Resultaten 441 - 450 van 482 resultaten

  • Vergunningen, ontheffingen en bouwtekeningen bekijken of opvragen

    U kunt bekendmakingen over vergunningen in uw buurt automatisch ontvangen. Als een aanvraag nog in behandeling is bij de gemeente, of als u nog bezwaar kunt maken tegen een vergunning, dan kunt u dit ook vinden op amsterdam.nl/bekendmakingen. Wanneer de bezwaarperiode voorbij is kunt u de stukken (ook bouwdossiers of bouwtekeningen) opvragen bij het bouwarchief. Kijk hier hoe het werkt.

  • Subsidie Voorschoolse educatie en ontwikkelaanbod Amsterdam 2021

    U kunt als houder van een kindercentrum subsidie aanvragen voor het voorbereiden op en uitvoeren van voorschoolse educatie en het ontwikkelen van een programma gericht op de ontwikkeling van peuters die bijzondere zorg nodig hebben. Lees hier hoe het werkt.

  • Toegang krijgen tot gebied dat is afgesloten met paaltjes

    Sommige straten, stegen of pleinen zijn afgesloten met elektrische, verzinkbare paaltjes (vezip) of uitneembare palen. Om het gebied in te mogen rijden hebt u een ontheffing nodig en soms ook een pasje. Bekijk hier hoe u deze RVV-ontheffing en toegangspas aanvraagt.

  • Subsidie Diversiteit

    U kunt subsidie aanvragen voor vrijwilligersprojecten over mensenrechten, emancipatie van mannen en vrouwen algemeen, emancipatie en acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI’s), antidiscriminatie en gedeelde geschiedenis. Of voor het opzetten en versterken van een belangenorganisatie. Lees hier hoe het werkt.

  • Ik wil sterke drank verkopen in mijn winkel, mag dat?

    Sterke drank verkopen mag alleen in een drankwinkel of slijterij. U hebt dan een drank- en horecawetvergunning voor het slijterijbedrijf nodig. Met deze vergunning mag u sterke drank verkopen met ten minste 15 procent alcohol. Klanten mogen de drank niet in uw winkel opdrinken of proeven.

  • Noodparkeervergunning zorg aanvragen

    De GGD en het OLVG-Oost kunnen tijdelijk een noodparkeervergunning aanvragen voor een gedeelte van hun medewerkers. Hiermee kunnen hun zorgmedewerkers die in Amsterdam wonen of werken in de hele stad gratis parkeren tot en met 31 december 2020. De Noodparkeervergunning zorg voor overige zorginstelling was geldig tot 31 augustus 2020 en is per 1 september 2020 gestopt.

  • Levenloos geboren kindje registreren in de BRP

    U kunt uw levenloos geboren kindje laten registeren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is, en ook niet hoe lang geleden dat was.

  • Heb ik een vergunning nodig voor bouwen of slopen? Of voor het kappen van een boom?

    Voor bouwen, slopen of voor het kappen van een boom hebt u vaak een vergunning nodig. Tegenwoordig heet dat een omgevingsvergunning. U kunt zelf met een vergunningcheck zien of u zo’n vergunning nodig hebt. Kies hieronder uw activiteit om te lezen hoe het werkt.

  • Gemeentelijke belastingen voor particulieren

    Bewoners van de gemeente Amsterdam moeten belasting betalen. U moet ook belasting betalen als u niet in Amsterdam bent ingeschreven, maar hier wel een huis of bedrijfspand bezit of huurt. Van dit geld wordt bijvoorbeeld drinkwater gezuiverd en het huisvuil opgehaald.

  • Vervoerskostenvergoeding aanvragen

    Hebt u moeite met staan en lopen? En kunt u geen gebruik maken van het openbaar vervoer, het aanvullend openbaar vervoer, fiets met of zonder hulpmotor, lage instapfiets, bromfiets of snorfiets? Dan kunt u soms een vergoeding krijgen voor de extra kosten die u maakt voor vervoer. Lees hier hoe het werkt.