Zoekresultaten 1 - 14 van 14 resultaten

  • Externe link: Leegstandwet

    U kunt uw woning die leeg staat of ander gebouw tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als uw woning al een tijdje te koop staat of gesloopt gaat worden. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij ons.

  • Externe link: Gebruiksmelding

    Het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) verplicht in bepaalde gevallen een gebruiksmelding voordat een gebouw in gebruik genomen kan worden. Dit heeft te maken met brandveiligheid. Deze gebruiksmeldingsplicht hangt af van de gebruiksfunctie van het gebouw, of van het aantal personen dat daarin tegelijk zal verblijven.

  • Externe link: Warmtepompen en airconditioning

    De laatste jaren hebben steeds meer inwoners een warmtepomp of airconditioning in of aan de woning. Voor het installeren en gebruik van deze apparaten gelden wel een paar regels. Op deze pagina vindt u alle actuele regels op een rij.

  • Externe link: Overleg met uw omgeving

    Een goed plan vraagt om samenwerking en overleg met inwoners, ondernemers, overheid en andere organisaties. Dat noemen wij participatie. Om de persoon met het plan te helpen bij deze samenwerking en het overleg hebben wij een participatiehandleiding vastgesteld. Het doel van participatie is dat wij een betere beslissing kunnen nemen en een hogere kwaliteit van plannen.

  • Externe link: Spreekuur welstand

    Wilt u weten wat een specialist op het gebied van welstand van uw plan vindt? Voordat u een aanvraag omgevingsvergunning doet? Maak dan gebruik van het online spreekuur. Uw bouwplan wordt dan beoordeeld door iemand van de gemeentelijke adviescommissie erfgoed en ruimtelijke kwaliteit Schagen. U ontvangt dan een advies.

  • Externe link: Dakkapellen

    Het is mogelijk om onder voorwaarden een dakkapel zonder vergunning aan de achterkant en zijkant van de woning te plaatsen.

  • Externe link: Slopen, renoveren of asbest verwijderen

    Gaat u slopen, renoveren of asbest verwijderen? Dan moet u waarschijnlijk een sloopmelding doen.

  • Externe link: Bijbehorend bouwwerk

    Onder de term bijbehorend bouwwerk verstaan we aan- en uitbouwen, bijgebouwen, overkappingen en andere soorten bouwwerken met een dak bij een hoofdgebouw. Dakkapellen, dakramen, erf- en perceelafscheidingen, speeltoestellen, vlaggenmasten en (schotel) antennes zijn geen bijbehorend bouwwerk.

  • Externe link: Zonnepanelen of zonnecollectoren

    Voor zonnepanelen en zonnecollectoren zijn vergunningsvrije mogelijkheden. Op deze pagina kunt u daarover meer informatie lezen.

  • Externe link: Wijzigingen aan gevel/kozijnen

    Voor kozijn- en gevelwijzigingen zijn vergunningvrije mogelijkheden. Op deze pagina kunt u daarover meer informatie lezen.

  • Externe link: Ongedierte bestrijding

    Overlast van ongedierte op uw eigen erf valt onder uw eigen verantwoordelijkheid en mag u zelf (laten) bestrijden. Voor overlast van ongedierte in de openbare ruimte of openbare gebouwen kunt u een melding doen via Fixi.nl.  

  • Externe link: Isoleren van de woning

    Heeft u een vergunning nodig voor het na-isoleren van uw huis? Hieronder wordt beschreven in welke veelvoorkomende situaties u een vergunning nodig hebt. Voor het na-isoleren van uw woning zijn onder de Omgevingswet twee verschillende soorten omgevingsvergunningen van toepassing: een omgevingsvergunning voor de technische bouwactiviteit en een omgevingsvergunning voor een omgevingsplanactiviteit. Per situatie is beschreven welke vergunning verplicht is aan te vragen.

  • Externe link: Mantelzorgwoning

    Een mantelzorgwoning is een extra woonverblijf in of bij de woning van iemand die zorg nodig heeft. De woning is bedoeld voor de zorgverlener (vriend, familielid) of voor de persoon die zorg nodig heeft. In de mantelzorgwoning mogen maximaal twee mensen wonen van wie ten minste één mantelzorg geeft of krijgt.

  • Externe link: Starterslening

    Wij helpen woningzoekenden die een huis willen kopen in Schagen, maar daar net niet voldoende inkomen voor hebben. Met de Starterslening wordt het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom van de woning gefinancierd. Een extra voordeel voor de starter is dat de eerste 3 jaar geen maandlasten betaald hoeven te worden voor de lening.