Resultaten 101 - 110 van 129 resultaten

  • Bouwtekening of bouwdossier opvragen of inzien

    Je kunt bij ons kosteloos bouwtekeningen opvragen. Bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, het maken van bezwaar, bouw- of verbouwwerkzaamheden, of als je jouw woning gaat verkopen. Geef altijd duidelijk aan ons door wat voor soort tekeningen je opvraagt.

  • Bestemmings­plannen / ruimtelijke plannen

    Een bestemmingsplan regelt waar je mag bouwen en hoe je gronden en gebouwen mag gebruiken. Het gaat er bijvoorbeeld om of je jouw woning mag uitbreiden of een berging mag bouwen. Het plan geeft ook aan waar woningen, winkels, bedrijven, wegen en recreatiegebied zijn toegestaan. Een bestemmingsplan staat juridisch vast. Dit betekent dat iedereen zich eraan moet houden.

  • Duurzaam Thuis Wonen Lening

    Met de Duurzaam Thuis Wonen Lening kun jij investeren in het aanpassen van jouw woning. Zo kun je langer zelfstandig thuis wonen en kun je jouw woning verduurzamen. Onze gemeente heeft hiervoor een fonds opgezet bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Uit dit fonds leent de gemeente geld uit aan eigenaren-bewoners van woningen in onze gemeente. 

  • Milieustraat

    Je kunt bijna al je huishoudelijke afval inleveren bij de milieustraat. Ook hier scheiden wij het afval. Je gooit het afval weg in de containers die daarvoor bestemd zijn. Dit kan bij de milieustraten in Sint-Michielsgestel, Berlicum, Schijndel en Rosmalen. Neem altijd jouw milieupas mee. Heb je bedrijfsafval? Dan moet je als ondernemer zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld. 

  • Erkenning kind

    Ben je niet getrouwd met de moeder van je (ongeboren) kind en hebben jullie geen geregistreerd partnerschap? Dan is het nodig om je kind te erkennen. De erkenning van het kind gebeurt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Je regelt de erkenning voor of na de geboorte.

  • Inburgeren en de participatieverklaring

    Inburgeren betekent dat je de Nederlandse taal leert spreken en de Nederlandse samenleving leert kennen. De participatieverklaring is een onderdeel van de inburgering. Je krijgt een participatieverklaring als je weet wat belangrijk is in Nederland, hoe we in Nederland met elkaar omgaan en waarom we dat zo doen.

  • Container, restafval en gft

    Wij halen het restafval (de grijze container) en het groente-, fruit- en tuinafval (de groene container) aan huis op. Wil je weten op welke dag wij jouw grijze of groene container legen? Kijk dan in de AfvalWijzer.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Wij zorgen voor het hoofdrioolstelsel. Wij gaan over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan. Ook zorgen wij voor de aansluiting van je woning, bedrijf of gebouw op het riool. Wij regelen je aansluiting tot aan je eigen terrein. Vanaf daar zorg je zelf voor het rioolstelstel.

  • Toeristenbelasting

    Ontvang je gasten die betalen voor een overnachting? En staan die gasten niet ingeschreven bij de gemeente Sint-Michielsgestel? Dan betaal je toeristenbelasting. Wij sturen je jaarlijks een aanslag gebaseerd op je aangifte.

  • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Ga je werken met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen? Dan heb je een VOG nodig. Bijvoorbeeld als je in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken.