Zoekresultaat 1 - 10 van 160 resultaten

 • Reporting Undesirable Rental Behavior

  If you rent or are looking to rent a home in the municipality of Groningen and you have a complaint about a landlord or letting agent, you can use the municipality’s reporting hotline to report rental harassment.

 • Hulp bij uw geldzaken of energiebesparing

  Wilt u weten op welke regelingen u recht hebt? Kom langs tijdens het inloopspreekuur van de Groningse Kredietbank (GKB). Zij kijken samen met u naar de mogelijkheden. Wilt u besparen op energie? Maak dan een afspraak met een energiecoach.

 • Leefstraat

  Een leefstraat is een tijdelijke autovrije straat, op initiatief van bewoners.

 • De Held III

  Naast de grote projecten Suikerzijde, Stadshavens en Meerstad gaan we ook in De Held III voorzien in de enorme behoefte aan woningen in Groningen. De gronden van De Held III zijn deels in eigendom van de gemeente en deels in handen van een collectief van ontwikkelaars, te weten de Groninger Projecten CV (GPCV).

 • Ontheffing venstertijdengebied of autovrijgebied

  Vanaf 12:00 uur hebben bedrijf- en vrachtauto’s een ontheffing nodig om het venstertijdengebied in en uit te mogen rijden. Voor het autovrije gebied is er altijd een ontheffing nodig voor alle soorten auto’s, motoren en brommers.

 • Ravo veegmachine

  De Ravo is een veegmachine die groter is dan de Swingo. De Ravo wordt gebruikt voor het reinigen van de openbare ruimte. Onder de veegmachine kunnen verschillende type borstels geplaatst worden, zoals kunststof- of staalborstels. Het type borstel wordt afgestemd op de ondergrond. Een Ravo kan ook reinigen met water. In dat geval zijn er naast borstels ook een spuitmond onder de Ravo geplaatst. De Ravo veegmachine heeft meer opslagcapaciteit dan de Swingo en is daarmee geschikt voor grotere oppervlakten en brede straten.

 • Voorwaarden voor kamerverhuur

  Bezit u een pand waarin u 3 of meer kamers wilt laten bewonen door 3 of meer personen? Bijvoorbeeld door er een studentenhuis van te maken? Of wilt u een woning opdelen in appartementen? Dan hebt u vaak meerdere vergunningen nodig, zoals een omzettingsvergunning (voorheen: onttrekkingsvergunning) en een omgevingsvergunning.

 • Verhuurvergunning studenten aanvragen

  Verhuurders van kamers of appartementen aan studenten in Groningen hebben sinds 1 januari 2019 een verhuurdersvergunning nodig. Dit geldt ook voor bureaus die bemiddelen in woonruimte voor studenten.

 • Fiets kwijt

  Waar kan ik mijn fiets weer ophalen als de gemeente het heeft verwijderd? En wat moet ik doen als mijn fiets is gestolen?

 • Emigration

  Will you be abroad for more than 8 months in total during the next 12 months? Then notify the municipality of your move. This also applies if you return to your home country (deregister).