Resultaten 51 - 60 van 62 resultaten

 • Paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen

  Ben je je paspoort of ID-kaart kwijt of is het gestolen? Maak dan een melding bij de gemeente. Je hoeft niet naar de politie. De gemeente registreert het nummer van jouw oude ID-bewijs, zodat niemand jouw identiteit kan misbruiken. Vind je het ID-bewijs later weer terug? Dan kun je deze helaas niet meer gebruiken. Lever het teruggevonden paspoort of ID-kaart in bij de gemeente.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG) aanvragen

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) heb je nodig omdat je bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of omdat je een wapenvergunning of visum wilt aanvragen.

 • Klimaatsubsidie aanvragen

  Je kunt de klimaatsubsidie het hele jaar door aanvragen zolang er subsidiegeld beschikbaar is. Voor 2024 is er € 200.000 beschikbaar. Is het subsidieplafond bereikt, of nadert dit, dan vermelden wij dat hier.

 • Bewijs van in leven zijn aanvragen

  Vraagt het pensioenfonds of een andere uitkerende organisatie om een bewijs dat je in leven bent? Zo'n bewijs vraag je aan bij de gemeente.

 • Precariobelasting

  Precario is de belasting die je betaalt voor gebruik van gemeentegrond. Je betaalt deze belasting als je een terras, container, uithangbord of bouwsteiger op grond van de gemeente hebt staan. Wil je iets op gemeentegrond doen? Meld het bij de gemeente. Je krijgt dan ook te horen of je misschien een vergunning nodig hebt. Wanneer je niet langer gebruik maakt van de grond, geef dit dan ook aan ons door.

 • Evenement organiseren

  In de gemeente Raalte worden veel evenementen georganiseerd. Daar zijn we hartstikke blij mee, want mede dankzij die evenementen bruist onze gemeente! Wil je een evenement organiseren? Dan kan het zijn dat je het evenement bij de gemeente moet melden of dat je een vergunning nodig hebt.

 • Toeristenbelasting

  Je betaalt toeristenbelasting als je een kamer of kampeerruimte verhuurt aan toeristen of andere bezoekers. Het gaat om alle vormen van verblijf, zoals Airbnb, campings en kamerverhuur. Over mensen die in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Raalte staan ingeschreven, hoef je geen toeristenbelasting te betalen.

 • Verhuizen naar het buitenland (emigreren)

  Ben je in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden in het buitenland? Geef dan je verhuizing naar het buitenland door aan de gemeente. Je wordt dan uitgeschreven op je adres. We geven jouw vertrek ook door aan andere overheidsorganisaties.

 • Forensenbelasting

  Als je in een andere gemeente bent ingeschreven, maar in de gemeente Raalte een tweede woning hebt, dan kun je een aanslag krijgen voor de forensenbelasting. Een tweede huis is een gemeubileerde woning die je tijdens een belastingjaar meer dan 90 dagen ter beschikking hebt voor jezelf of je gezin. Dit kan ook een vakantiehuis of caravan zijn. Je betaalt de belasting aan de gemeente waarin je tweede huis staat.

 • Geboorte kind aangeven

  De geboorte van je kind geef je aan in de gemeente waar het kind is geboren. Doe dit zo snel mogelijk, binnen 3 dagen na de geboorte. Is de derde dag een zaterdag, zondag of een feestdag? Dan mag je de aangifte ook op de eerste werkdag erna doen.