Zoekresultaten 1 - 20 van 41 resultaten

  • Externe link: Afschrift burgerlijke stand (akte)

    Een levensgebeurtenis zoals een geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden wordt door de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden vastgelegd in een akte. Deze akte wordt opgenomen in de registers van de burgerlijke stand. Soms heeft u hiervan een afschrift of een uittreksel nodig. Een afschrift is een volledige weergave van de opgemaakte akte. Een uittreksel burgerlijke stand is een beknopte versie van een akte, deze bevat alleen de persoonsgegevens. Het is mogelijk een meertalig afschrift te ontvangen van de geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte. U kunt het meertalige afschrift alleen gebruiken in het buitenland en bij buitenlandse autoriteiten in Nederland.

  • Externe link: Briefadres

    Iedereen die in Nederland woont, moet ingeschreven staan op het adres waar hij/zij (meestal) overnacht. Heeft u geen woonadres? Dan kunt u in sommige situaties een briefadres opgeven. Dat is het adres van een familielid, vriend of kennis met wie u afspreekt dat hij/zij uw post ontvangt. Deze persoon moet er voor zorgen dat u uw post ook echt krijgt. Bij de aanvraag van een briefadres controleert de gemeente of u niet beschikt over een woonadres.

  • Externe link: Uitleen van materialen

    De gemeente beschikt over verschillende materialen.

  • Externe link: Nadeelcompensatie

    Algemene informatie Nadeelcompensatie per 1 januari 2024 Schade die is ontstaan door een maatregel met gevolgen voor de fysieke leefomgeving vallen per 1 januari 2024 onder het regiem van de Omgevingswet. Per 1 januari 2024 worden deze schadeverzoeken afgedaan onder titel 4.5 Awb en de gemeentelijke Verordening Nadeelcompensatie Gemert-Bakel.

  • Externe link: Loterij organiseren

    Als u een loterij wilt organiseren, heeft u een vergunning nodig.

  • Externe link: Sporthal huren en reserveren

    De gemeente heeft een online reserveringssysteem voor de verhuur van sportcentrum Molenbroek en sportcentrum De Beek.

  • Externe link: Eerste inschrijving in Nederland in de BRP

    Verhuist u naar Nederland? Nederlanders die uit het buitenland komen, inclusief de Nederlanders uit Caribisch Nederland, die gedurende een periode van zes maanden tenminste vier maanden in Nederland gaan wonen, moeten zich verplicht inschrijven in de Basis Registratie Personen (BRP).

  • Externe link: Vreemdelingenpaspoort

    U kunt een vreemdelingenpaspoort krijgen als u vreemdeling bent, in Nederland woont en geen reisdocument kunt krijgen van de autoriteiten van uw eigen land.

  • Externe link: Basisregistratie Personen (BRP), doorgeven wijzigingen

    Staan uw gegevens niet goed geregistreerd in de Basisregistratie personen (BRP)? Geef dit dan aan ons door.

  • Externe link: Reizen met kinderen en grenscontroles

    Minderjarige kinderen kunnen bij reizen naar het buitenland te maken krijgen met grenscontroles. Wanneer zij reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan beide ouders (bijvoorbeeld grootouders, familie of kennissen), dan moet duidelijk zijn dat beide ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.

  • Externe link: Groen- en reststroken

    Een particuliere eigenaar van een aangrenzend perceel kan in een uitzonderlijk geval, als een strook grond omsloten is door diverse eigenaren en er vanuit de openbare weg geen toegang tot de strook is, een groen- of reststrook huren of kopen van de gemeente.

  • Externe link: Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

    Werkgevers kunnen vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een ‘bewijs van goed gedrag’. Voor bijvoorbeeld leraren, medewerkers in de dagopvang en buitenschoolse opvang of gastouders is een VOG verplicht. Ook is een VOG soms nodig voor een visum of als u gaat emigreren. U kunt een VOG aanvragen in de gemeente waar u staat ingeschreven. Staat u niet ingeschreven in een gemeente in Nederland dan vraagt u de VOG rechtstreeks aan bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

  • Externe link: Naamgebruik

    Bent u gehuwd (geweest) of heeft u een partnerschap laten registreren? Dan mag u de naam van uw partner gebruiken. Het naamgebruik wordt geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP). Uw eigen achternaam (meisjesnaam) blijft daarbij ongewijzigd. U kiest hoe u wordt aangeschreven. U kunt kiezen tussen uw eigen naam, de naam van uw (vroegere) partner of een combinatie daarvan. Het is altijd mogelijk om een wijziging door te geven.

  • Externe link: Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

    De verklaring (of bewijs) van in leven zijn en de attestatie de vita zijn documenten waarin staat dat u in leven bent. Deze bewijzen kunt u nodig hebben bij een uitkering van een pensioenfonds of een verzekeringsmaatschappij.

  • Externe link: Paspoort

    In Nederland moet iedereen vanaf 14 jaar zich kunnen legitimeren. Ook kan er aan personen jonger dan 14 om een legitimatiebewijs worden gevraagd door ziekenhuizen en zorginstanties. In het buitenland moet iedereen zich, ongeacht de leeftijd, kunnen legitimeren. In alle landen ter wereld is een paspoort een geldig legitimatiebewijs. Een paspoort is vijf jaar geldig tot de leeftijd van 18 jaar, en 10 jaar geldig vanaf 18 jaar. Een paspoort moet u persoonlijk aanvragen én ophalen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Als u een aanvraag doet voor een kind, dan moet dit kind ook op beide momenten aanwezig zijn. Om een paspoort aan te vragen moet u een afspraak maken.

  • Externe link: Geregistreerd partnerschap

    Het aangaan van een geregistreerd partnerschap is een bijzondere gebeurtenis. De gemeente helpt u graag om hier een persoonlijke en onvergetelijke dag van te maken. Niet alleen paren uit Gemert-Bakel, maar ook van buiten de gemeente zijn van harte welkom!

  • Externe link: Ontkenning van het vaderschap

    Als moeder kunt u ontkennen dat uw overleden echtgenoot de vader van het kind is. Hiervoor moet u een verklaring afleggen bij de gemeente.

  • Externe link: Verhuizing doorgeven

    Verhuist u binnen Gemert-Bakel of komt u hier wonen? Geef dan online uw verhuizing door. Doe dit maximaal vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen na uw verhuizing.

  • Externe link: Registratie levenloos geboren kind

    Vanaf 4 februari 2019 kun je als vader of moeder van een levenloos geboren kind jouw kindje laten opnemen in de Basisregistratie Personen (BRP). Na registratie staat je kindje vermeld in jouw persoonslijst en is het ook terug te vinden op mijnoverheid.nl. Registratie gebeurt alleen op verzoek van de ouder(s), het is niet verplicht. Iedere ouder moet voor zichzelf een verzoek indienen.

  • Externe link: Erkenning kind

    Als de ouders van een kind niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben gesloten, kan de vader of de moeder uit wie het kind niet is geboren (duomoeder) het kind erkennen. Hiervoor moet u een afspraak maken.