Resultaten 451 - 460 van 482 resultaten

  • Boete bij onjuiste inschrijving of verkeerde informatie in de BRP

    U kunt een 'bestuurlijke boete' krijgen als u bewust of onbewust bijdraagt aan onjuiste informatie in de Basisregistratie Personen (BRP). Bijvoorbeeld als u uw verhuizing niet doorgeeft. Of als u iemand toestemming geeft om zich in te schrijven op uw adres, terwijl die persoon er niet woont. Lees hier hoe het werkt.

  • Subsidie Tegemoetkoming reiskosten leraren, onderwijsondersteunend personeel en directie po, vo, vso

    Schoolbesturen kunnen een tegemoetkoming in de reiskosten aanvragen voor het werven en behouden van leraren, onderwijsondersteunend personeel (oop) en directieleden die buiten de regio Amsterdam wonen. Met deze subsidie wil de gemeente scholen helpen het lerarentekort in Amsterdam tegen te gaan. Lees hier hoe het werkt.

  • Vaste staanplaats buiten de markt overnemen

    Een staanplaatsvergunning kan soms worden overgenomen. Dit kan bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, een scheiding of als de vergunninghouder 58 jaar of ouder is. Alleen een zoon, dochter, partner of ex-partner van de vergunninghouder kan de vergunning overnemen. Bekijk hier hoe u dit regelt.

  • Verhuizen in het buitenland

    Als u in het buitenland verhuist, kunt u uw nieuwe adres doorgeven aan de Nederlandse overheid. Amsterdam is een van de 19 gemeenten waar dit kan. Een verhuizing in het buitenland kunt u online of schriftelijk doorgeven. Bekijk hier hoe het werkt.

  • Onderzoek naar uw inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP)

    De gemeente kan een onderzoek instellen om te controleren of u nog steeds woont op het adres waar u ingeschreven staat. Dat heet een 'adresonderzoek'. Bekijk hier hoe het werkt en wat uw verplichtingen zijn.

  • Diensten aanbieden op straat - ontheffing aanvragen

    Voor het maken en verkopen van foto's of portretten hebt u een ontheffing nodig voor het aanbieden van diensten op straat. Dat geldt ook voor het maken en verkopen van sieraden of andere spullen van bijvoorbeeld textiel, hout of ijzer. Bekijk hier hoe het werkt.

  • WOZ-waarde

    De gemeente stelt jaarlijks de waarde vast voor uw woning, (woon)boot of bedrijfspand. Deze WOZ-waarde is de basis voor verschillende belastingen. Kijk hier hoe het werkt, hoe u de WOZ-waarde opvraagt en hoe u bezwaar maakt.

  • Ik ben het niet eens met een besluit over een Wmo-voorziening. Wat kan ik doen?

    Lees hier wat u kunt doen als u het niet eens bent met een besluit over uw scootmobiel, traplift, vervoerspas, rolstoel, huishoudelijke hulp of een andere Wmo-voorziening.

  • Marktplaatsvergunning of plaats op de marktlijst overnemen

    Opgebouwde marktrechten kunnen soms worden overgenomen. Bijvoorbeeld bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, een scheiding, of als de vergunninghouder 58 jaar of ouder is. Alleen een zoon, dochter, partner of ex-partner, of een vaste vervanger kan marktrechten overnemen. Bekijk hier hoe u dit regelt.

  • Vervanger regelen als u een staanplaatsvergunning hebt

    U moet zelf uw staanplaats buiten de markt innemen. Als het nodig is, kunt u zich laten vervangen. Bijvoorbeeld als u ziek bent of op vakantie gaat. Lees hier of u een vervangerspas of een ontheffing nodig hebt. En hoe u de vervanging moet regelen.