Resultaten 141 - 150 van 159 resultaten

 • Reinigingsrecht voor bedrijfsafval

  Bedrijven moeten zelf regelen dat hun afval naar een erkende afvalinzamelaar gaat. Kleine bedrijven en organisaties mogen hun afval door de gemeente laten ophalen. De hoeveelheid afval en het soort afval van uw bedrijf is vergelijkbaar met een huishouden. U betaalt hiervoor reinigingsrecht.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  In een uittreksel uit de burgerlijke stand staan gegevens over een gebeurtenis in het verleden. Bijvoorbeeld: geboorte, huwelijk, partnerschap, echtscheiding of overlijden.

 • Ik wil bouwen of verbouwen

  Wilt u een dakkapel plaatsen, een schuur bouwen, uw bedrijf uitbreiden of een gezamenlijk buurtmoestuin aanleggen? Of iets anders bouwen of verbouwen? Dan moet u uitzoeken of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen.

 • Melden overlast

  Wilt u geluidsoverlast, stankoverlast of lichtoverlast melden? Denkt u dat er ergens regels overtreden worden, zoals bouwregels, milieuregels of bestemmingsplannen? U kunt dit melden bij de gemeente. De gemeente kijkt dan of iemand zich aan de regels houdt.

 • Onderscheiding aanvragen

  Een buurman die zich zonder eigenbelang inzet voor de maatschappij. Een kind dat een heldendaad heeft verricht. Een organisatie die iets bijzonders heeft gedaan. U kunt ervoor zorgen dat onze burgemeester deze mensen kan onderscheiden met een lintje of met een andere waardering. Daarvoor meldt u deze persoon of organisatie aan.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap sluiten

  Wilt u in Horst aan de Maas trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? We helpen u graag er een onvergetelijke dag van te maken! We raden u aan om zo vroeg mogelijk een melding te doen bij de gemeente. Dit kan digitaal.

 • Aanmelden woonwagenstandplaats

  Wilt u wonen op een woonwagenstandplaats in de gemeente Horst aan de Maas? Dan kunt u zich inschrijven voor een wachtlijst. Vraag het inschrijfformulier aan bij de gemeente. U krijgt het met de post thuisgestuurd.

 • Informatieverzoek omgeving

  Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Heeft u een vergunning nodig? Overleg dan eerst met de gemeente of uw plannen kans maken op een vergunning. Of misschien heeft u wel geen vergunning nodig. U voorkomt dan teleurstellingen en u maakt geen onnodige kosten.

 • Hulp nodig? Vraag een gesprek aan

  Heeft u een vraag over over werk, geld of zorg? Bijvoorbeeld de Wmo, jeugdhulp, maatschappelijk werk, gehandicaptenparkeerkaart, geldzorgen of werk en inkomen? Vraag of wij u terugbellen. We bellen u binnen 3 tot 5 werkdagen terug en bespreken uw vraag met u in een telefoongesprek.

 • Omgevingsplan bekijken en reageren

  Wilt u weten of u op een bepaalde plek in Horst aan de Maas mag bouwen? Een winkel mag openen? Een bedrijf mag beginnen? Of hoe u een stuk grond mag gebruiken? Dit staat in het omgevingsplan.