Zoekresultaat 1 - 10 van 124 resultaten

 • De Held III

  Naast de grote projecten Suikerzijde, Stadshavens en Meerstad gaan we ook in De Held III bijdragen aan de enorme behoefte aan woningen in Groningen. De gronden van De Held III zijn deels in eigendom van de gemeente en deels in handen van een collectief van ontwikkelaars, te weten de Groninger Projecten CV (GPCV).

 • Parkeerplaats voor gehandicapten

  Als u al een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder hebt, kunt u ook de aanleg van een eigen gehandicaptenparkeerplaats (GPP) op de openbare weg aanvragen. Daar kunt u dan uw auto parkeren. Anderen mogen daar niet parkeren. Het kan gaan om een eigen parkeerplaats bij uw woning of bij uw werk. Is het bij uw werk, dan moet uw werkgever de aanvraag doen, met een verklaring dat u bij het bedrijf in dienst bent.

 • Bedrijvenverenigingen en ondernemersnetwerken

  Wilt u als ondernemer contact leggen met andere ondernemers in de gemeente Groningen en de rest van Noord-Nederland? Er is een flink aantal actieve verenigingen en netwerken voor ondernemers.

 • Fiets kwijt

  Waar kan ik mijn fiets weer ophalen als de gemeente het heeft verwijderd? En wat moet ik doen als mijn fiets is gestolen?

 • Emigration

  Will you be abroad for more than 8 months in total during the next 12 months? Then notify the municipality of your move. This also applies if you return to your home country (deregister).

 • Wijk- en dorpswebsites

  Diverse wijken en dorpen hebben hun eigen website in de gemeente Groningen.

 • Afspraak maken, langskomen

  Voor de meeste producten moet u een afspraak maken om langs te komen. Zo kan de gemeente tijd voor u reserveren en u beter en sneller helpen.

 • Parkeervergunning voor bewoners

  Woont u in de binnenstad of in één van de wijken eromheen (schilwijken)? Dan hebt u een parkeervergunning nodig als u op straat parkeert.

 • Raadhuisplein Haren

  De voorbereidingen van het bouwplan aan het Raadhuisplein zijn in volle gang. De gemeenteraad van Groningen heeft het bestemmingsplan eind maart 2021 opnieuw vastgesteld. Ter afronding gaan we nu plannen maken om het Raadhuisplein opnieuw in te richten. Het doel is: een groener en gezelliger plein, met mogelijkheden voor activiteiten en dat bovendien goed bestand is tegen de klimaatverandering.

 • Woning verhuren aan toeristen

  Wilt u uw woning verhuren aan toeristen? Bijvoorbeeld tijdens uw vakantie? Of hebt of wilt u een bed & breakfast, om één of meerdere kamers vaker of langer te verhuren? Dan is het belangrijk om de regels te volgen. Hieronder vindt u informatie over de verschillende mogelijkheden.