Resultaten 21 - 30 van 67 resultaten

  • Reizen met kinderen

    Reist u met kinderen naar het buitenland? Dit kan problemen opleveren bij de paspoortcontrole. U heeft bewijs nodig dat u met de kinderen mag reizen, in de volgende gevallen: Het zijn uw kinderen, maar zij hebben een andere achternaam dan u heeft U heeft niet het gezag over uw kinderen Het zijn niet uw kinderen   Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over reizen met kinderen, documenten die u hierbij nodig heeft en een toestemmingsformulier.

  • Klacht indienen

    U kunt een klacht indienen als u ontevreden bent over een medewerker of bestuurder U kunt uw klacht online of schriftelijk indienen Het is niet mogelijk uw klacht via de mail in te dienen    Let op: gebruik de groene knop ‘online indienen’ alleen voor een klacht over een medewerker of bestuurder. Als u een klacht of melding heeft over de openbare ruimte (scheef paaltje, kapotte stoeptegel, hondenpoep, zwerfvuil of parkeeroverlast), meldt u dit via Fixi.

  • Trouwen in Nederland

    U kunt uw (trouw)plannen al een jaar van tevoren doorgeven aan de gemeente Woont u beiden in het buitenland? Meld uw huwelijk schriftelijk bij de gemeente Den Haag Woont u of uw partner in Nederland? En wilt u in onze gemeente trouwen? Bel dan naar team burgerzaken voor meer informatie en het uitgebreidere meldingsformulier.

  • Riolering, aansluiten

    De gemeente draagt zorg voor de riolering. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud en de vervanging ervan. Daarnaast zorgt de gemeente ook voor de rioolaansluiting van uw woning of bedrijf op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen. Volg onderstaande werkwijze om vertraging te voorkomen

  • Legalisatie handtekening

    Bij de gemeente kunt u uw handtekening op een document laten legaliseren. Daarmee verklaart de gemeente dat de handtekening echt is. U zet dan bij de gemeente (team burgerzaken) uw handtekening op het document. De gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als die op uw identiteitsbewijs. het legaliseren van uw handtekening kan alleen op afspraak u komt persoonlijk bij ons langs met het document waarop u uw handtekening gaat zetten u tekent het document waar de medewerker Burgerzaken bij is de medewerker vergelijkt deze handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs de medewerker verklaart dat de handtekening van u is

  • Wet open overheid (Woo)

    De Wet open overheid (Woo) is de opvolger van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). In de Woo staat dat u recht heeft op informatie van de overheid. Soms is die informatie nog niet openbaar. U kunt dan de gemeente vragen om die informatie openbaar te maken. U dient dan een Woo-verzoek in. Weet u niet of informatie al openbaar is, heeft u hulp nodig bij het zoeken naar informatie of heeft u vragen over het indienen van een Woo-verzoek, neem dan contact op met de Woo-coördinator via 14 0252 of via woo-coordinator@hltsamen.nl (LET OP: dit adres is niet bedoeld voor het indienen van een Woo-verzoek.)

  • Ligplaatsvergunning pleziervaartuigen

    Heeft u een pleziervaartuig en wilt u in de kern Sassenheim een ligplaats innemen aan een gemeentelijke kade? Dan heeft u een vergunning nodig. De gemeente geeft een vergunning af voor boxen van 7,5 meter. Deze boxen zijn allemaal genummerd. Aan de Industriekade zijn de boxen geschikt voor pleziervaartuigen tot 10 meter en een tweetal tot 13 meter. Voor welke ligplaatsen de gemeente een vergunning afgeeft, ziet u op de plattegronden onderaan deze pagina bij 'Downloads'.  Voor de kernen Warmond en Voorhout kunnen geen vergunningen worden verleend omdat er geen locaties zijn aangewezen.

  • Dieren houden, ontheffing

    Bijen houden Het is verboden bijen te houden: binnen een afstand van dertig meter van woningen en gebouwen waar overdag mensen verblijven én als de afstand dertig meter van de weg is.   Het verbod geldt niet als: er voldoende beschermingsmaatregelen zijn genomen (een afscheiding van twee meter) en als de omliggende gebouwen eigendom zijn van de bijenhouder. Bij de gemeente kunt u een verzoek indienen voor een ontheffing van het verbod. Toekenning van deze ontheffing is afhankelijk van de omstandigheden en redenen van het verzoek.

  • Omgevingsvergunning, bouwen

    Omgevingsvergunning is de vervanger van onder andere de bouwvergunning Kijk op de website van Ruimtelijke Plannen om vooraf informatie in te winnen Vraag online aan via Omgevingsloket Na ontvangst van uw vergunningaanvraag geeft de gemeente u ook advies over de brandveiligheid in uw pand/woning. Of kijk op de website van de brandweer.

  • Omgevingsvergunning, principeverzoek

    Wilt u voordat u een aanvraag om een omgevingsvergunning indient weten of uw (bouw)plan haalbaar is? Dan kunt u een conceptaanvraag (principeverzoek) indienen. Voordeel is dat de kosten hiervan lager zijn dan voor het aanvragen van een omgevingsvergunning. Ook zijn er voor het indienen van een conceptaanvraag (principeverzoek) minder aanvullende documenten nodig. Het (bouw)plan hoeft ook nog niet zo gedetailleerd uitgewerkt te zijn als bij een definitieve aanvraag om een omgevingsvergunning.