Zoekresultaat

Alle onderwerpen uit Help bij Wet- en regelgeving

Gevonden resultaten van het uitvoeren van een zoekvraag worden getoond in het scherm met zoekresultaten.

Hoe het scherm met zoekresultaten eruitziet, is afhankelijk van de samenstelling van het zoekresultaat.
Er zijn twee mogelijkheden:

 1. Het zoekresultaat geeft weer de op basis van de zoekcriteria gevonden regelingen (bijvoorbeeld wanneer u heeft gezocht op woord in titel):

  voorbeeld_woord_in_titel.png

 2. Het zoekresultaat geeft weer de gevonden regelingen met de relevante individuele regelingselementen (bijvoorbeeld wanneer u heeft gezocht op woord in tekst):

  voorbeeld_woord_in_tekst.png

N.B. Als een bepaalde regelingsoort niet beschikbaar is op een door u gekozen datum, dan verschijnt hier in het zoekresultaat een melding over.

In het scherm met zoekresultaten heeft u de volgende mogelijkheden:

 • Afdrukken wr_afdrukken.png
  Het zoekresultaat, zoals op dat moment getoond, wordt afgedrukt. Het overzicht begint met de gebruikte zoekvraag, daaronder komt een overzicht van de gevonden regelingen/regelingselementen.

 • Opslaan wr_opslaan.png
  Het scherm 'Exporteren zoekresultaat' wordt opgestart.

De knop wr_uitklappen.png treft u aan in verschillende situaties:

 • Bij 'Alles uitklappen'. Als u erop klikt, worden alle regelingen uitgeklapt. Dat wil zeggen: onder de citeertitel van elke regeling komt een opsomming van alle gevonden regelingselementen. De regelingselementen staan in de volgorde waarin ze voorkomen in de regeling. Bij een zoekresultaat dat bestaat uit regelingen houdt dit in dat een opsomming van alle regelingselementen in de regeling wordt gegeven.
  N.B. Als er meer dan 200 regelingselementen zijn gevonden, kunt u alle gevonden regelingen niet in één keer uit- of inklappen. De betreffende knoppen zijn dan grijs. U kunt wel iedere regeling afzonderlijk uitklappen.
 • Voor een citeertitel. Als u erop klikt, wordt de bijbehorende regeling uitgeklapt.
  Bij verdragen wordt bij de citeertitel aangegeven welke taalversies van het verdrag aanwezig zijn.

De knop wr_inklappen.png treft u ook aan in verschillende situaties:

 • Bij 'Toon Zoekopdracht'. Als u erop klikt, wordt de zoekopdracht weer onzichtbaar gemaakt.
 • Bij 'Alles inklappen'. Als u erop klikt, worden alle uitgeklapte regelingen weer ingeklapt.

De knop toon_aangevinkte_elementen.png is alleen aanwezig als er minimaal één regeling is uitgeklapt. De regelingselementen kunnen worden aangevinkt. Bij het dichtklappen van een regeling worden eventuele aangevinkte regelingselementen niet onthouden. Met de knop 'Toon aangevinkte elementen' wordt de tekst van de aangevinkte regelingselementen getoond (zie Toon geselecteerde elementen).