Resultaten 131 - 140 van 156 resultaten

 • Dubbele achternaam kind

  Wilt u als ouders de naam van uw kind(eren) wijzigen naar een dubbele achternaam? En is uw oudste kind geboren tussen 1 januari 2016 en 31 december 2023? Dan kunt u in 2024 de naam van uw kind(eren) wijzigen naar een dubbele achternaam. Maak hiervoor een afspraak. U komt als ouders samen naar de afspraak.

 • Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

  Bent u ondernemer? En heeft u financiƫle problemen? Dan kunt u misschien bijstand voor zelfstandigen (Bbz) krijgen. Vraag of wij u terugbellen. We bespreken dan graag met u hoe wij u kunnen helpen.

 • Individuele inkomenstoeslag

  Leeft u al lange tijd van weinig inkomsten? En heeft u geen zicht op een hoger inkomen? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een bedrag dat u vrij mag besteden. Vraag of wij u bellen. We bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen en bespreken uw vraag met u in een telefoongesprek.

 • Toeristenbelasting (nachtregister)

  U betaalt toeristenbelasting als u personen bij u laat overnachten en hier geld voor vraagt. Dit geldt voor toeristische en zakelijke overnachtingen. U kunt bijvoorbeeld als exploitant van een hotel, camping, vakantiewoningen, ligplaatsen of watervilla's de aanslag ontvangen, maar ook als ondernemer die huisvesting geeft aan arbeidsmigranten. U mag deze kosten doorberekenen aan de overnachtende personen.

 • Asbest

  Asbest haalt de gemeente apart bij u thuis op. U betaalt hiervoor. Verwijdert u asbest tijdens bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden? Dan doet u een sloopmelding via het omgevingsloket. Doe de melding 4 weken voordat u begint met de werkzaamheden. De melding is gratis.

 • Uitkering en bijstand

  Heeft u een laag inkomen, (tijdelijk) geen werk of bent u arbeidsongeschikt? Dan kunt u een uitkering aanvragen. Op welke uitkering u recht hebt, hangt af van uw situatie. Stel uw vraag en wij bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen terug. We bespreken uw situatie dan graag met u in een telefoongesprek.

 • Monument verbouwen

  Woont u in een beschermd monument? En heeft u plannen om te verbouwen? Dan vraagt u een omgevingsvergunning aan via het omgevingsloket. Voor rijksmonumenten gelden andere regels dan voor gemeentelijke monumenten.

 • Reinigingsrecht voor bedrijfsafval

  Bedrijven moeten zelf regelen dat hun afval naar een erkende afvalinzamelaar gaat. Kleine bedrijven en organisaties mogen hun afval door de gemeente laten ophalen. De hoeveelheid afval en het soort afval van uw bedrijf is vergelijkbaar met een huishouden. U betaalt hiervoor reinigingsrecht.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  In een uittreksel uit de burgerlijke stand staan gegevens over een gebeurtenis in het verleden. Bijvoorbeeld: geboorte, huwelijk, partnerschap, echtscheiding of overlijden.

 • Ik wil bouwen of verbouwen

  Wilt u een dakkapel plaatsen, een schuur bouwen, uw bedrijf uitbreiden of een gezamenlijk buurtmoestuin aanleggen? Of iets anders bouwen of verbouwen? Dan moet u uitzoeken of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen.