Zoekresultaten 1 - 10 van 50 resultaten
Externe link: Bouw- en grondverklaring aanvragen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-04-25 | Thema: Natuur en milieu
De kwaliteit van de bodem moet voldoen aan bepaalde eisen. Daarom heeft u soms voor bij verkoop van grond of het aanvragen van een hypotheek een bouw- en grondverklaring nodig. In een bouw- en grondverklaring staat wat de milieuhygiënische kwaliteit van de grond is en eventueel ook of de bodem verontreinigd is. Ook geven we informatie over (gesaneerde) olietanks en of er op de locatie ook bodemonderzoek is uitgevoerd. Ook staat in de verklaring welke bestemming de grond heeft vanuit de gemeente. Heeft u nog vragen? Neem contact op met uw gemeente.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Vooroverleg Omgevingsvergunning
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-12-30 | Thema:
U hebt plannen om te gaan (ver)bouwen of u wilt het gebruik wijzigen. Maar het is onzeker of het plan haalbaar is. In dat geval is het mogelijk om een principe-uitspraak te vragen bij de afdeling Wonen en Werken. Dat gebeurt op basis van eenvoudige/globale tekeningen en gegevens. We onderzoeken de haalbaarheid van uw verzoek.. Om uw verzoek te beoordelen zijn stukken nodig. Omdat we hele verschillende verzoeken ontvangen, is het niet mogelijk een volledige lijst te geven van wat nodig is. Lever de gegevens van uw plan zo volledig mogelijk aan. Op die manier kan een inhoudelijke en correcte beoordeling plaatsvinden.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Kabels en leidingen aanleggen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-04-25 | Thema: Economie, Verkeer
Alleen met toestemming van de gemeente mag u kabels en leidingen in de grond aanleggen. Toestemming is niet nodig als het om eigen grond gaat en u dit zonder machine doet. Gebruikt u een machine voor het graven? Dan moet u ook een graafmelding doen. Dit doet u bij het Kabels en Leidingen Informatiecentrum (KLIC) van het Kadaster. Bij het Kadaster is alle informatie over de ligging van kabels en leidingen centraal opgeslagen.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Demonstratie of betoging houden
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-06-02 | Thema: Openbare orde en veiligheid
Een demonstratie is een groep mensen die bij elkaar komt om aandacht te vragen voor een gemeenschappelijk standpunt. Iedereen mag een demonstratie organiseren. De gemeente kan een demonstratie verbieden of bijvoorbeeld een andere plaats aanwijzen.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Afvalwater lozen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-02-08 | Thema: Natuur en milieu
Als u afvalwater kwijt wilt, kunt u het lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool. U moet zich daarbij houden aan de regels. Er zijn verschillende regels voor particuliere huishoudens, inrichtingen, of andere gevallen (‘lozen buiten inrichtingen’). Lees de regels goed door. Want soms moet u nog iets regelen bij het Omgevingsloket online: Soms moet u het melden voordat u afvalwater loost. Soms heeft u een watervergunning nodig.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Begrafenis of crematie uitstellen
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2018-02-07 | Thema:
U moet een overledene uiterlijk 6 werkdagen na overlijden begraven of cremeren. Wilt u de overledene later begraven of cremeren? Vraag dan om toestemming voor uitstel van de begrafenis of crematie. Dit kan alleen in bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld bij een misdrijf of omdat familieleden niet op tijd aanwezig kunnen zijn.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Buitenlands huwelijk of partnerschap registreren in Nederland
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-04-24 | Thema:
Gaat u trouwen of gaat u een geregistreerd partnerschap aan in een ander land dan Nederland? Controleer van welk land de wetten gelden. Dit kan belangrijk zijn voor uw rechten en plichten als partners. Bijvoorbeeld bij erfenissen, belasting betalen of als u kinderen krijgt. Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap in een ander land, moet u dit laten registreren in Nederland. Niet elk huwelijk is geldig in Nederland. Beide partners moeten bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn op het moment van registreren.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Gehandicaptenparkeerplaats
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-05-23 | Thema: Verkeer
Indien u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder, passagier/bestuurder of passagier, dan kunt u in principe in aanmerking komen voor het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van het woonadres. Deze moet schriftelijk worden aangevraagd bij de gemeente. Daarbij moet de aanvrager duidelijk de noodzaak voor het realiseren van een gehandicaptenparkeerplaats omschrijven. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar in de gemeentewinkel of via e-mail. De aanvraag wordt door de gemeente getoetst aan technisch en juridische eisen. Daarbij wordt bezien of de aanvrager de auto kan parkeren op eigen terrein; bij de woning of op een loopafstand zoals gesteld in het medisch advies. Aan de hand van het kentekenbewijs (deel IA en IB) wordt bekeken in hoeverre het voertuig waarvoor de gehandicaptenparkeerplaats wordt aangevraagd op naam staat van de bestuurder. De bestuurder van het voertuig waarvoor een gehandicaptenparkeerplaats wordt aangevraagd, moet op hetzelfde adres als de passagier ingeschreven staan bij de gemeente Hulst. Tevens dient een kopie van de gehandicaptenparkeerkaart(en) te worden ingediend. De procedure duurt minimaal acht weken. Voor meer informatie kunt u terecht in de gemeentewinkel of kunt u contact opnemen met de gemeente Hulst, op tel. 14 0114 of via e-mail.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Waarmerken kopie
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2023-06-22 | Thema:
U kunt de gemeente vragen een kopie van een document te waarmerken. Dat betekent dat in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel. De gemeente waarmerkt geen diploma's.
Externe link: Ga naar websiteExterne link: Dienstencheque
Bron: Hulst (gemeente) | Datum: 2024-05-30 | Thema:
Met een dienstencheque kunt u een klus van maximaal één uur met twee personen. De klusjes worden onder professionele begeleiding van een jobcoach uitgevoerd door Hulst Werkt!. Dit is een integratieproject van de gemeente Hulst. Hulst Werkt! doet allerlei klussen in en om het huis, zoals tuinonderhoud, klein schilderwerk, herstelwerkzaamheden binnen/buiten, schoonmaakwerken zoals oprapen zwerfvuil, sneeuw ruimen, assistentie bij activiteiten etc. Wanneer u een klus heeft waarvoor u Hulst Werkt! wilt inschakelen, kunt u contact opnemen met tel. 06-22543077. Dienstencheques zijn te verkrijgen in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst of online via het aanvraagformulier. Een dienstencheque kost € 18,50. Voor verdere praktische informatie over de werking van de dienstencheques kunt u contact opnemen met de gemeente Hulst, bereikbaar op tel. 14 0114 of via het contactformulier op www.gemeentehulst.nl.
Externe link: Ga naar website