Resultaten 1 - 10 van 280 resultaten

 • Subsidie aanvragen voor jeugdsport

  Verenigingen die zich bezig houden met jeugdsport kunnen subsidie aanvragen.

 • Jeugd en jongeren, subsidie

  Jeugd- en jongerenverenigingen die zich bezighouden met het stimuleren van activiteiten voor jeugd en jongeren tot 23 jaar kunnen subsidie aanvragen.

 • Toeristenbelasting betalen

  Toeristenbelasting wordt betaald voor het overnachten in de gemeente Voorst tegen betaling in welke vorm dan ook.

 • Reclame maken met een reclamevoertuig

  Bedrijven mogen reclame maken met een reclamevoertuig. Maar er zijn wel regels voor. Uw bedrijf mag bijvoorbeeld niet zomaar een voertuig met reclame erop langs de weg parkeren in een gebied waar veel wordt geparkeerd. U heeft daarvoor toestemming nodig van de gemeente.

 • Opstijgen of landen buiten een vliegveld

  Het is verboden om buiten een vliegveld op te stijgen of te landen met een luchtvaartuig. Luchtvaartuigen zijn bijvoorbeeld helikopters, luchtballonnen en zweefvliegtuigen. Wilt u toch opstijgen of landen buiten een vliegveld? Dan heeft u een 'ontheffing tijdelijk en uitzonderlijk gebruik' (TUG) nodig.

  Deze ontheffing vraagt u aan bij de provincie Gelderland. 

 • Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

  Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving.

  De uitreiking van een lintje is tijdens:

  • de lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag
  • een andere bijzondere gelegenheid die te maken heeft met de reden voor het lintje (zoals een afscheid of jubileum)

 • Woning onbewoonbaar verklaard

  De gemeente controleert woningen en woonwagens of ze veilig zijn om in te wonen. Bijvoorbeeld of de woning kan instorten of dat er brandgevaar is. De gemeente verklaart de woning of woonwagen onbewoonbaar als het niet voldoet aan de regels. Daarna moet u binnen 6 maanden de woning verlaten.

 • Woning als tweede woning gebruiken

  Zonder vergunning mag u een woning niet als tweede woning gebruiken. De gemeente wil voldoende woningen hebben voor haar inwoners.

  Heeft u een vergunning voor uw tweede woning? Dan moet u misschien toeristenbelasting of forensenbelasting betalen. Welke belasting het is, hangt af van hoe u de woning gebruikt.

 • Huisnummerpaaltje aanvragen

  Adressen in het buitengebied waarvan het huisnummer niet vanaf de openbare weg zichtbaar was, hebben enkele jaren geleden van de gemeente een huisnummerpaaltje of bermpaaltje gekregen. Dit was een éénmalige actie. U kunt er nu alleen een tegen betaling aanvragen.

 • Grafsteen plaatsen

  Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. U heeft hiervoor een vergunning nodig.

  De voorwaarden waaraan een gedenkteken moet voldoen staan beschreven in de nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen die u kunt vinden in de verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Voorst 2010 (zie meer informatie).