Resultaten 351 - 360 van 363 resultaten

 • Tips om afval goed te scheiden

  Misschien lijkt het veel werk om al uw afval te sorteren, maar als u het slim aanpakt bent u echt niet veel tijd kwijt aan afval scheiden. Schaf bijvoorbeeld een prullenbak aan met verschillende vakken voor plastic, papier en restafval. En zet op het aanrecht een aanrechtbakje voor gft-afval.

 • Ophaaldagen afval

  Afvalinzamelaar Renewi haalt in onze gemeente het afval op.Renewi leegt de ene week minicontainers restafval en de andere week de minicontainers Gft. Elke week haalt Renewi de afvalzakken voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) op. Een keer per maand leegt Renewi de minicontainers voor papier.Op de website van Mijn AfvalWijzer vindt u de ophaaldagen die voor u gelden.

 • Basisregistratie personen (BRP), persoonsgegevens opvragen of corrigeren

  De gemeente houdt informatie over haar inwoners bij in de Basisregistratie personen (BRP). Het kan zijn dat uw persoonsgegevens niet goed of onvolledige geregistreerd zijn in de BRP. Is dit het geval, dan kunt u de gemeente vragen om uw persoonsgegevens te corrigeren.

 • Bouw en verbouw, toezicht

  De gemeente controleert of er gebouwd wordt volgens de bouwtechnische voorschriften. Ook controleert de gemeente op veiligheid en of er gebouwd is of wordt volgens de verleende vergunning. Loopt de bouw of verbouwing niet volgens de regels? Meld dit aan ons via de webpagina BuitenOpOrde. Nadat u melding heeft gedaan park de toezichthouder dit direct op. webpagina BuitenOpOrde.

 • Bromfietsrijbewijs aanvragen of (online) verlengen

  U heeft al een bromfietsrijbewijs in uw bezit en u wilt die gaan verlengen. U doet dit zelf en online. Vraagt u voor het eerst een bromfietsrijbewijs aan? Of bent u uw bromfietsrijbewijs kwijt of is het gestolen? Dan maakt u een afspraak.

 • Annie M.G. Schmidtpark

  In het Annie M.G. Schmidtpark kunt u heerlijk wandelen en fietsen, sporten en recreëren. Bijzonder aan het park is het gedenkbos. Voor kinderen en jeugd is er de Tuin van Floddertje (een natuurspeeltuin) en het skatepark. Op het evenemententerrein worden regelmatig leuke activiteiten en festivals georganiseerd. Centraal in het park ligt zwembad De Windas.

 • Opgraven en herbegraven of alsnog cremeren, vergunning

  Wilt u het stoffelijk overschot van een overledene laten opgraven, omdat u het op een andere plaats wilt herbegraven of alsnog wilt laten cremeren? U vraagt hiervoor een vergunning aan. Daarnaast heeft u toestemming nodig van de rechthebbende(n) op het graf. De uitvaartondernemer regelt dit meestal.

 • Ontheffing fietsen in voetgangersgebied

  Sinds 1 december 2022 zijn de centra van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs volledig fiets- en scootervrij tijdens de openingstijden van de winkels. (Brom)fietsen in het winkelcentrum is verboden van maandag tot en met zondag van 07.00 tot 19.00 uur. Op koopavond geldt het verbod tot 21.00 uur. Het doel van deze maatregel is het verbeteren van het winkelklimaat en het terugdringen van overlast.

 • Blipvert inzamelstation

  Op centraal gelegen plekken in onze gemeente is een nieuw inzamelmiddel geplaatst. Namelijk het Blipvert inzamelstation. Deze inzamelstations maken het de inwoners nog gemakkelijker afval te scheiden. Veel van het afval dat in de inzamelstations gedaan kan worden komt nu nog in het restafval terecht. Het is te klein en vaak te weinig om naar het afvalbrengstation te brengen dus gaat vaak weg met de restafvalzak.

 • Olietanks in particuliere grond verwijderen

  Een olietank of brandstoftank in de grond kan roesten of lekken. De grond kan hierdoor vervuild raken. Ligt er een olietank of brandstoftank onder de grond in uw tuin? Dan meld u dit bij de gemeente.