Zoekresultaten 1 - 12 van 12 resultaten

  • Externe link: Burgerservicenummer

    Iedereen heeft een uniek persoonsnummer: het burgerservicenummer (BSN). U krijgt dit nummer automatisch als u staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente.

  • Externe link: Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders zonder vaste woon- of verblijfplaats

    Heeft u de Nederlandse nationaliteit maar geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland? Dan kunt u toch een paspoort of identiteitskaart aanvragen. U moet bewijzen dat u in Nederland was vanaf de datum van uitschrijving in de Basisregistratie Personen tot het moment van aanvragen.

  • Externe link: Leerlingenvervoer

    De gemeente zorgt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde school. Leerlingen uit de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals kunnen gebruik maken van het leerlingenvervoer. Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelf naar school kunnen.

  • Externe link: Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders die in het buitenland wonen

    Maastricht is 1 van de gemeenten waar u een reisdocument kunt aanvragen als u in het buitenland woont. Uw oude paspoort of identiteitskaart bewijst niet dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. De gemeente kan daarom onderzoek doen naar uw nationaliteit.

  • Externe link: Woo verzoek indienen

    U heeft het recht om bestuurlijke informatie op te vragen, bijvoorbeeld beleidsinformatie. Dit is vastgelegd in de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

  • Externe link: Ligplaatsvergunning Zuid-Willemsvaart

    In de gemeente Maastricht zijn een aantal ligplaatsen voor woonboten gereserveerd. Ligplaatsvergunningen zijn uitsluitend te verkrijgen voor de Zuid-Willemsvaart. Als u hier een nieuwe ligplaats wilt aanleggen moet u hiervoor een ligplaatsvergunning aanvragen. Als u een woonboot overneemt met een vergunning, moet u deze overzetten op uw naam.

  • Externe link: Bouw en verbouw, vergunning of melding

    Als u wilt gaan bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. De regels verschillen per bouwwerk en per situatie.

  • Externe link: Rijbewijs

    Uw rijbewijs is het bewijs dat u een motorvoertuig mag besturen. Op uw rijbewijs is aangegeven welke categorie(ën) voertuig(en)u mag besturen. Voor elk voertuig geldt een andere rijbewijscategorie. Meer informatie hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl. Een rijbewijs met de categorie A, A1, AM, B, BE of B is 10 jaar geldig. Een rijbewijs met de overige categorieën C, C1, D, D1 en/of E is 5 jaar geldig. Als u ouder bent dan 65 kan een kortere geldigheid van toepassing zijn. Meer informatie hierover vindt u op www.cbr.nl.

  • Externe link: Bestrijding eikenprocessierups

    De microscopisch kleine haartjes van de eikenprocessierups zorgen voor huidirritaties en kunnen ooginfecties veroorzaken. Om overlast door brandharen van de eikenprocessierups zo veel mogelijk te voorkomen, bespuiten we alle eikenbomen preventief met een biologisch middel.

  • Externe link: Parkeervergunning voor bewoners

    In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren en/of parkeren voor vergunninghouders. De tarieven en voorwaarden verschillen per wijk. Kies uw wijk om een parkeervergunning aan te vragen. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. U kunt hier ook online het kenteken van uw parkeervergunning wijzigen of uw vergunning opzeggen.

  • Externe link: Terras, vergunning

    Horecaondernemers die een terras willen, moeten een vergunning aanvragen. Ook als het terras op eigen terrein ligt. U moet precariobelasting betalen als het terras op gemeentegrond ligt. Het kan zijn dat u naast de terrasvergunning een omgevingsvergunning moet aanvragen.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart

    Kunt u door een handicap niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Lees hier wat de voorwaarden, voordelen en kosten zijn en hoe u de kaart aanvraagt.