten, gebruikmakend van fysieke middelen zoals een kraam, wagen of tafel. Hieronder vallen niet de standplaatsen die tijdens een (jaar-)markt, kermis of evenement worden ingenomen. Een standplaats kan ingenomen worden op gemeentegrond of op eigen grond. Voor beide aanvragen heeft u toestemming van de gemeente nodig. Als u op privégrond een standplaats inneemt heeft u ook toestemming nodig van de eigenaar van de grond.
Ga naar websiteExterne link: Marktstandplaats aanvragen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-05-30 | Thema:
Als u een eenmalige of vaste standplaats op de markt wilt hebben, heeft u een vergunning nodig. De gemeente controleert of er plaats beschikbaar is en of u in aanmerking komt voor de vergunning. Misschien komt u op een wachtlijst.
Ga naar websiteExterne link: Buurtbemiddeling
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-08-16 | Thema:
Wat is Buurtbemiddeling?Iedereen kan wel eens last hebben van zijn buren. Dit is pas een probleem als 'last' verandert in 'overlast'. Als het de bewoners zelf niet lukt om tot een goed gesprek en oplossing te komen, kan Buurtbemiddeling worden ingeschakeld. Buurtbemiddelaars zijn onpartijdige en getrainde vrijwilligers die buurtbewoners helpen om gezamenlijk een oplossing te zoeken en om afspraken te maken die voor beide partijen goed werken. Of dat nu gaat over geluids- of stankoverlast, overhangende takken of pesterijen. Met Buurtbemiddeling willen de vier samenwerkende partijen, de wooncorporaties Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, de politie en de gemeente Hulst, de leefbaarheid in de buurt verbeteren.
Ga naar websiteExterne link: Beroepschrift indienen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2019-03-29 | Thema:
U kunt tegen veel besluiten van de gemeente een bezwaarschrift indienen. De gemeente beslist over uw bezwaar. Als u het niet eens bent met die beslissing, kunt u in beroep gaan. In de beslissing die u van de gemeente ontvangt staat waar u in beroep kunt gaan. Dit is meestal de rechtbank. Vaak krijgt u een uitnodiging voor een rechtszitting. Tijdens de rechtszitting kunt u mondeling toelichten waarom u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar. U mag dit ook door uw advocaat of gemachtigde laten doen.
Ga naar website