Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Trouwambtenaren

  Wij hebben geen trouwambtenaren meer in dienst. De trouwambtenaren die op onze website staan zijn 'Freelance trouwambtenaar'. Dit houdt in dat u zelf contact kunt opnemen.

 • Veranderingen doorgeven

  Wat moet u doen als u een bijstandsuitkering ontvangt en er iets verandert in uw situatie? U moet de gemeente informeren over alles wat mogelijk gevolgen kan hebben voor het recht of de hoogte van uw uitkering. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk alle wijzigingen in uw situatie doorgeeft. Zo snel mogelijk is in ieder geval binnen 7 werkdagen.

 • Hulp in Schagen

  In onze gemeente kunnen organisaties u helpen op verschillende gebieden.

 • Open haard of houtkachel

  Veel mensen vinden een open haard, houtkachel of een vuurkorf gezellig, maar dit kan ook voor overlast zorgen voor de buren. Dit kan worden voorkomen door op de juiste manier te stoken. Open haarden of houtkachels veroorzaken meer vervuiling van de lucht dan een verwarming op aardgas. Dit is niet goed voor het milieu. De vervuiling kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid van uzelf of van uw buren.

 • Gemeentelijke begraafplaatsen / gedenkparken

  Is er iemand overleden? Dan kunt u een gedenkplek uitzoeken op één van onze gedenkparken. Dit kan een graf, urnengraf, urnennis of urnenplaats zijn. U kunt er ook voor kiezen om de as uit te strooien op één van onze strooivelden.

 • Nadeelcompensatie

  Sinds 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet. Met de komst van deze wet is het planschaderecht gewijzigd. De schade werd voor die tijd ‘planschade’ genoemd. Onder de Omgevingswet heet dit ‘nadeelcompensatie’. Daarnaast vallen hier ook andere soorten schade onder.