Zoekresultaat 41 - 49 van 49 resultaten

 • Bedrijfspand of bedrijventerrein huren/kopen

  De gemeente is eigenaar van bedrijfspanden en bedrijventerreinen in de gemeente. Soms kunt u een bedrijfspand of bedrijventerrein huren of kopen van de gemeente. U neemt dan contact op via telefoonnummer 14 0182 en geeft aan wat u van plan bent met het pand of het terrein.

 • Levenloos geboren kind registreren

  Wanneer een kind levenloos wordt geboren, is dit een groot emotioneel gemis. Als u wilt, kunt u uw kindje laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is niet verplicht. U doet uw verzoek tot registratie bij de gemeente waar u woont. 

 • Huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen

  Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor de invulling van uw dag heeft u veel zaken te regelen. Uw huwelijk of geregistreerd partnerschap regelt u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen of uw geregistreerd partnerschap wilt laten registreren.

 • Verhuizen naar het buitenland, emigreren

  We noemen een verhuizing naar het buitenland emigratie als u minimaal 8 van de 12 maanden in het buitenland gaat wonen. Deze 8 maanden hoeven niet achter elkaar te zijn. Als u een emigratie doorgeeft, dan laat u zich uitschrijven uit de basisregistratie personen (BRP). Ook als u uw huis in Nederland aanhoudt, moet u zich uit laten schrijven.

 • Vertrouwenspersonen sociaal domein

  Het sociaal team van de gemeente Waddinxveen doet er alles aan om u zo goed mogelijk te ondersteunen en helpen. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. Heeft u vragen of klachten over zorg, jeugdzorg of werk en inkomen? En komt u er niet meer uit met de gemeente? Dan kunt u terecht bij 1 van de 2 vertrouwenspersonen sociaal domein.

 • Opvragen persoonsgegevens

  De gemeente houdt persoonsgegevens bij over alle inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze gegevens heeft de gemeente nodig wanneer u bijvoorbeeld gaat trouwen of wanneer uw paspoort verloopt. Als dit nodig is, kan de gemeente uw gegevens ook delen met andere instellingen die wettelijke taken uitvoeren, zoals de Belastingdienst, justitie of de politie. Of met organisaties zoals pensioenfondsen en woningcorporaties.

 • Reizen met kinderen

  Reist u met uw kinderen naar het buitenland en hebben zij een andere achternaam? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. De ouders, verzorgers of personen die gezag over het kind hebben moeten u die toestemming geven.

 • Onroerend goed van gemeente kopen, huren of pachten

  De gemeente is eigenaar van onroerend goed, zoals huizen en gebouwen. Als u een huis of gebouw van de gemeente wilt kopen, huren of pachten dan kunt u dit aanvragen. Geef bij de aanvraag aan om welk huis of gebouw het gaat. Geef ook aan waarvoor u het wilt gebruiken.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen, jonger dan 18 jaar

  Een paspoort of identiteitskaart vraag je aan bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Start de aanvraag online of maak een afspraak om langs te komen. Je komt 2 keer persoonlijk langs: 1 keer voor het aanvragen en 1 keer voor het ophalen.  Neem altijd één van je ouders/verzorgers mee. Je mag zonder ouders/verzorgers komen als: