Resultaten 21 - 30 van 59 resultaten

  • Collectevergunning aanvragen

    Wilt u geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Het kan zijn dat u hiervoor bij de gemeente een vergunning moet aanvragen. Doe dit minstens 4 weken voordat u wilt collecteren. Bij de gemeente kunt u collectebussen lenen. Collecterooster Om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd collecteert, heeft de gemeente een collecterooster. Soms is collecteren in bepaalde maanden niet mogelijk. Bekijk voordat u gaat collecteren het collecterooster. Bepaal daarna de datum voor het collecteren of inzamelen.  Moet ik een vergunning aanvragen? Als de organisatie waarvoor u collecteert is opgenomen in het collecterooster van het CFB: U mag collecteren in de toegewezen week. U hoeft geen vergunning aan te vragen. U hoeft geen melding te doen bij de gemeente. Als u collecteert voor een organisatie met ANBI-status, maar zonder CBF-keurmerk bij de Belastingdienst: Vraag een vergunning aan bij de gemeente. Als u collecteert zonder CBF-keurmerk of ANBI-status: Vraag een vergunning aan bij de gemeente.  Beoordeling aanvraag U moet aantonen dat het ingezamelde geld aan het genoemde doel wordt besteed. Bij het beoordelen van uw aanvraag bekijkt de gemeente of de gevraagde collecteperiode past in het collecteplan. Kosten Geen.  Meesturen of meenemen Uitreksel Kamer van Koophandel en documenten van uw organisatie waaruit blijkt dat het ondersteunen van goede doelen één van de activiteiten is. Hoe lang duurt het? 5 werkdagen. Hoe vraag ik de vergunning aan? Via onderstaande knop vraagt u de vergunning aan. U logt in met uw DigiD. Wanneer u namens een bedrijf of stichting een vergunning aanvraagt, logt u in met e-Herkenning. Collectevergunning aanvragen Vragen? Heeft u vragen, bijvoorbeeld over de status van uw ingediende aanvraag? Of wilt u overleggen voordat u een aanvraag indient? Bel het algemene informatienummer 14 035.

  • Parkeren in Oude Dorp

    In het Oude Dorp Blaricum kunt u in de blauwe zone kort parkeren (maximaal 1,5 uur). Langparkeerders kunnen uitwijken naar het terrein bij Bellevue. Kort parkeren in blauwe zone In het Oude Dorp Blaricum geldt een parkeerschijfzone. Op de tekening Parkeerlocaties in Oude Dorp Blaricum is met blauw dit gebied weergegeven. Binnen deze zone mag u, met gebruikmaking van een parkeerschijf, maximaal 1,5 uur parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Kunt u de tekening niet goed zien? Neem dan contact op met Openbare Ruimte via telefoonnummer 14 035, of door een e-mail te sturen. In de blauwe zone wordt door middel van een blauwe markering bij de parkeervakken exact aangegeven waar u mag parkeren, met het gebruik van een parkeerschijf. Dit geeft de opsporingsambtenaren (BOA’s) een duidelijk handvat om op te treden tegen overtredingen. Een parkeerschijf kunt u aanschaffen bij diverse tankstations, winkels of bijvoorbeeld de ANWB. Lang parkeren Langparkeerders kunnen zonder parkeerschijf parkeren op het terrein bij Bellevue. Deze locatie staat in het groen weergegeven op de tekening Parkeerlocaties in Oude Dorp Blaricum. Contact over Parkeerbeleid Voor meer informatie over het parkeerbeleid in Blaricum kunt u contact opnemen met Openbare Ruimte, via telefoonnummer 14 035, of door een e-mail te sturen.   Parkeerlocaties in Oude Dorp Blaricum

  • Bewijs van Nederlanderschap

    Met een bewijs van uw Nederlanderschap toont u aan dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Op het bewijs staan uw naam, adres, woonplaats en nationaliteit.   Aanvragen Schriftelijk (binnen 5 werkdagen toegestuurd). Zet in uw aanvraag de reden ervan, uw handtekening en voeg een kopie van een geldig legitimatiebewijs bij (paspoort, rijbewijs of ID-kaart). Persoonlijk aan de balie, na het maken van een afspraak (digitaal of telefonisch via 14 035). Neem bij uw afspraak uw geldige legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee en uw pinpas of contant geld. Na betaling krijgt u het uittreksel direct mee. Iemand machtigen Kunt u niet persoonlijk langskomen? Dan kunt u iemand anders (een meerderjarige) machtigen met een schriftelijke machtiging. De gemachtigde moet een geldig legitimatiebewijs van zichzelf en (een kopie van) uw legitimatiebewijs meenemen. In de schriftelijke machtiging staat uw toestemming tot machtiging, de reden van de aanvraag, uw handtekening en die van de gemachtigde. Kosten Bewijs van Nederlanderschap: € 12,50

  • Kinderopvang starten

    Wilt u een kinderopvang beginnen? Lees hier hoe u zich kunt melden bij de gemeente en waar u advies kunt krijgen. Als gastouder kunt u zich inschrijven bij een gastouderbureau. Kinderopvang U heeft een aantal verplichtingen als u een kinderopvang wilt starten. Zo moet u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben. En uw kinderopvang aanmelden bij de Geschillencommissie. Daarna kunt u zich inschrijven bij de gemeente via een aanvraagformulier. Dit formulier staat op de website Rijksoverheid.nl Landelijk Register Kinderopvang U mag alleen een kinderopvang of gastouderbureau exploiteren als u bent opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).Hiervoor moet u voldoen aan alle eisen uit de Wet kinderopvang. Voordat u mag starten met het opvangen van kinderen, moet de inspectie Kinderopvang een startonderzoek bij u hebben uitgevoerd. Daarna ontvangt u bericht dat u mag starten. De GGD voert deze inspectie (voor registratie) uit. Lees meer over deze inspectie op de website Ondernemersplein.nl Leges De gemeente brengt leges (kosten) in rekening voor het starten van een voorziening van kinderopvang. Gastouder Wilt u gastouder worden? Schrijf u dan in bij een gastouderbureau. U wordt dan bij de gemeente aangemeld door de medewerker van dat bureau. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gastouderbureaus en of kijk op de website Rijksoverheid.nl Handhaving Het handhaven van de regels Wet kinderopvang is een verantwoordelijkheid van het college. Hoe het college hiermee omgaat is te lezen in de Beleidsregels toezicht en handhaving Wet kinderopvang Gemeente Blaricum 2020 Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maatschappelijke Ontwikkeling van de BEL Combinatie. Dit kan via telefoonnummer: 14 035.

  • Registratie levenloos geboren kind

    Per 3 februari 2019 is het voor ouders mogelijk om hun levenloos geboren kindje te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Ook kunnen eerdere levenloos geboren kinderen geregistreerd worden. Met deze registratie wordt het kindje zichtbaar voor de ouder(s) via MijnOverheid en op een uittreksel van de BRP. Naast de ouder(s) heeft alleen de ambtenaar van de burgerlijke stand inzage in deze registratie. Hoe het werkt U kunt op afspraak een verzoek voor registratie bij ons indienen als u in de gemeente Blaricum woont. Elke ouder moet zelf een verzoek indienen. Voordat wij uw kindje kunnen registreren moet er een akte zijn opgemaakt door de gemeente waar uw kindje geboren is. Dit kan een 'akte levenloos geboren kind' zijn of een 'akte van geboorte (levenloos)'. Heeft u geen akte laten opmaken of weet u het niet zeker? Neem dan eerst contact op met de gemeente waar uw kindje geboren is. Meer informatie kunt u vinden op Rijksoverheid.nl Afspraak maken U kunt uw afspraak telefonisch maken via 14 035. Meenemen Wanneer u langskomt, neemt u het volgende mee: Uw geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) Een afschrift van de ‘akte van geboorte (levenloos)’ of de ‘akte levenloos geboren kind’. Dit geldt alleen als uw kindje in Nederland is geboren en u een afschrift heeft. Kosten Het registreren van gegevens in de BRP is gratis.

  • Aanvragen benoeming verkeersregelaar evenementen

    Informatie aanvraag Verkeersregelaars zijn mensen die het verkeer regelen en zorgen voor de veiligheid van weggebruikers. De gemeente vereist de inzet van verkeersregelaars voor bepaalde evenementen en regelt de aanstelling voor verkeersregelaars bij evenementen. U - de organisator van een evenement- meldt de verkeersregelaars aan, waarna de gemeente de verkeersregelaars  aanstelt. Deze aanstelling is geldig voor de duur van het evenement.  In de Regeling Verkeersregelaars 2009 staan de bevoegdheden van verkeersregelaars.  Meer informatie over de regels en de examenprocedure voor verkeersregelaars vindt u op de website van de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). Meesturen Om het verkeer bij een evenement te mogen regelen stelt de organisatie een lijst op. Op deze lijst staan vermeld alle bevoegde en aangestelde verkeersregelaars voor dat evenement. Deze lijst stuurt u mee met deze aanvraag. Kosten Er zijn geen kosten verbonden aan de benoeming tot verkeersregelaar. Hoe aanvragen Via onderstaande knop vraagt u een ontheffing aan. U logt in met DigiD of e-Herkenning. Aanvragen benoeming verkeersregelaar evenementen Hoe lang duurt het? U ontvangt de aanstelling binnen 5 werkdagen. Contactinformatie Heeft u vragen, bijvoorbeeld over de status van uw ingediende aanvraag? Of wilt u overleggen? Bel 14 035.

  • Speelautomaten

    Als u speelautomaten wilt exploiteren, bijvoorbeeld in uw café of restaurant, dan heeft u daarvoor een vergunning nodig. Er bestaan 2 soorten speelautomaten. Kansspelautomaten Dit soort speelautomaten mogen alleen in ‘hoogdrempelige inrichtingen’ staan (zoals cafés, bars, restaurants en nachtclubs). Vergunning aanvragen Voor het exploiteren van kansspelautomaten heeft u een vergunning van de gemeente nodig. Neem hiervoor contact op met team Vergunningen, telefoonnummer: 14 035. Behendigheidsautomaten Behendigheidsautomaten (zoals flipperkasten en videospelen) mogen alleen in ‘laagdrempelige inrichtingen’ staan (zoals snackbars, kantines, restaurants met een bowlinggedeelte, afhaalgedeelte en dergelijke). Vergunning aanvragen Voor het exploiteren van behendigheidsautomaten heeft u een exploitatievergunning van de Kansspelautoriteit nodig. Deze kunt u aanvragen via Kansspelautoriteit.nl Aantal speelautomaten U kunt maximaal 2 speelautomaten plaatsen.

  • Beginnende bestuurders

    Begeleid rijden voor jongeren van 17 jaar Door 2toDrive kunnen jongeren al eerder beginnen aan het rijbewijs. Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen voor het rijbewijs B. Vanaf 16,5 jaar kunnen er praktijklessen gevolgd worden en vanaf 17 jaar mag je examen doen voor het rijbewijs B. Als je het rijbewijs hebt behaald mag je tot je 18de verjaardag alleen rijden onder begeleiding van een coach (begeleider). Na het slagen voor het praktijkexamen moet je tot je 18e jaar: voldoen aan de eisen die aan een bestuurder worden gesteld in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een begeleiderpas minimaal 1 geregistreerde begeleider hebben Begeleiderspas aanvragen Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site 2toDrive.nl om een begeleiderspas aan te vragen. Via deze website kunnen ook de namen van de coaches worden doorgegeven. Deze komen op de begeleiderspas te staan. Je kunt minimaal 1 en maximaal 5 coaches opgeven. De deelnemer heeft toestemming van de coach nodig om hem op te kunnen geven als begeleider. Aan de coaches worden bepaalde eisen gesteld. Zie hiervoor ook 2toDrive.nl. De begeleiderspas is nodig voor het aanvragen van het rijbewijs. De medewerker Burgerzaken van de gemeente kan op het moment van aanvraag in de computer zien of er al een begeleiderspas aanwezig is. Net je rijbewijs gehaald? Let op! Hoe je je rijbewijs moet aanvragen lees je in het hoofdstuk rijbewijs. Iedereen die voor het eerst een Nederlands rijbewijs haalt, valt onder de ’Regeling beginnende bestuurders’. Voor beginnende bestuurders gelden de eerste 5 jaar na ontvangst van het rijbewijs strengere regels. De nieuwe weggebruikers krijgen een strafpunt als zij worden aangehouden vanwege bumperkleven, een snelheidsoverschrijding van meer dan 30 km per uur, een alcoholpromillage van 0,8 en hoger en het veroorzaken van ongevallen waarbij doden of gewonden vallen. Het rijbewijs wordt geschorst als iemand voor de derde keer is aangehouden en veroordeeld. Blijkt uit het daaropvolgende rijvaardigheidsonderzoek dat de beginnende bestuurder niet rijvaardig is, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

  • Wet Bibob

    De Wet Bibob moet voorkomen dat vergunningen misbruikt worden voor criminele activiteiten. Bibob staat voor Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. Beoordeling van aanvraag Op grond van de Wet Bibob vraagt de gemeente uitgebreide informatie van ondernemers die een horeca-, exploitatie-, prostitutie- of speelautomatenhalvergunning willen aanvragen of verlengen. Zij moeten vragen beantwoorden over onder andere de financiering, bedrijfsvoering en de zeggenschapsstructuur van hun bedrijf. Met deze informatie kunnen de burgemeester of het college van burgemeester en wethouders beoordelen of het met het verlenen van de vergunning geen criminele activiteit wordt gefaciliteerd. Als het risico bestaat dat een vergunning gebruikt wordt voor een criminele activiteit dan kunnen zij op grond van de Wet Bibob een vergunning weigeren of intrekken. Ook is het mogelijk om op grond van deze wet bedrijfspanden te sluiten.

  • Ontheffing sluitingsuur

    Wilt u voor een keer afwijken van de geldende sluitingstijden voor horeca? Vraag dan eerst een incidentele ontheffing aan bij de gemeente. Sluitingstijden voor horeca Horeca-inrichtingen in Blaricum moeten gesloten zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 00.00 en 07.00 uur. En op zaterdag en zondag tussen 01.00 en 07.00 uur. Dit volgens de Algemene plaatselijke verordening. De burgemeester kan voor festiviteiten incidenteel ontheffing verlenen van het sluitingsuur. Incidentele ontheffing aanvragen Een incidentele ontheffing vraagt u aan via het Kennisgevingsformulier incidentele festiviteit en ontheffing sluitingsuur. Dit formulier kunt u opvragen bij Vergunningen van de BEL Combinatie via telefoonnummer 14 035. Kosten Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag zijn leges verschuldigd.