Zoekresultaat 11 - 20 van 34 resultaten

 • Naamswijziging achternaam

  U kunt hier een aanvraag doen om uw achternaam te wijzigen.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. U kunt een VOG eenvoudig digitaal aanvragen. Hiervoor logt u in met DigiD. Heeft u geen DigiD? U kunt uw DigiD-inlogcode aanvragen op www.digid.nl. U kunt hier ook terecht voor vragen en antwoorden.

 • Gokautomaat plaatsen

  Wilt u een gokautomaat of kansspelautomaat in uw bedrijf neerzetten? Dan hebt u een aanwezigheidsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Voor een behendigheidsautomaat hebt u geen aanwezigheidsvergunning nodig. Een gok- of kansspelautomaat is een automaat waarmee geld te winnen is, zoals een fruitautomaat. Met een behendigheidsautomaat kan dit niet, denk aan een flipperkast of videospelletjes.

 • Geheimhouden persoonsgegevens

  De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen hebt of een rijbewijs.

 • Exploitatievergunning horecabedrijf

  Om een horecabedrijf in de gemeente Montferland te hebben of beginnen heeft u een exploitatievergunning nodig. U heeft deze vergunning nodig als u een hotel, restaurant, pension, cafetaria, snackbar, discotheek, clubhuis of andersoortige horecagelegenheid exploiteert die geen alcohol verkoopt, maar waar het wel mogelijk is om te drinken, eten en/of kan worden overnacht. Als u geen exploitatievergunning heeft mag u niet open.

 • Alcohol schenken tijdens een evenement

  Meestal mogen alleen horecabedrijven met een Alcoholwetvergunning alcohol schenken. Wilt u bij een evenement alcohol verkopen, zoals bier, wijn, port of sherry? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Vuur stoken

  U mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht (zoals bijvoorbeeld een paasvuur, vreugdevuur of hout of groenafval verbranden). Wilt u dit toch doen? Kijk eerst of u een ontheffing nodig heeft. Zo ja, vraag deze dan aan bij de gemeente.

 • Huur gemeentelijke (sport)accommodaties in Montferland

  Wilt u een gemeentelijke (sport)accommodatie huren? Dat kan. Leest u de informatie op deze pagina goed door en klik vervolgens op onderstaande knop 'Aanvragen'.

 • Grond afgraven en verplaatsen

  Alle werkzaamheden waarbij grond, zand of aarde wordt aangevoerd, afgevoerd, toegepast of opgeslagen noemen we 'grondverzet'. Dit kan variƫren van het uitgraven van een vijver, afgraven van de toplaag ten behoeve van natuurontwikkeling, het ophogen van een weiland tot het uitvoeren van een bodemsanering. In veel gevallen is voor het grondverzet een melding op grond van het besluit bodemkwaliteit noodzakelijk. Wanneer aan de regels van de nota bodembeheer wordt voldaan mag grond en bagger zonder bodemonderzoek worden hergebruikt.

 • De vergunningcheck

  Bekijk met de vergunningcheck of u voor uw evenement een vergunning nodig hebt.