Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

 • Nederlandse nationaliteit aanvragen

  Kunt u niet via optie de Nederlandse nationaliteit krijgen? Dan kunt u de Nederlandse nationaliteit via naturalisatie krijgen. Bij naturalisatie moet u eerst inburgeren.  Is uw verzoek om Nederlander te worden goedgekeurd? De gemeente nodigt u uit voor een naturalisatieceremonie. Na die ceremonie bent u Nederlander. Daarna kunt u een Nederlands paspoort of identiteitskaart aanvragen. 

 • Geheimhouding persoonsgegevens aanvragen

  In de basisregistratie personen (BRP) staan de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken. Bijvoorbeeld voor kinderbijslag, studiefinanciering en pensioen. Soms worden uw gegevens ook aan anderen doorgegeven. Als u niet wilt dat uw persoonsgegevens worden doorgegeven dan kunt u geheimhouding aanvragen. Dit wordt ook wel 'verstrekkingsbeperking persoonsgegevens' genoemd. 

 • Grofvuil inleveren of ophalen

  U kunt uw grofvuil, grote en kleine apparaten, frituurvet, stenen, zand en aarde etcetera, zelf wegbrengen naar het Scheidingsdepot, waar u het sorteert. Op het Scheidingsdepot leest u welk afval u hier nog meer naar toe kunt brengen. Ook is het mogelijk om uw grofvuil tegen betaling en na aanmelding op te laten halen door de gemeente. U kunt het afval via DigiD aanmelden.

 • Persoonsgegevens inzien/wijzigen op basis van AVG

  Als u wilt weten welke persoonlijke gegevens de gemeente van u heeft, dan kunt u een verzoek doen op basis van de wet Algemene verordening gegevens bescherming (AVG). U kunt bijvoorbeeld uw dossier inzien, laten wijzigen, verwijderen enzovoort. Lees hier hoe het werkt en wat uw rechten zijn rondom privacy.

 • Verklaring omtrent het gedrag aanvragen

  Werkgevers en andere organisaties kunnen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Met een VOG laat u zien dat uw gedrag geen bezwaar is voor een bepaalde taak of functie. Justis onderzoekt of u iets strafbaars heeft gedaan in het verleden. Een VOG is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, beginnende taxichauffeurs en mensen in de kinderopvang. Een VOG kan ook nodig zijn als u: een visum of werkvergunning aanvraagt tijdelijk werkt als vrijwilliger gaat werken De VOG is gratis voor vrijwilligers die met kwetsbare mensen werken. De organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk doet, zet de aanvraag voor u klaar. Kijk voor meer informatie op de website van Justis.

 • Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

  Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn. Maar ook een buitengewone prestatie tijdens betaald werk. Bijvoorbeeld in de wetenschap of sport. Wilt u iemand voordragen? Doe dat bij de gemeente waarin die persoon woont. U kunt geen lintje voor uzelf aanvragen.

 • WOZ-waarde en taxatieverslag inzien

  In de jaarlijkse WOZ-beschikking vindt u de WOZ-waarde (waardebepaling) van uw pand of stuk grond.  Een WOZ-beschikking en een taxatieverslag vraagt u aan via de website van Gemeentebelastingen Amstelland.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aanvragen

  U vraagt een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Op een afschrift staat uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en adres. Ook andere gegevens zijn mogelijk. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u het nodig heeft.

 • Inzage bouwarchief

  De gemeente maakt aanvragen voor nieuwe bouwwerken bekend. Pas daarna kunt u de plannen en tekeningen van de nieuwe bouwwerken opvragen. 

 • Starterslening aanvragen

  De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. U neemt hiervoor contact op met de gemeente.