Mijn abonnementen

Alle onderwerpen uit Help bij Officiële bekendmakingen

 1. Waar kan ik mij op abonneren?
 2. Registreren
 3. Inloggen
 4. Abonnement aanmaken
 5. Abonnement inzien
 6. Abonnement verwijderen
 7. Abonnement wijzigen
 8. Wachtwoord vergeten
 9. Wachtwoord wijzigen
 10. Berichten over uw buurt

Waar kan ik mij op abonneren?

U kunt zich abonneren op een zoekvraag die u heeft gesteld. Stel u heeft gezocht op alle Kamerstukken waarin het trefwoord "huursubsidie" voorkomt. Wanneer u zich op deze zoekvraag abonneert, ontvangt u een e-mail zodra er een nieuw Kamerstuk wordt gepubliceerd waarin dit trefwoord voorkomt.

Registreren

Als u een abonnement wilt aanmaken, dient u zich eerst te registeren. Ga hiervoor naar het onderdeel Mijn abonnementen en klik op de link Registreer bij Officiële bekendmakingen.

Geef uw e-mailadres op en een sterk wachtwoord. Het wachtwoord dient ten minste te voldoen aan de volgende kenmerken: ten minste 8 tekens lang, ten minste 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 speciaal karakter. Herhaal het wachtwoord, zodat u er zeker van bent dat u geen typefout heeft gemaakt.

U ontvangt vervolgens een e-mail met het verzoek uw account te activeren. Controleer uw spamfolder als u binnen afzienbare tijd nog geen e-mail heeft ontvangen.

Inloggen

Als u zich heeft geregistreerd en uw account heeft geactiveerd, dan kunt u inloggen bij het onderdeel Mijn abonnementen. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op inloggen. U krijgt een overzicht te zien met de abonnementen die u al heeft aangemaakt. Bovendien ziet u rechtsboven op de pagina dat u bent ingelogd.

Abonnement aanmaken

Zodra u bent ingelogd, kunt u zich abonneren op een door u gestelde zoekvraag. Stel uw zoekvraag door te zoeken op alle documenten op de homepage of via een van de uitgebreide zoekschermen. Klik vervolgens op de link "Abonneren op deze zoekvraag" linksonder de zoekresultaten.

U kunt vervolgens een aantal instellingen opgeven voor uw nieuwe abonnement. Geef een herkenbare titel aan uw abonnement, zodat u later makkelijk kunt herkennen waar u zich op heeft geabonneerd. U kunt aangeven of u per e-mail op de hoogte gehouden wilt worden over nieuwe publicaties die aan uw zoekvraag voldoen.

Abonnement inzien

U kunt de door u aangemaakte abonnementen inzien in het onderdeel Mijn abonnementen. U dient daarvoor ingelogd te zijn. Klik op de titel van een abonnement op de opgeslagen zoekvraag nogmaals uit te voeren.

Abonnement verwijderen

U kunt de door u aangemaakte abonnementen verwijderen in het onderdeel Mijn abonnementen. U dient daarvoor ingelogd te zijn. Klik op de link "verwijderen" naast het relevante abonnement.

Abonnement wijzigen

U kunt de door u aangemaakte abonnementen wijzigen in het onderdeel Mijn abonnementen. U dient daarvoor ingelogd te zijn. Klik op de link "wijzigen" naast het relevante abonnement. Pas uw zoekvraag naar wens aan. Klik vervolgens rechtsboven de zoekresultaten opnieuw op de link "Abonneren op deze zoekvraag". Uw abonnement wordt dan aangepast op basis van uw nieuwe zoekvraag.

Wachtwoord vergeten

Indien u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik hiervoor in het onderdeel Mijn abonnementen op de link "Reset uw wachtwoord" en voer uw e-mailadres in.

Wachtwoord wijzigen

Als u bent ingelogd, kunt u uw wachtwoord wijzigen. Open rechtsboven op een willekeurige pagina uw persoonlijke menu, herkenbaar aan een icoon van een persoon en de tekst "U bent ingelogd". Kies de optie "Wachtwoord wijzigen". Geef uw huidige wachtwoord en twee keer uw nieuwe wachtwoord op om uw wachtwoord te wijzigen.

Berichten over uw buurt

Naast het onderdeel Mijn abonnementen kunt u zich ook abonneren op Berichten over uw buurt.

De service Berichten over uw buurt verschilt van de abonnementen op officiëlebekendmakingen.nl op een aantal punten. Bij Berichten over uw buurt:

 • ontvangt u berichten die betrekking hebben op het gebied rond uw eigen postcode (binnen de door u opgegeven straal of reikwijdte);
 • ontvangt u één keer per dag een attendering waarin alle berichten staan die de vorige dag zijn gepubliceerd;
 • ontvangt u alleen berichten van decentrale overheden (gemeenten, provincies en waterschappen) maar (behalve berichten van Rijkswaterstaat) geen berichten van de rijksoverheid;
 • ontvangt u naast de berichten uit het digitale Gemeenteblad, Provinciaal blad, Waterschapsblad en de Staatscourant ook berichten die zijn gepubliceerd op sites van lokale overheidsorganisaties.