Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Verhuizen binnen Zwolle

    Verandert u binnen de gemeente Zwolle van adres? Dan bent u verplicht binnen 5 dagen na uw verhuizing uw adreswijziging aan ons door te geven. U mag dit eventueel tot maximaal 4 weken vóór uw daadwerkelijke verhuizing doen. Geeft u op een latere datum uw verhuizing door, dan wordt de dag waarop u de verhuizing doorgeeft de datum van uw adreswijziging.

  • Subsidieregeling Jeugd- en jongerenwerk onder leiding van vrijwilligers

    De gemeente vindt een sterke sociale basis belangrijk, waarbij inwoners goed met elkaar omgaan, vitaal en gezond en zijn en gelijke kansen hebben. Sommige kinderen en jongeren hebben wat extra hulp nodig. Het jeugd- en jongerenwerk is er voor alle kinderen en jongeren, en let extra op kinderen en jongeren die het moeilijk hebben en meer hulp kunnen gebruiken. Vrijwilligersorganisaties zorgen voor belangrijke activiteiten waar iedereen gemakkelijk aan mee kan doen. Deze activiteiten helpen kinderen en jongeren verder, doordat ze hier anderen ontmoeten en zichzelf beter leren kennen. Zo wordt hun gewone leven versterkt.

  • Subsidieregeling Cultuur - Kunstevenement (professionals)

    De gemeente Zwolle vindt een goed cultuuraanbod op het gebied van evenementen voor inwoners en bezoekers belangrijk. De gemeente wil initiatieven ondersteunen die bijdragen aan het vergroten van dit culturele aanbod en Zwolle nog experimentele, creatiever en ondernemender maken. Met de subsidieregeling kunstevenement stelt de gemeente geld beschikbaar voor de organisatie van culturele evenementen, kunstevenementen en kunstfestivals.

  • Laadpaal elektrische auto aanvragen, hoe werkt dat?

    Steeds meer Zwollenaren rijden elektrisch. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom plaatsen we openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken. We letten erop dat de laadpalen goed verspreid zijn over de stad. Zo kan iedereen met een elektrische auto in de stad opladen. In onze gemeente worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst door Vattenfall InCharge. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens. Op dit moment zijn er meer dan 1100 openbare laadpunten in de gemeente Zwolle waarvan zo'n 50 in onze accommodaties (2024).

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Kunt u niet ver lopen? Maar gebruikt u wel een auto? Vraag dan een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aan. Met deze kaart kunt u dicht bij huis parkeren. Of op een gehandicaptenparkeerplaats bij uw werk, de supermarkt, arts of bibliotheek. Met een GPK mag u daar parkeren. Dat is meestal gratis.

  • Begraafplaatsadministratie

    In de Begraafplaatsadministratie staat informatie over gemeentelijke begraafplaatsen. Bijvoorbeeld wie de rechthebbende is van een graf: Wie zeggenschap over een graf heeft en voor het onderhoud betaalt. Wie op welke plaats is begraven.

  • Subsidieregeling voor en door studenten Zwolle

    De gemeente wil van Zwolle een meer aantrekkelijke studentenstad te maken. Met de subsidieregeling Voor en door studenten kunnen actieve Zwolse studenten daaraan een bijdrage leveren. De gemeente maakt het studenten mogelijk om subsidie te krijgen voor het organiseren van een activiteit. Dat kunnen allerlei activiteiten zijn, zolang deze bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle tot een bruisende en levendige studentenstad.

  • Samenwonen op proef

    Als u een uitkering heeft van de gemeente Zwolle, kunt u een half jaar samenwonen zonder gevolgen voor uw uitkering. We zien dat mensen met een uitkering vaak niet durven te gaan samen wonen, omdat dit gevolgen kan hebben voor het inkomen. Door op proef te gaan samenwonen, kunt u kijken hoe het samenwonen bevalt en heeft u meer tijd om u voor te bereiden op alles wat er na een half jaar verandert. Hieronder leest u wanneer u op proef kan gaan samenwonen.

  • Subsidieregeling Zwolse culturele basisinfrastructuur (Zwolse BIS) 2025-2028

    Omdat we graag onze subsidieprocedures beter willen afstemmen op de andere overheden en fondsen hebben we in Zwolle de Zwolse culturele basisinfrastructuur (BIS) ingesteld. Dit houdt in dat we ééns in de vier jaar subsidies verlenen aan instellingen die willen behoren tot de Zwolse culturele basisinfrastructuur. Per 2025 start een nieuwe vierjarige periode. Daarmee loopt onze subsidieperiode gelijk aan het rijk en andere overheden. Dit scheelt veel werk voor instellingen die ook subsidie aanvragen bij andere overheden en biedt bovendien voor vier jaar zekerheid over de gemeentelijke subsidie. Hiermee verkleinen we de administratieve lasten. Doordat we de subsidieaanvragen laten toetsen door een externe adviescommissie en van instellingen een langetermijnvisie verwachten, willen we de kwaliteit van het cultuuraanbod nog verder te stimuleren.

  • Erkenning van kind

    Als niet-wettelijk ouder kunt u een kind erkennen. Dit kan alleen als het kind één wettelijk ouder heeft. U kunt dan samen met de moeder belangrijke beslissingen nemen. Bijvoorbeeld over medische dingen of de schoolkeuze. De erkenning doet u persoonlijk bij de gemeente.