Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Airco of warmtepomp plaatsen bij woning

  Als u een airco of warmtepomp plaatst, moet u op een aantal dingen letten. Soms heeft u een vergunning nodig. Wat moet u weten Het gaat om het plaatsen van een airco of warmtepomp aan de buitenkant van uw woning. De installatie mag niet meer dan 40 decibel aan geluid maken, gehoord vanaf de erfgrens. Dit is de grens tussen uw huis of tuin en uw buren. Er wordt rekening gehouden met tonaal geluid. Dat is als 1 toon er duidelijk hoorbaar bovenuit klinkt. In dat geval is maximaal 35 decibel toegestaan. Het kan ook zijn dat de installatie tussen 19.00 en 7.00 uur op stil kan. In dat geval mag de airco overdag 45 decibel aan geluid maken. Of 40 decibel als er sprake is van tonaal geluid. Als de installatie meer geluid maakt, moet u maatregelen nemen. Bijvoorbeeld een kast eromheen (laten) bouwen. Controleer of u een omgevingsvergunning nodig heeft om de installatie te plaatsen.

 • Rioolheffing

  Rioolheffing betaalt u als u (regen)water afvoert via het riool van de gemeente. Rioolheffing betalen In Losser is het betalen van rioolheffing geregeld via GBTwente. Via GBTwente kunt u uw rioolheffing betalen.

 • Afstand doen van Nederlandse nationaliteit

  Wilt u afstand doen van de Nederlandse nationaliteit, dan moet u een verklaring van afstand afleggen. Dit kan alleen als u naast de Nederlandse nationaliteit nog een andere nationaliteit heeft. En het kan alleen als u 18 jaar of ouder bent. Hiervoor maakt u een afspraak in het Stadskantoor in Enschede (Hengelosestraat 51). Afspraak maken afstand doen van Nederlandse nationaliteit Wat moet u weten Als u afstand doet van uw Nederlandse nationaliteit, houd dan rekening met het volgende: Als u kinderen heeft die jonger zijn dan 18 jaar, dan verliezen zij soms ook de Nederlandse nationaliteit Bent u een burger van buiten de Europese Unie, dan moet u een verblijfsvergunning aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) Meenemen Al uw Nederlandse en buitenlandse paspoorten en identiteitskaarten. Uw Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten moet u inleveren. Verklaring van de sociale verzekeringsbank (SVB). Als u afstand moet doen in verband met een terugkeer naar uw geboorteland.

 • Onroerendezaakbelasting (OZB)

  Onroerendezaakbelasting (OZB) betaalt u als u eigenaar bent van een woning, een ander gebouw of een stuk grond. Ook als u een gebouw of een stuk grond huurt, betaalt u OZB. OZB betalen In Losser is het betalen van OZB geregeld via GBTwente. Via GBTwente kunt u uw onroerendezaakbelasting betalen.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Er zijn kaarten voor bestuurders en passagiers. Aanvragen Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart (GPK) Stuur het ingevulde en ondertekende formulier samen met de bijlagen op naar: Gemeente Losser, Postbus 90, 7580 AB Losser E-mail: wijz@losser.nl Of bel om een afspraak te maken met 053 - 537 74 00, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 15.30 uur. Voorwaarden U komt in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart als u: Met loophulpmiddelen (bijvoorbeeld een rollator) niet meer dan 100 meter kunt lopen. En u hiermee al meer dan 6 maanden moeite heeft. Staat ingeschreven bij de gemeente Losser. Een geldig rijbewijs heeft (als u een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders aanvraagt). Steeds afhankelijk bent van iemand die u ergens naartoe vervoert (als u een gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers aanvraagt). U kunt niet alleen wachten als de bestuurder de auto parkeert. Of u bent volledig rolstoelgebonden. Een medisch onderzoek kan onderdeel zijn van de behandeling van uw aanvraag. Wat moet u weten U krijgt een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Die is geldig in alle landen van de Europese Unie. De gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden. U hoeft geen eigen auto te hebben en vermelding van een kenteken op de kaart is niet nodig. Bij een verlenging van een gehandicaptenparkeerkaart moet u opnieuw een aanvraagformulier invullen. Kaart ophalen Wij laten in een brief weten of u in aanmerking komt voor de gehandicaptenparkeerkaart. De kaart haalt u op in het gemeentehuis. Afspraak maken ophalen gehandicaptenparkeerkaart Maak een afspraak en neem tijdens de afspraak mee: Geldig legitimatiebewijs Goed lijkende pasfoto Brief van de gemeente Pinpas, u betaalt de kosten bij het ophalen Kosten Gehandicaptenparkeerkaart: € 98,20 Afwijzen aanvraag: € 61 Kopie, als uw kaart kwijt of gestolen is: € 37 Verlengen gehandicaptenparkeerkaart: € 37

 • Afvalstoffenheffing

  De gemeente zamelt afval in en verwerkt dit. Als inwoner betaalt u hieraan mee via de afvalstoffenheffing. Afvalstoffenheffing betalen In Losser is het betalen van afvalstoffenheffing geregeld via GBTwente. Via GBTwente kunt u uw afvalstoffenheffing betalen.

 • Betalen van gemeentelijke belastingen

  Het betalen van een aanslag gemeentelijke belastingen kan op verschillende manieren. De meeste inwoners en ondernemers kiezen voor een automatische afschrijving. In Losser betaalt u uw aanslag via GBTwente. Gemeentelijke belastingen betalen.

 • Forensenbelasting

  U betaalt forensenbelasting als u regelmatig in de gemeente verblijft, maar daar niet vast woont. Dit geldt voor eigenaren van een woning, vakantiewoning of stacaravan. En die dit verblijf meer dan 90 dagen per jaar zelf kunnen gebruiken. Forensenbelasting betalen In Losser is het betalen van forensenbelasting geregeld via GBTwente. Via GBTwente kunt u uw forensenbelasting betalen.

 • Toeristenbelasting

  U betaalt toeristenbelasting als mensen u betalen om bij u te mogen overnachten. U heeft bijvoorbeeld een hotel, camping, pension of Bed & Breakfast. Toeristenbelasting betalen In Losser is het betalen van toeristenbelasting geregeld via GBTwente. Via GBTwente kunt u uw toeristenbelasting betalen.

 • WOZ-taxatieverslag bekijken

  De gemeente stelt elk jaar de waarde van uw woning of bedrijfspand vast. Dit kunt u zien in het taxatieverslag. Taxatieverslag inzien of bezwaar maken In Losser is het betalen van onroerendezaakbelasting geregeld via GBTwente. Via GBTwente kunt u uw taxatieverslag inzien, of bezwaar maken.